ΜΕΝΟΥ

Στην παραλία «St. Raphael Resort & Marina» ο MARK το νέο Ανακυκλώψαρο της Medochemie

Άλλο ένα «Ανακυκλώψαρο» αποκτά η Λεμεσός. Ο καρχαρίας Mark, ένα απαράμιλλης ομορφιάς έργο τέχνης, του γνωστού καλλιτέχνη  Σώτου Αναστασίου, κοσμεί πλέον την παραλία του ξενοδοχείου St. Raphael Resort & Marina.

Η τελετή τοποθέτησης του «Ανακυκλώψαρου», πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Απριλίου, στην παρουσία της Επιτρόπου Περιβάλλοντος, κυρίας Κλέλιας Βασιλείου, εκπροσώπων του ξενοδοχείου St. Raphael Resort & Marina και της φαρμακοβιομηχανίας Medochemie.

Η τοποθέτηση του ανακυκλώψαρου εντάσσεται στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής δράσης και εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της Medochemie, με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος καθώς και την ευαισθητοποίηση και συμμετοχή του κοινού σε ενέργειες φιλικές προς αυτό. Το οικολογικό αυτό στολίδι κοσμεί ήδη αρκετές παραλίες σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου, στέλνοντας το μήνυμα ένταξης της ανακύκλωσης των πλαστικών στην καθημερινότητα μας.

Όπως δήλωσε ο Προέδρος της Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος και Εξοικονόμησης  Ενέργειας της Medochemie,  Δρ Χριστάκης Σεργίδης, η ρύπανση από πλαστικά αποτελεί τη σύγχρονη ασθένεια των θαλασσών μας, με τη Μεσόγειο να μετατρέπεται μέρα με τη μέρα σε μια “πλαστική” θάλασσα. Τόνισε μάλιστα ότι αν δεν ληφθούν άμεσα δραστικά μέτρα, τότε μέχρι το 2050 οι ωκεανοί θα περιέχουν περισσότερα πλαστικά παρά ψάρια.

Σήμερα ο καρχαρίας MARK, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σεργίδης, βλέποντας την τεράστια καταστροφή από τα πλαστικά, αποφάσισε να εγκαταλείψει το θαλάσσιο βασίλειο του και να έρθει κοντά μας, δείχνοντας μας το δρόμο της ανακύκλωσης. Γιατί, όπως είπε, τα πλαστικά θα πρέπει να μετατραπούν σε πηγή πρώτης ύλης για τη δημιουργία νέων προϊόντων, όπως κάδοι απορριμμάτων, λεκάνες ρούχων, κουτιά αποθήκευσης και δομικά υλικά.

Τα πλαστικά υπολείμματα, υπέδειξε ο Προέδρος της Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος και Εξοικονόμησης  Ενέργειας της Medochemie, εντοπίζονται σε χελώνες, φώκιες, φάλαινες, πουλιά και ψάρια με αποτέλεσμα τη μεταφορά τους στην ανθρώπινη τροφική αλυσίδα, με σοβαρούς κινδύνους για την υγεία μας.

Όπως για κάθε ασθένεια, η πρόληψη αποτελεί την καλύτερη θεραπεία, υπέδειξε ο κ. Σεργίδης, έτσι και σε αυτή την περίπτωση η δραστική μείωση της χρήσης των πλαστικών αποτελεί τη μόνη οδό για τη διάσωση του θαλάσσιου οικοσυστήματος μας.

Με την εγκατάσταση του καινοτόμου αυτού έργου, τόνισε ο Προέδρος της Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος και Εξοικονόμησης  Ενέργειας της Medochemie, θέλουμε να δημιουργήσουμε μια νέα νοοτροπία και κουλτούρα, βάζοντας φρένο στην ανεπανόρθωτη καταστροφή των ωκεανών μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Medochemie έχοντας σαν αποστολή την προστασία της υγείας των πολιτών, θα συνεχίσει την εγκατάσταση νέων καινοτόμων έργων ανακύκλωσης και σε άλλες παραλίες της Κύπρου, σε συνεργασία πάντοτε με τις τοπικές Αρχές και τους αρμόδιους φορείς.

 

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!