ΜΕΝΟΥ

Ξύρισαν μουστάκια και έστειλαν το μήνυμα του Movember εργαζόμενοι στο Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου

Στον μήνα ευαισθητοποίησης του αντρικού καρκίνου, ένα μουστάκι μπορεί να κάνει τη διαφορά. Γι’ αυτό και 14 εργαζόμενοι του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου ξύρισαν τα μουστάκια τους και έστειλαν το δικό τους δυνατό μήνυμα για τη σημασία της πρόληψης στην καταπολέμηση του αντρικού καρκίνου.

Γιατροί, νοσηλευτές και προσωπικό, ήταν ανάμεσα στους 14 εργαζόμενους του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου, που επέλεξαν να στείλουν ένα δυνατό μήνυμα για τον ανδρικό καρκίνο, ξυρίζοντας το μουστάκι που άφησαν κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου, στο πλαίσιο του Movember.

Οι 14 συμμετέχοντες άφησαν μουστάκι, ως ένα σύμβολο ευαισθητοποίησης του ανδρικού πληθυσμού για τον αγώνα κατά ανδρικών ασθενειών, θεμάτων ψυχικής υγείας, όπως και για να τονίσουν την αναγκαιότητα της πρόληψης για την καταπολέμηση του ανδρικού καρκίνου.

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες ήταν και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Επιτρόπων του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου, Δρ. Λάζαρος Σ. Σαββίδης, ο οποίος ευχαρίστησε τα μέλη και στελέχη του Κέντρου που συμμετείχαν στη συγκεκριμένη δράση, μεταφέροντας το μήνυμα της σημαντικότητας της πρόληψης. «Στο πλαίσιο των στόχων και των σκοπών του Ογκολογικού, είναι να προωθήσουμε όλα τα μέτρα που αφορούν στην πρόληψη για την αποφυγή οποιουδήποτε σοβαρού προβλήματος. Όλοι οι άντρες από μια ηλικία και μετά, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα της ιατρικής επιστήμης, θα πρέπει να ελέγχονται ώστε να προλάβουμε τα χειρότερα από την ασθένεια του καρκίνου του προστάτη».

Οι διοργανωτές ευχαριστούν θερμά το κουρείο George of London για την παραχώρηση του χώρου και το ξύρισμα των 14 συμμετεχόντων και το KIVU SPECIALTY COFFEE για την προσφορά εδεσμάτων και ποτών (καφέ και σνακς).

Στην ιστοσελίδα του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου το κοινό μπορεί να ενημερωθεί γενικά για τον καρκίνο, την πρόληψη, τις θεραπείες και άλλες πληροφορίες.

Το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου, το οποίο εργάζεται προς όφελος των καρκινοπαθών και της κοινωνίας ευρύτερα για περισσότερο από δυο δεκαετίες, κατατάσσεται μεταξύ των πλέον διακεκριμένων νοσοκομείων από άποψη λειτουργικών και ποιοτικών προτύπων. Σε μεγάλο βαθμό, χάρη στο Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου, η Κύπρος παρουσιάζει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά επιβίωσης ανάμεσα στις χώρες-μέλη του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης. Από το 1998 χρονιά ίδρυσής του, μέχρι και σήμερα, εγγράφηκαν και έκαναν θεραπεία πάνω από 45.000 ασθενείς, δηλαδή το 60% περίπου των περιπτώσεων που έχουν διαγνωσθεί με καρκίνο στην Κύπρο.

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!