ΜΕΝΟΥ

Η χώρα μας συμμετέχει και φέτος στην Παγκόσμια Αλυσίδα Ενημέρωσης για την ενδομητρίωση

Με αφορμή το μήνα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για την ενδομητρίωση η Κύπρος συμμετέχει και φέτος στην παγκόσμια αλυσίδα διαφώτισης ‘Worldwide Endomarch’.

Με μήνυμα ‘Let’s Τalk Αbout it’, η χώρα μας ενώνει τις δυνάμεις της με άλλες 70 χώρες στον κόσμο με στόχο την αφύπνιση της κοινωνίας για τη γυναικολογική πάθηση που προκαλεί πόνο και επηρεάζει δυσάρεστα την καθημερινότητα εκατομμυρίων γυναικών, στην εφηβική, αναπαραγωγική και ώριμη ηλικία.

Συγκεκριμένα, 200 εκατομμύρια γυναίκες παγκοσμίως υποφέρουν σωματικά και ψυχολογικά λόγω της ενδομητρίωσης, με ένα ποσοστό μέχρι και 50% να αντιμετωπίζουν προβλήματα υπογονιμότητας. Σε πολλές χώρες, η ενδομητρίωση είναι η δεύτερη πιο συχνή γυναικολογική πάθηση, ενώ στην Κύπρο, 1 στις 10 γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας παλεύει με την πάθηση αυτή, η οποία προκαλεί πόνους, κατάθλιψη και άγχος.

Η ενδομητρίωση είναι μια καλοήθης πάθηση, με επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής και τη γονιμότητα της γυναίκας αναφέρει ο Επικεφαλής της Εκστρατείας στην Κύπρο, Γυναικολόγος και Ιδρυτής του Endometriosis & Fertility Center του American Medical Center Δρ Ανδρέας Σταυρούλης. Παρά τις δυσκολίες που εμφανίζει, η πάθηση είναι ιάσιμη και διαχειρίσιμη επιστημονικά. Στόχος της Εκστρατείας μας είναι να ενημερωθούν όλες οι γυναίκες, κάθε ηλικίας για την ενδομητρίωση, ώστε να μπορούν να διεκδικήσουν εξατομικευμένη και ποιοτική θεραπεία, πάντα από εξειδικευμένο γυναικολόγο, υποδεικνύει ο Πρόεδρος του EndoMarch Cyprus.

Στη διάρκεια της Εκστρατείας EndoMarch Cyprus πραγματοποιούνται ολόκληρο το μήνα Μάρτιο εκδηλώσεις και δράσεις, όπου αναδεικνύονται διαφωτιστικά μηνύματα και προβάλλονται πληροφορίες για τις γυναίκες που υποφέρουν από τα επώδυνα συμπτώματα της ενδομητρίωσης και αναζητούν καθοδήγηση, διάγνωση και ορθή ιατρική αντιμετώπιση.

Συνδεθείτε στην Εκστρατεία @endomarch_cyprus, ενημερωθείτε για τις πρωτοβουλίες της ομάδας του Endomarch Cyprus και μάθετε όλα όσα δεν γνωρίζετε για τη γυναικολογική πάθηση που ταλαιπωρεί εκατομμύρια γυναίκες στον κόσμο:

Web: www.endomarchcyprus.com | Social: Facebook, Instagram

Η Εκστρατεία Endomarch Cyprus πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία και πολύτιμη αρωγή των: Sebastian James Foundation, Endometriosis and Fertility Center Cyprus, American Medical Center, iClinic, Lifeline, Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ.

Στηρίζουν: Akeso Fertility Center, Dr. Pavlos Constantinou Histopathology and Cytology Laboratory Services, PATH – LAB Κλινικά Εργαστήρια Θεοχαρίδη, Pregnacare Vitabiotics, EVEXIA Cyprus Traditional Dairy Products, Medicover Genetics, Varnavas Hadjipanayis Ltd, Delobris Pharmaceuticals, Biomedical Laboratories LAOS, Mundipharma, A. Constantinides Pharmaceuticals, Potamitis Medicare, Mustela, NUK, Louanfarm Trading Ltd, Fertilland Pharma, Renaissance Cryo-Preservation & Health Care Ltd, NovaGem, S. Stylianou Medisupplies, Jango Fashions.

Χορηγός Επικοινωνίας: Τηλεόραση Sigma και Περιοδικό Madame Figaro

Τη διοργάνωση των εκδηλώσεων και την υλοποίηση των δράσεων της Εκστρατείας αναλαμβάνει η Avaton Communications – PR, DIGITAL & CREATIVE Agency.

Lets Talk about it! Εκδηλώσεις και δράσεις… σε φόντο κίτρινο

To American Medical Center φωταγωγείται με το κίτρινο χρώμα της ελπίδας

Το American Medical Center, διαχρονικός σύμμαχος στον αγώνα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για την ενδομητρίωση, στηρίζει και φέτος έμπρακτα την Εκστρατεία Endomarch Cyprus και φωταγωγείται κίτρινο, στο χρώμα που ταυτίστηκε με την πάθηση. Η συμβολική φωταγώγηση του AMC αποτελεί υπενθύμιση, ότι καμιά γυναίκα δεν είναι μόνη σε αυτό τον δύσκολο αγώνα για αντιμετώπιση της ενδομητρίωσης, η οποία σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία ταλαιπωρεί μια στις δέκα Κύπριες σε αναπαραγωγική ηλικία.

Οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ πολύτιμος αρωγός της Εκστρατείας EndoMarch Cyprus

Οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ, στηρίζουν έμπρακτα την Εκστρατεία EndoMarch Cyprus, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για την ενδομητρίωση. Ολόκληρο το μήνα Μάρτιο, σε όλα τα καταστήματα της ΑΛΦΑΜΕΓΑ παγκύπρια, θα μεταδίδεται το διαφωτιστικό φιλμάκι της Εκστρατείας, ώστε τα μηνύματα της καμπάνιας να διαδοθούν σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κοινό.

Το εστιατόριο Μπέμπα στη Λευκωσία στηρίζει το Endomarch Cyprus!

Για ολόκληρο το μήνα Μάρτιο το εστιατόριο Μπέμπα στη Λευκωσία συμβάλλει στην προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την ενδομητρίωση, μια πάθηση που ταλαιπωρεί 200 εκατομμύρια γυναίκες στον πλανήτη. Από την 1η Μαρτίου σε κάθε τραπέζι, τριαντάφυλλα σε χρώμα κίτρινο… το χρώμα που έχει ταυτιστεί με την εκστρατεία EndoMarch, συμβολίζουν την ελπίδα για κάθε γυναίκα που υποφέρει από ενδομητρίωση. Ένα awareness card, θα δίνει πληροφόρηση για την πάθηση, αλλά και για τις δράσεις της καμπάνιας EndoMarch που διοργανώνεται για 11η χρονιά.

Διάδωσε και συ ένα μήνυμα αισιοδοξίας και μοιράσου με το @endomarch_cyprus μια φωτογραφία, χρησιμοποιώντας το hashtag #LetsTalkaboutit

Yellow brunch στο Anemi Bistro στη Λεμεσό

Το Anemi Bistro στη Λεμεσό συμμετέχει και φέτος στην παγκόσμια αλυσίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για την ενδομητρίωση, διοργανώνοντας ένα Yellow Brunch το Σάββατο 9 Μαρτίου, από τις 12:00 μέχρι τις 14:00. Μαζί με τον Πρόεδρο του EndoMarch Cyprus Δρα Ανδρέα Σταυρούλη ενημερώνουμε, όχι μόνο γυναίκες αλλά και άντρες για την πάθηση της ενδομητρίωσης, η οποία επηρεάζει δυσάρεστα την καθημερινότητα εκατομμυρίων γυναικών παγκοσμίως. Τον παλμό την εκδήλωσης θα μεταφέρει το Ράδιο Πρώτο με ένα δίωρο Live Link.

“Let’s Talk About It” στη Διαδικτυακή Εκδήλωση Διαφώτισης για την Ενδομητρίωση

Την Τετάρτη 20 Μαρτίου, από τις 18:00 μέχρι τις 19:30, μιλάμε ανοιχτά, χωρίς ταμπού για τα προβλήματα που μας προκαλεί η ενδομητρίωση και μοιραζόμαστε με τον Πρόεδρο της Εκστρατείας EndoMarch Cyprus Δρα Ανδρέα Σταυρούλη τις εμπειρίες και τους προβληματισμούς μας. Σκοπός της Διαδικτυακής Συζήτησης είναι να διευρύνουμε την πληροφόρηση και τη γνώση, ώστε κάθε γυναίκα να γνωρίζει ότι, η εξέλιξη της επιστήμης, δίνει πλέον τη δυνατότητα αποτελεσματικής αντιμετώπισης της ενδομητρίωσης.

Go Yellow with us! EndoMarch Closing Event

Στην παρουσία του Υπουργού Υγείας Μιχάλη Δαμιανού, η Εκστρατεία EndoMarch Cyprus ολοκληρώνεται με μια Yellow βραδιά την Τετάρτη 27 Μαρτίου στο AMANO Kitchen Bar στη Λευκωσία. Από τις 19:00 μέχρι τις 21:00,  οι πρέσβειρες και πρεσβευτές της καμπάνιας, σημαντικές προσωπικότητες, δημοφιλή πρόσωπα, Εκπρόσωποι των Media, εταιρείες και οργανισμοί που στηρίζουν την Εκστρατεία, ενώνουν τη φωνή τους με την EndoMarch Cyprus Team, ενδυναμώνουν την ελπίδα για κάθε γυναίκα που υποφέρει και στέλνουν μηνύματα φωτεινά και αισιόδοξα.  

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!