ΜΕΝΟΥ

Το European Researchers’ Night έρχεται στην Πλατεία Ελευθερίας στις 30 Σεπτεμβρίου!

ΙδΕΚ: Ανοικτή πρόσκληση σε μικρούς και μεγάλους, στη μεγαλύτερη γιορτή της έρευνας, της επιστήμης και της καινοτομίας στην Κύπρο

 Στην Πλατεία Ελευθερίας στη Λευκωσία επιστρέφει για 16η χρονιά η μεγάλη γιορτή της έρευνας, της καινοτομίας και της επιστήμης, με την υπόσχεση να προσφέρει μία συναρπαστική εμπειρία σε μικρούς και μεγάλους.

Το European Researchers’ Night θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου, από τις 09:00 το πρωί μέχρι και τις 10:00 το βράδυ, και διοργανώνεται από το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας σε συνεργασία με τους κυριότερους φορείς από τον χώρο της έρευνας, της καινοτομίας και των επιχειρήσεων στην Κύπρο. Το European Researchers’ Night αποτελεί πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και διοργανώνεται ταυτόχρονα σε περισσότερες από 350 πόλεις σε όλη την Ευρώπη. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκου Αναστασιάδη.

Κεντρικό θέμα της φετινής εκδήλωσης είναι οι «Ευρωπαϊκές Αποστολές» (European Missions), εμβληματικές δράσεις που υιοθέτησε η Ευρωπαϊκή Ένωση για εξεύρεση λύσεων σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της Ευρώπης και του πλανήτη. Ο εκθεσιακός χώρος που θα στηθεί στην Πλατεία Ελευθερίας, θα φιλοξενεί γύρω στα 60 περίπτερα, με τη συμμετοχή δεκάδων ερευνητών/τριων και επιστημόνων από ακαδημαϊκά ιδρύματα, ερευνητικά κέντρα και κέντρα αριστείας, καθώς επίσης και ιδιωτικών επιχειρήσεων. Οι επιστήμονες θα παρουσιάσουν τις δράσεις τους, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να συμμετάσχει σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων. Επιπρόσθετα, στο χώρο της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν διαδραστικά πειράματα μέσω της χρήσης τεχνολογίας, πολυμέσων και προσομοιώσεων, καθώς και άλλες πλούσιες δραστηριότητες, βραβεύσεις και ψυχαγωγικά δρώμενα για μικρούς και μεγάλους.

Το πρόγραμμα του European Researchers’ Night περιλαμβάνει, επίσης, τον μαθητικό διαγωνισμό Science Unfold, που διεξάγεται φέτος για πρώτη φορά. Ο διαγωνισμός καλεί μαθήτριες και μαθητές της Μέσης Εκπαίδευσης να ασχοληθούν με μια επιστημονική ανακάλυψη της επιλογής τους, η οποία έχει συμβάλλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων και να το παρουσιάσουν με απλό και κατανοητό τρόπο αναδεικνύοντας την αξία της επιστήμης, της έρευνας και της καινοτομίας.

Οι αιτήσεις συμμετοχής στον διαγωνισμό θα πρέπει να αποσταλούν μέχρι την Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου και ώρα 15:00 στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://bitly.ws/u3Ys.

Για περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση και το διαγωνισμό Science Unfold, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του ΙδΕΚ: www.research.org.cy και τη σελίδα του στο Facebook: https://www.facebook.com/ResearchAndInnovationFoundationCy.

 Την εκδήλωση στηρίζουν ως χορηγοί επικοινωνίας το Συγκρότημα ΔΙΑΣ και η τηλεόραση Sigma.

 

 

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!