ΜΕΝΟΥ

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου επισκέφθηκε το Ronald McDonald House®, λίγο πριν από την Χριστουγεννιάτικη Συναυλία ΡΙΚ στη Λευκωσία…

Την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023, μερικές ώρες πριν από την εορταστική εμφάνισή της στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, στα πλαίσια της Χριστουγεννιάτικης Συναυλίας του ΡΙΚ η δημοφιλής Ελληνίδα ερμηνεύτρια  Ελένη Τσαλιγοπούλου έκανε μία σύντομη επίσκεψη στο πιο φιλόξενο «Σπίτι».

Η διεύθυνση, το προσωπικό και οι εθελοντές του πρώτου Ronald McDonald House στην Κύπροτους υποδέχθηκαν σ’ ένα ιδιαίτερα γιορτινό κλίμα. Η κα. Τσαλιγοπούλου, φανερά ενθουσιασμένη με το αξιόλογο έργο του Ιδρύματος και τις σύγχρονες εγκαταστάσεις του ξενώνα φιλοξενίας, είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει σκέψεις και ευχές με τις Οικογένειες, καθώς και με κάθε προσκεκλημένο και φίλο του Ronald McDonald House Charities® Κύπρου (RMHC® Κύπρου).

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ξενάγησης, η κα Γεωργία Μιχαήλ, Organizational Leader του RMHC Κύπρου, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Σήμερα ‘χτύπησε’ την πόρτα του ζεστού μας ‘Σπιτιού’ η κ. Τσαλιγοπούλου! Εμείς την υποδεχθήκαμε με χαρά κι αυτή μας μετέφερε ένα χαρμόσυνο μήνυμα… αφού όλα τα καθαρά έσοδα της αποψινής συναυλίας της στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου θα δοθούν για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου του Ronald McDonald House Charities Κύπρου και κατ’ επέκταση του ξενώνα που κρατάει τις Οικογένειες μαζί… του Ronald McDonald House. Ευχαριστούμε θερμά τόσο την κα Τσαλιγοπούλου όσο και το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου για την υπέροχη πρωτοβουλία, την προώθηση του έργου μας στα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά του προγράμμα, και ανυπομονούμε να απολαύσουμε σε λίγες ώρες τη μελωδική της φωνή!».

Το προφίλ του πιο φιλόξενου «Σπιτιού»

Το Ronald McDonald House είναι το δεύτερο έργο του RMHC Κύπρου και βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ στη Λευκωσία. Πρόκειται για έναν σύγχρονο ξενώνα που παρέχει δωρεάν διαμονή, σίτιση και στήριξη σε οικογένειες παιδιών, τα οποία νοσηλεύονται στο Μακάρειο Νοσοκομείο ή σε άλλα ιατρικά κέντρα της Λευκωσίας.

Διαθέτει 12 δωμάτια, κάθε ένα από τα οποία περιλαμβάνει χώρο ξεκούρασης, ιδιωτικό μπάνιο και ψυγείο, γεγονός που βοηθά τις οικογένειες να επικεντρώνονται αποκλειστικά και μόνο στη νοσηλεία/θεραπεία του παιδιού τους. Ολοκληρώθηκε τον Μάιο του 2022, μετά από μία τεράστια συλλογική προσπάθεια εθελοντών, αλλά και εισφορών από ιδιώτες και εταιρείες. Αν και υπάρχει ένας συγκεκριμένος αριθμός μόνιμου προσωπικού και εθελοντών, ωστόσο για να είναι σε θέση να λειτουργεί πλήρως και να μπορούν οι οικογένειες να παραμένουν ενωμένες, είναι απαραίτητο να αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των εθελοντών.

Ronald McDonald House Charities® (RMHC®):

Είναι ένας παγκόσμιος Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός που δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 65 χώρες, με στόχο τη δημιουργία και υποστήριξη προγραμμάτων που βελτιώνουν άμεσα την υγεία και ευημερία των παιδιών. Διαχρονικός υποστηρικτής και ιδρυτικός εταίρος του είναι τα εστιατόρια McDonald’s™.

Ronald McDonald House Charities Κύπρου:

Ακολουθώντας την ίδια γραμμή, το 2014 ιδρύθηκε στην Κύπρο το Ronald McDonald House Charities Κύπρου με έδρα του τη Λευκωσία! Το όραμά του είναι να γίνει ευρέως γνωστή η προσπάθειά του, που αφορά στη βελτίωση της ζωής των οικογενειών με παιδιά που έχουν νοσήσει, προσφέροντάς τους στήριξη όπου και όταν χρειαστεί.

Από την πρώτη ημέρα της ίδρυσής του μέχρι και σήμερα, το Ronald McDonald House Charities Κύπρου εργάζεται εντατικά για να κρατάει τις οικογένειες μαζί στα δύσκολα, ενώ σε συνεργασία με άλλα παραρτήματα του RMHC σε όλο τον κόσμο, βοηθάει οικογένειες, παρέχοντας δωρεάν διαμονή στο εξωτερικό για να βρίσκονται κοντά στο παιδί τους, για όσο χρονικό διάστημα διαρκέσει η νοσηλεία του. Συμπάσχοντας με τα παιδιά και τις οικογένειές τους, το Ronald McDonald House Charities Κύπρου εξασφαλίζει ζωτικούς πόρους και φροντίζει ώστε τα παιδιά να λαμβάνουν ιατρική περίθαλψη από κορυφαία νοσοκομεία παγκοσμίως.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε εδώ την επίσημη ιστοσελίδα του Ronald McDonald House Charities Κύπρου

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!