ΜΕΝΟΥ

Το Toyota Yaris Cross χαρακτηρίστηκε World Urban Car για το 2022

Το Yaris Cross απέσπασε τον τίτλο World Urban Car 2022 από τους διοργανωτές των World Car Awards. Ο τίτλος αποδόθηκε μέσω αξιολόγησης από μια έγκριτη και αξιόπιστη επιτροπή αποτελούμενη από 102 εξέχοντες δημοσιογράφους του μηχανοκίνητου ρεπορτάζ από 33 διαφορετικές χώρες.

Σχολιάζοντας το βραβείο, ο Takatomo Suzuki, Επικεφαλής Μηχανικός της Toyota Compact Car Company στην Toyota Motor Corporation, δήλωσε: «Είναι τιμή μας που βραβευόμαστε με τον τίτλο «World Urban Car». Θεμελιώδης φιλοσοφία μας υπήρξε ανέκαθεν η πρόθεσή μας να δημιουργούμε ποιοτικά συμπαγή αυτοκίνητα και αυτή η φιλοσοφία, μας καθοδήγησε στο να αναπτύξουμε το Yaris Cross ως ένα συμπαγές αυτοκίνητο με ευρύχωρο χώρο φόρτωσης, ευχρηστία, ευελιξία, επαρκή ισχύ, αλλά και οικονομία καυσίμου. Συνεχίζοντας την ανοδική μας πορεία θα αξιοποιήσουμε αυτό το βραβείο ως ένα δυνατό κίνητρο, καθώς συνεχώς αναπτύσσουμε αυτοκίνητα υψηλής ποιότητας που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες των πελατών μας για οχήματα φιλικά προς το περιβάλλον τα οποία συμβάλουν στη μείωση των εκπομπών CO2».

Το Toyota Yaris Cross, το οποίο λανσαρίστηκε το 2021, συγκεντρώνει την πλούσια εμπειρία και τεχνογνωσία της Toyota σε ό,τι αφορά στον σχεδιασμό, στη μηχανική μικρών αυτοκινήτων, καθώς και στα SUV, που αναπτύχθηκε συγκεκριμένα για την Ευρώπη με γνώμονα τις ανάγκες των Ευρωπαίων πελάτων.

Το Yaris Cross ακολουθεί τα χνάρια του Yaris, που χαρακτηρίστηκε ως Αυτοκίνητο της Χρονιάς στην Ευρώπη για το 2021. Έτσι στο Yaris Cross έχουν ενσωματωθεί τα βασικά χαρακτηριστικά του αστικού hatchback, όπως ο σχεδιασμός “Big-Small” που μεγιστοποιεί τον εσωτερικό χώρο και την πρακτικότητα. Πρόκειται για ένα υβριδικό αυτοκίνητο τέταρτης γενιάς, ηλεκτρικής ισχύος που πληροί τα υψηλότερα πρότυπα ασφαλείας και φέρει το Toyota Safety Sense δεύτερης γενιάς, ενώ αποτελεί μια αυθεντική εκδοχή της εμπειρίας Fun to Drive.

Αυτά τα μοναδικά χαρακτηριστικά συνδυάζονται με τα αυθεντικά χαρακτηριστικά SUV και βασίζονται στην κληρονομιά της καινοτομίας της Toyota που προκύπτει από την ανταπόκριση της εταιρείας στην υψηλή ζήτηση των αγορών για ευέλικτα, σύγχρονα και πρακτικά SUV προσαρμοσμένα στις αστικές ανάγκες για εξορμήσεις, περιπέτεια και ψυχαγωγία με το πρώτο του είδους, το RAV4 της Toyota να καταγράφει την επίσημη πρώτη του πριν από 25 και πλέον χρόνια.

Το Yaris Cross δημιουργήθηκε, ακολουθώντας την αρχή «Always on the Move» και έχει διαμορφωθεί έτσι, ώστε να είναι απόλυτα κατάλληλο για καθημερινή χρήση, με μια ταυτόχρονη περιπετειώδη πτυχή και φύση που αναδεικνύονται ως θεμελιώδη χαρακτηριστικά για ένα επιτυχημένο SUV. Σχεδιαστικά το μοντέλο παρουσιάζεται με μια κομψή, αστική εμφάνιση που δημιουργεί από την όψη του και μόνο μια αίσθηση υπερηφάνειας προς του ιδιοκτήτες του.

Ως μοντέλο συνδυάζει τις στιβαρές ιδιότητες ενός SUV με μια πιο προηγμένη δυναμική οδηγική έλξη, χάρη στην πλατφόρμα μικρού αυτοκινήτου GA-B που του χαρίζει τα βασικά πλεονεκτήματα τα οποία του κληροδοτήθηκαν από την επιτυχία του Yaris.

Το Yaris Cross συνεχίζει υπερήφανα την παράδοση των πολυβραβευμένων και ιδιαίτερα αναγνωρισμένων αδερφών-μοντέλων της οικογενείας Yaris: τα Yaris και GR Yaris.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Toyota Yaris Cross, επισκεφθείτε τη διεύθυνση: https://newsroom.toyota.eu/all-new-toyota-yaris-cross/

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!