ΜΕΝΟΥ

Η Toyota παρουσιάζει τα νέα ηλεκτρικά επαγγελματικά Toyota PROACE και PROACE Verso

Η Toyota δίνει μια νέα διάσταση στη σειρά ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων της Toyota Professional, λανσάροντας τα πρώτα της οχήματα μηδενικών εκπομπών στην Κύπρο.

Η Toyota επεκτείνοντας περαιτέρω τη γκάμα των ηλεκτρικών οχημάτων της παρουσίασε για την αγορά της Κύπρου τα νέα PROACE και PROACE Verso Electric, τα πρώτα ηλεκτρικά μοντέλα της Toyota, σε επαγγελματική έκδοση και μεταφοράς ατόμων.

Τα νέα μοντέλα – μια σειρά από μεσαίου τύπου φορτηγά και οχήματα μεταφοράς ατόμων με έως και εννέα θέσεις – επιτυγχάνουν ικανοποιητικές αποδόσεις EV στην κατηγορία τους χωρίς συμβιβασμούς στις υψηλές ανάγκες της αγοράς για μεταφορά φορτίου των αντίστοιχων συμβατικών μοντέλων.

Την ίδια στιγμή τα νέα μοντέλα διατίθενται με όλα τα προνόμια που προκύπτουν για τους οδηγούς επαγγελματικών οχημάτων, μέσω του προγράμματος Toyota Professional, το οποίο έχει διαμορφωθεί στη βάση των θεμελιωδών πυλώνων της ποιότητας, της φροντίδας και του peace of mind που χρειάζεται κάθε επαγγελματίας.

Έτσι, κάθε επαγγελματικό όχημα Toyota καλύπτεται από εγγύηση 10 ετών ή 185.000 χλμ. (όποιο προηγηθεί). Tο μόνο που χρειάζεται να κάνει κάποιος είναι να φέρει το επαγγελματικό του Toyota για σέρβις και η εγγύηση μέσω του προγράμματος Toyota Relax θα ανανεωθεί δωρεάν για τους επόμενους 12 μήνες, μέχρι τα 10 χρόνια ηλικίας του οχήματος ή 185.000 χλμ. Επιπρόσθετα, η υπηρεσία Express Service, εγγυάται την ολοκλήρωση των προγραμματισμένων σέρβις και εργασιών συντήρησης σε 60 λεπτά ή λιγότερο χωρίς επιπλέον κόστος (ισχύει για επαγγελματικά Toyota με χιλιόμετρα έως 60.000. Εξαιρείται το Toyota Hilux).

Παράλληλα προσφέρεται ευέλικτο πρόγραμμα χρηματοδότησης, μέσω του Toyota Easy και ασφάλεια αυτοκινήτου με αποκλειστικά προνόμια, μέσω του Toyota Insurance (σε συνεργασία με τις Γενικές Ασφάλειες).

Παρουσιάζοντας τα νέα μοντέλα, η Toyota σηματοδοτεί τη δέσμευσή της να εφαρμόζει διαφορετικές τεχνολογίες ηλεκτροκίνησης για την κάλυψη διαφορετικών απαιτήσεων κινητικότητας. Με κορυφαία αυτονομία οδήγησης στην κατηγορία, τα Proace Van Electric και Proace Verso Electric παρέχουν στους κατόχους τους πρόσβαση στις ζώνες χαμηλών και μηδενικών εκπομπών ρύπων της Ευρώπης και όχι μόνο. Αξίζει παράλληλα να τονιστεί ότι για τους επαγγελματίες οδηγούς, η αποφυγή της ανάγκης καθημερινής επαναφόρτισης διασφαλίζει ότι τα οχήματά τους θα έχουν ελάχιστο χρόνο διακοπής λειτουργίας.

Προς το παρόν, τα ηλεκτρικά οχήματα (BEV) αντιπροσωπεύουν περίπου το 1% των νέων πωλήσεων LCV στην Ευρώπη, αλλά το ποσοστό αυξάνεται καθώς ολοένα και περισσότερες ζώνες χαμηλών και μηδενικών εκπομπών, τίθενται σε ισχύ σε ευρωπαϊκές πόλεις, για τη μείωση της ρύπανσης και τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα στα αστικά κέντρα, ταυτόχρονα με την ταχεία ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου που δημιουργεί περισσότερη καθημερινή κίνηση παράδοσης.

Οι βασικές ανάγκες των πελατών έχουν αντιμετωπιστεί κατά την ανάπτυξη της νέας σειράς μοντέλων, καθώς περιλαμβάνουν την αυτονομία οδήγησης (έως 330* χλμ. το Proace Electric και έως 230 χλμ. το Proace Verso Electric), τον χρόνο φόρτισης (γρήγορη φόρτιση σε λιγότερο από μία ώρα), του κόστους ιδιοκτησίας και της ποιότητας της μπαταρίας (εγγύηση οκτώ ετών/160.000 χλμ.).

Ο πίνακας οργάνων του οδηγού έχει προσαρμοστεί ώστε να περιλαμβάνει καντράν και μετρητές ειδικά για την απόδοση της μπαταρίας και του ηλεκτροκινητήρα του οχήματος. Η διάταξη περιλαμβάνει μια ένδειξη συστήματος EV χωρισμένη σε τμήματα Charge, Eco και Power και μια ένδειξη κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, που δείχνει την ισχύ της μπαταρίας από το σύστημα κλιματισμού καμπίνας.

Στο κέντρο μια οθόνη πολλαπλών πληροφοριών TFT 3,5 ιντσών παρέχει πρόσθετες λειτουργίες EV, συμπεριλαμβανομένης μιας ένδειξης σε πραγματικό χρόνο της ροής ενέργειας, του επιπέδου φόρτισης της μπαταρίας και της υπολειπόμενης αυτονομίας οδήγησης.

Το Proace Electric διατίθεται με τη μεγαλύτερη μπαταρία 75 kWh με εύρος αυτονομίας έως και 330* χλμ.

Το Proace Veros Electric διατίθεται με την μικρότερη μπαταρία 50 kWh με εύρος αυτονομίας έως και 230* χλμ.

Τα Proace Electric και η Proace Verso Electric διαθέτουν τρεις τρόπους οδήγησης: Eco, Normal και Power, που επιλέγονται χρησιμοποιώντας έναν κεντρικό διακόπτη στην κονσόλα.

Για την ανάκτηση της ενέργειας, υπάρχει ένας διακόπτης “B”, που ουσιαστικά ανακτά περισσότερη ενέργεια αφήνοντας το πεντάλ του γκαζιού.

Όλες οι εκδόσεις είναι διαθέσιμες με ένα πακέτο Toyota Safety Sense συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας και υποβοήθησης οδηγού, συμπεριλαμβανομένου ενός συστήματος Pre-Collision System με ανίχνευση πεζών.

Μάθετε περισσότερα στο www.toyota.com.cy

* Σύμφωνα με το πρότυπο WLTP. Η αυτονομία επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες όπως: βάρος προϊόντος, καιρός και θερμοκρασία, τύπος και ποιότητα δρόμου, ωφέλιμο φορτίο και στυλ οδήγησης.

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!