ΜΕΝΟΥ

Στη Medochemie για τέταρτη χρονιά το Βραβείο Χρυσός Προστάτης του Περιβάλλοντος

Το βραβείο «Χρυσός Προστάτης του Περιβάλλοντος» για το 2022, απένειμε στη Φαρμακοβιομηχανία Medochemie ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, στο πλαίσιο των Παγκύπριων Περιβαλλοντικών Βραβείων για Οργανισμούς και Επιχειρήσεις.

Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023, και το βραβείο παρέλαβε εκ μέρους της Medochemie ο Δρ. Χριστάκης Σεργίδης, Πρόεδρος της Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Εταιρείας.

Η ανώτατη αυτή διάκριση απονέμεται στη Medochemie για τέταρτη συνεχή χρονιά, ως αναγνώριση των προσπαθειών της εταιρείας για τη δημιουργία περιβαλλοντικής συνείδησης και την εφαρμογή περιβαλλοντικά ορθών επιχειρηματικών πρακτικών, καθώς και για την αφοσίωση της στις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης.

Όπως δήλωσε ο Δρ. Χριστάκης Σεργίδης, οι συνεχιζόμενες κλιματικές αλλαγές αποτελούν τη μεγαλύτερη απειλή για την ανθρώπινη υγεία τον 21ο αιώνα. Τρανή απόδειξη, είπε, τα αποτελέσματα της έκθεσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Μετεωρολογίας, σύμφωνα με τα οποία καθημερινά πεθαίνουν κατά μέσο όρο 115 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Μάλιστα, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Medochemie υπέδειξε ότι η Κύπρος είναι μια από τις πρώτες χώρες, στις οποίες σήμανε  κόκκινος συναγερμός, λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Για το λόγο αυτό, συμπλήρωσε, οφείλουμε να βρούμε τρόπους για να εμποδίσουμε τις εκπομπές των αερίων που ευθύνονται για το φαινόμενο του θερμοκηπίου και να καταστούμε κλιματικά ουδέτεροι μέχρι το 2050, προστατεύοντας με αυτό τον τρόπο τον πλανήτη Γη, που είναι και το μοναδικό μας σπίτι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αξιολόγηση των υποψηφίων έγινε στην παρουσία της Επιτρόπου Περιβάλλοντος και εκπροσώπων όλων των συνεργαζόμενων φορέων, που στηρίζουν το θεσμό των Παγκύπριων Περιβαλλοντικών Βραβείων.

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!