ΜΕΝΟΥ

Σταθμοί Εγγραφής Νέων Εθελοντών Δοτών

Το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, στα πλαίσια της προσπάθειά του για συνεχή  εμπλουτισμό του Αρχείου δοτών με νέους και υγιείς δότες ηλικίας 18 – 45 ετών, δημιούργησε από το Φεβρουάριο τους Σταθμούς Εγγραφής Εθελοντή Δότη με Προσωπική Λήψη Δείγματος (Self – Recruitment Stations).

Συγκεκριμένα, οι ενδιαφερόμενοι εθελοντές έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν ως δότες μυελού των οστών οποιαδήποτε στιγμή το επιθυμήσουν, σε διάφορα σημεία τα οποία είναι αναρτημένα στο www.kfnewdonor.org.cy Στους σταθμούς αυτούς μπορούν εύκολα και γρήγορα να δώσουν το δείγμα στοματικού επιχρίσματος, έχοντας την ευκαιρία να προσφέρουν μια δεύτερη ευκαιρία ζωής σε ασθενείς που χρήζουν μεταμόσχευσης μυελού των οστών.

Οι ενδιαφερόμενοι εθελοντές με τη σάρωση ενός κωδικού ταχείας απόκρισης (QR Code), ο οποίος αναγράφεται πάνω στον Σταθμό Εγγραφής, θα μεταφέρονται στον σύνδεσμο www.kfnewdonor.org.cy όπου θα ακολουθούν τις οδηγίες εγγραφής και συλλογής δείγματος μέσω μιας εύκολης και γρήγορης διαδικασίας.

Για τους καλοκαιρινούς μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο οι σταθμοί Εγγραφής Εθελοντή δότη (SRS) θα βρίσκονται στα Costa Coffee (7 σημεία Παγκύπρια), συμβάλοντας έτσι στην ανανέωση του Αρχείου δοτών αλλά και στην αντιμετώπιση του φαινομένου γήρανσης του. Με τη συνεργασία αυτή τα Costa Coffee θα μπορέσουν να δώσουν στους νέους μας τη δυνατότητα να κάνουν την εγγραφή τους μόνοι τους, τη στιγμή που θα απολαμβάνουν το καφέ και την παρέα τους, ενισχύοντας το μήνυμα μας «Δώσε μια στιγμή…Σώσε μια Ζωή!»

Το Κυπριακό Αρχείο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος είναι το μεγαλύτερο  αρχείο σε αναλογία πληθυσμού παγκοσμίως, ενώ μέχρι σήμερα έχει προσφέρει μοσχεύματα σε 33 χώρες σε πέραν των 630 ασθενών με λευχαιμία και άλλες αιματολογικές κακοήθειες.  Είναι από τα πρώτα αρχεία που έχουν διαπιστευθεί από τη Διεθνή Ένωση Αρχείου Δοτών Μυελού των Οστών (WMDA) και είναι συνδεδεμένο με την Παγκόσμια Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, δίνοντας ευκαιρία εξεύρεσης δότη ανάμεσα σε 40 εκατομμύρια εθελοντές δότες παγκοσμίως.

Στην 25χρονη πορεία του, το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα με έναν άκρως ανθρωπιστικό χαρακτήρα κατάφερε να αποδείξει ότι δεν είναι απλώς ένας ΜΚΟ αλλά ένας από τους κύριους πρωταγωνιστές στον τομέα της Υγείας.

Περήφανος Σύμμαχος: Ελληνική Τράπεζα

Στηρίζουν: Costa Coffee και τα Norway Grants

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!