ΜΕΝΟΥ

To Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο στο “Race for the Cure” στη Λεμεσό

Το Σάββατο 5 Νοεμβρίου το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο διοργάνωσε συμβολική εκδήλωση με τρέξιμο και περπάτημα στη Λεμεσό, στο πλαίσιο του Race for the Cure, σε συνεργασία με την Europa Donna Κύπρου.

Mε την πραγματοποίηση εκδήλωσης στο πλαίσιο του Race for the Cure και του Μήνα Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης του κοινού για τον καρκίνο του μαστού, το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο, ένωσε τη φωνή του με εκατοντάδες ανθρώπους που θέλησαν να συμμετέχουν στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός για την υγεία των γυναικών στην Ευρώπη.

Η εκκίνηση δόθηκε στην πλατεία του παλιού Λιμανιού, στην παρουσία του Προέδρου της Επιτροπής Υγείας της Βουλής Ευθύμιου Δίπλαρου, του Δημάρχου Λεμεσού Νίκου Νικολαΐδη, του ιδρυτή και Ιατρικού Διευθυντή του ΓΟΚ Δρος Νικόλαου Ζαμπόγλου και του Εκτελεστικού Διευθυντή της Europa Donna Κύπρου Μάριου Χαραλαμπίδη.

Σε δήλωσή του ο κ. Δίπλαρος χαιρέτισε την διεξαγωγή του Race for the Cure στη Λεμεσό, τονίζοντας πως με αυτό τον τρόπο θα σταλεί ακόμα ένα σημαντικό μήνυμα ενημέρωσης που αφορά στην υγεία των γυναικών και πιο σπάνια των αντρών. Ευχαρίστησε ακόμη το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο λέγοντας πως στα πέντε χρόνια ζωής του έχει χαρίσει πολλά χρόνια ζωής σε συνανθρώπους μας. Αναφέρθηκε επίσης στο αίτημα για ‘Δικαίωμα τη Λήθη’ τονίζοντας πως ο στόχος έχει επιτευχθεί χάρη στις προσπάθειες της Europa Donna Κύπρου και της σύμφωνης γνώμης του Υπουργού Υγείας, έτσι ώστε να μπορούν να άτομα με εμπειρία καρκίνου να τυγχάνουν ίσης μεταχείρισης από ασφαλιστικές εταιρείες και τραπεζικούς οργανισμούς.

Συγχαίροντας με τη σειρά του για τη διοργάνωση το ΓΟΚ, ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης, δήλωσε πως είναι υποχρέωση όλων μας να στηρίζουμε τέτοιες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται έχοντας σημαντικό στόχο και σκοπό.

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Europa Donna Κύπρου Μάριος Χαραλαμπίδης, ευχαρίστησε τον κόσμο που παρευρέθηκε στην εκδήλωση, τονίζοντας πως η κοινωνική στήριξη είναι πολύ σημαντική για την ευαισθητοποίηση του κοινού. «Είναι το Α και το Ω για την υλοποίηση των στόχων μας» είπε.

Στον χαιρετισμό του ο Δρ Ζαμπόγλου, ο οποίος έδωσε και το έναυσμα της εκκίνησης του Race for the Cure στη Λεμεσό, ευχαρίστησε όλους όσοι ενεπλάκησαν και στήριξαν την διοργάνωση, τονίζοντας πως η «μαγική λέξη είναι η πρόληψη, η μαγική λέξη είναι η ομάδα, η μαγική λέξη είναι η θέληση». Όπως είπε ο Δρ Ζαμπόγλου, μέσα στα πέντε χρόνια λειτουργίας του, το ΓΟΚ, το έχουν επισκεφθεί περισσότεροι από 36000 ασθενείς. «Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια του κορωνοϊού, που δεν μπορούσε κανένας ασθενής να φύγει από την Κύπρο για θεραπείες και εξετάσεις στο εξωτερικό, πάνω από 2000 ασθενείς δέχτηκαν τις υπηρεσίες μας». Όπως εξήγησε όλες οι υπηρεσίες του ΓΟΚ είναι ενταγμένες στο ΓΕΣΥ. «Το Κέντρο μας, παρέχει ακόμη δωρεάν και υπηρεσίες που δεν προσφέρονται από το ΓΕΣΥ, όπως Συνδυαστική Ιατρική, Κλινική Εργοφυσιολογία, art therapy, ασκήσεις γιόγκα», τόνισε ο Δρ Ζαμπόγλου. «Και αυτά με την κοινωνική υπευθυνότητα που λειτουργούμε όλοι εμείς που βάλαμε το λιθαράκι μας, μικρό ή μεγάλο, για να υπάρχει αυτό το Κέντρο», ανέφερε.

Όπως τόνισε, στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης του μήνα για τον καρκίνο του μαστού, το ΓΟΚ προσέφερε δωρεάν εξετάσεις με πρωτοβουλία της χειρουργού μαστού Δρος Ελένης Δημητρίου σε γυναίκες ηλικίας 25 – 40 ετών, που δεν προβλέπονται από το σύστημα πρόληψης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, διατέθηκαν προς πώληση μπλουζάκια, τα έσοδα των οποίων  δόθηκαν στην Europa Donna Κύπρου.

Το “Race for the Cure”, το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού, μια γιορτή θάρρους, ελπίδας, δύναμης και ζωής, διοργανώνεται σε 150 πόλεις και οι συνολικές του συμμετοχές υπερβαίνουν το 1 εκατομμύριο σε όλο τον κόσμο.

Στην Κύπρο, το Race for the Cure διοργανώνεται από την Europa Donna Κύπρου.

 

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!