ΜΕΝΟΥ

Συναυλία «Τραγούδια σαν χελιδόνια» από το μουσικό σχήμα Trio Rondine

Κάτω από το τίτλο «Πολιτισμός Ξανά», το μουσικό σχήμα Trio Rondine ανοίγει φέτος το Φεστιβάλ Τεχνών FANEROMENI22, την Πέμπτη 23 Ιουνίου.

To Trio Rondine είναι μια νεοσύστατη μπάντα που προέκυψε το 2021 όταν, τρεις φίλοι, καταξιωμένοι μουσικοί, ένωσαν τις δυνάμεις τους για να αποδώσουν ηχητικά το μουσικό τοπίο της Μεσογείου. Rondine, πάει να πει χελιδόνι. Στον χάρτη των αποδημητικών πουλιών τα τέσσερα σημεία του  ορίζοντα, ξεκινώντας από τον Ελλαδικό χώρο, για να πετάξουν στις περιοχές που βρέχονται από τη Μεσόγειο θάλασσα.

Κάθε σταθμός τους ένα τραγούδι από μια άλλη παράδοση. Κι όπως το μακρινό  ταξίδι των χελιδονιών συνεχίζεται, την παράδοση διαδέχεται η σύγχρονη τραγουδοποιία και η κινηματογραφική μουσική, για να τα οδηγήσει πίσω στις ζεστές φωλιές τους, με ένα σωρό τραγούδια  που θα ψιθυρίζουν στα μικρά τους.

Το ρεπερτόριό τους περιλαμβάνει παραδοσιακά και σύγχρονα  τραγούδια από την Ελλάδα, Κύπρο, Ιταλία, Κορσική, Συρία, Λίβανο, Κροατία, Γαλλία, Ισπανία,  Μαρόκο, Λιβύη, Αίγυπτο καθώς και γνωστά θέματα από ταινίες-σταθμούς του κινηματογράφου.

Το σχήμα θα παρουσιάσει επίσης πρωτότυπο, ανέκδοτο υλικό το οποίο εμπνέεται από τις μουσικές παραδόσεις της Μεσογείου. Τα τραγούδια, και οι παραδόσεις που εκπροσωπούν, δένονται μεταξύ τους με το στοιχείο της  αφήγησης, που με τη σειρά του ενώνει παλιές ιστορίες από δημοτικά τραγούδια με σύγχρονα,  προσωπικά βιώματα των μουσικών. Τις φωνές τους τις συνοδεύουν με μια κιθάρα, ένα ακορντεόν  και ένα μαντολίνο. Στη συγκεκριμένη συναυλία, το Trio Rondine φιλοξενεί έναν εξαίρετο Κύπριο μουσικό, τον Μαρίνο Κάσινο στο μπάσο και τα ηχητικά τοπία.

Έχουν παρουσιάσει τη  δουλειά τους στο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Δήμου Λάρνακας το καλοκαίρι του 2021, στο 8ο Cyprus Jazz & World Music Showcase, τον Νοέμβριο του 2021 και σε μουσικές σκηνές της πρωτεύουσας.

 Συντελεστές

 Παυλίνα Κωνσταντοπούλου: κιθάρα / φωνή

Αντρέας Παπαπέτρου: ακορντεόν / φωνή

Μαρία Ζαννέτου: μαντολίνο

Μαζί τους ο Μαρίνος Κάσινος στο μπάσο.

Διάρκεια: 70’

Ημερομηνία: Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2022

Ώρα: 21:00

Χώρος: Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, Φανερωμένης 86-90, 1011 Λευκωσία

Πληροφορίες: 22 128157

Είσοδος ελεύθερη

 Η είσοδος ανοίγει στις 20:00

Τα βράδια των εκδηλώσεων του φεστιβάλ Τεχνών Faneromeni22, τα μουσεία και οι εκθέσεις του Πολιτιστικού Ιδρύματος θα είναι ανοικτά μέχρι τα μεσάνυκτα.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, ακολουθώντας τις κρατικές οδηγίες για την υγεία και ασφάλεια των επισκεπτών και του προσωπικού.

Μάθε περισσότερα στην ιστοσελίδα του Πολιτιστικού Ιδρύματος www.boccf.org και στις επίσημες σελίδες του Ιδρύματος στο Facebook & στο Instagram (@boccf) και στο τηλέφωνο 22128157.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα ληφθούν φωτογραφίες ή και βίντεο. Η εικόνα όσων παρευρεθούν για την παρακολούθησή τους μπορεί να χρησιμοποιηθεί για σκοπούς προώθησης ή και να δοθεί στα ΜΜΕ ή να ανέβει στο διαδίκτυο. Με την παρουσία στις εκδηλώσεις, το κοινό  δίνει αυτόματα στους διοργανωτές το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν τις φωτογραφίες/βίντεο που θα ληφθούν κατά τη διάρκεια της φωτογράφησης ή βιντεογράφησης.

Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου

Φανερωμένης 86-90, 1011 Λευκωσία

Για πληροφορίες: 22 128157

www.boccf.org

 

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!