ΜΕΝΟΥ

To Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας 2022 περήφανα φιλοξενεί το Habima (Εθνικό Θέατρο του Ισραήλ)

Δυνατό ξεκίνημα για τις παραστάσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας με το θεατρικό έργο ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑ Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ, του Itai Segal, μια παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου του Ισραήλ (Habima).  Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του θεάτρου σκηνοθετεί το τελευταίο έργο του Itai Segal που βασίζεται στη τρομοκρατική ενέργεια στο Bar Noar της κοινότητας ΛΟΑΤΙ+ τον Αύγουστο του 2009 στο Τελ Αβίβ.

Σε δήλωση του ο Καλλιτεχνικός Διεθυντής του Φεστιβάλ, Γιώργος Γ. Παπαγεωργίου, μίλησε για την «αβεβαιότητα και την εσωστρέφεια της εποχής που μας ωθεί να οραματιστούμε ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας.  Ένα κόσμο αποδοχής και συμπερίληψης των συνανθρώπων μας ανεξαρτήτως φύλου ή σεξουαλικού προσανατολισμού».  Σε αυτό το πλαίσιο το Φεστιβάλ έχει επιλέξει το συγκεκριμένο σύγχρονο θεατρικό έργο από το Ισραήλ για την έναρξη του φετινού προγράμματος του.  Η συμμετοχή του Habima όμως, προαγγέλει και το Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας 2023, χρονιά κατά την οποία τιμώμενη χώρα θα είναι το Ισραήλ.

Στην παράσταση πρωταγωνιστεί ο Amit Rahav (“Unorthodox” (Netflix)) στο ρόλο του Τζόναθαν, ομοφυλόφιλου γιου μιας καθημερινής οικογένειας που φαντάζει αγαπημένη. Μιας οικογένειας, όμως, με μυστικά και πληγές από το παρελθόν, αγωνίες και καταστροφικές προκαταλήψεις.  Όταν ο Τζόναθαν, μετά την τρομοκρατική επίθεση βρίσκεται αναίσθητος στο νοσοκομείο, κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει στη μητέρα του τι έκανε ο μονάκριβος γιος της σε ένα γκέι μπαρ. Έτσι ξεκινά ένα οικογενειακό δράμα στο επίκεντρο του οποίου βρίσκεται ένα θρησκευόμενο 17χρονο αγόρι που σύντομα αναγκάζεται από την οικογένειά του να υποβληθεί σε θεραπεία μετατροπής.

Σκηνοθέτης: Moshe Kepten

Δραματουργία: Moshe Kepten, Shahar Pinkas

Μουσική: Lior Ronen

Σκηνογραφία: Eran Atzmon

Φωτισμός: Avi Yona Bueno (Bambi)

Ενδυματολογία: Oren Dar

Ερμηνεύουν: Orly Silbersatz, Amit Rahav, Yadin Gellman, Naya Bienstock, Yigal Sadeh, Uri Hochman, Amit Zittoun, Nadav Shama Amos Buaron, Yogev Attias

Στα Εβραϊκά με υπέρτιτλους στα Ελληνικά και στα Αγγλικά

Διοργανωτές: Δήμος Λευκωσίας, Nicosia For Art

Χορηγοί: Πρεσβεία του Ισραήλ στην Κύπρο, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση | Onassis Stegi

Χορηγοί φιλοξενίας: Classic Hotel, ,Vino Cultura

Υποστηρικτές: Πρεσβεία της Κούβας στην Κύπρο, Travelplan, MOISES Digital Print House

Phil. Andreou Group, COLOURPIX Digital Printing Company

Εισιτήρια: www.Soldoutticketbox.com , 22797979 (Δευτέρα-Παρασκευή 10πμ-1μμ), www.nicosia.org.cy

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!