ΜΕΝΟΥ

‘PROUD OF YOUTH’: Η HELLENiQ ENERGY και η θυγατρικής της εταιρεία ΕΚΟ Kύπρου ανακοινώνουν την έναρξη χορήγησης υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές!

ΗHELLENiQ ENERGY και η θυγατρική της εταιρεία ΕΚΟ Κύπρου ανακοινώνουν την έναρξη χορήγησης υποτροφιών για μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών, στο πλαίσιο του Προγράμματος Εταιρικής Ευθύνης του Ομίλου, “Proud of Youth”. Μέσα από το πρόγραμμα, ηHELLENiQ ENERGY επιβραβεύει, για δωδέκατη συνεχή χρονιά, εώς τριάντα (30) αριστούχους τελειόφοιτους και απόφοιτους Πανεπιστημίων  που επιθυμούν εμπλουτίσουν περαιτέρω τις γνώσεις τους με την απόκτηση Μεταπτυχιακού Διπλώματος.

Για πρώτη φορά φέτος, το πρόγραμμα επεκτείνεται και στην Κύπρο, όπου δραστηριοποιείται η θυγατρική του Ομίλου, ΕΚΟ Cyprus.  Συνολικά δέκα (10) από τις τριάντα υποτροφίες θα χορηγηθούν σε Κύπριους αριστούχους τελειόφοιτους και απόφοιτους Πανεπιστημίων που επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε Ελληνικά και Διεθνή Πανεπιστημιακά Ιδρύματα.  

Η έναρξη του προγράμματος στην Κύπρο, ανακοινώθηκε επίσημα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 3 Απριλίου 2024, στο MAP Boutique Hotelστη Λευκωσία, παρουσία διευθυντικών στελεχών και μελών του προσωπικού της EKO Κύπρου, μελών Δ.Σ. Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, εκπροσώπων γραφείων πρυτανείας, εκπροσώπων ΜΜΕ και εκλεκτών προσκεκλημένων.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΚΟ Κύπρου, κ. Γιώργος Γρηγοράς, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Με την απόφασή της να επεκτείνει το πρόγραμμα υποτροφιών “Proud of Youth” και στην Κύπρο, η HELLENiQ ENERGY αναγνωρίζει την προστιθέμενη αξία της μετεκπαίδευσης στην ανταγωνιστική αγορά εργασίας του σήμερα και επιβραβεύει την αριστεία. Όλοι εμείς στην EKO Kύπρου, καλωσορίζουμε το Πρόγραμμα ‘Proud of Youth’ στην Κύπρο και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που σε συνεργασία με τον Όμιλο HELLENiQ ENERGY θα δώσουμε την ευκαιρία σε νέους, αριστούχους τελειόφοιτους και απόφοιτους Πανεπιστημίων  να αποκτήσουν εξειδικευμένες, συμπληρωματικές και σύγχρονες γνώσεις σε συγκεκριμένους τομείς που αφορούν τις δραστηριότητες του Ομίλου. Στόχος μας,  είναι να συμβάλουμε ουσιαστικά ώστε οι νέοι να είναι σε θέση να ανταποκριθούν καλύτερα στις απαιτήσεις του επαγγέλματός τους, αλλά και να διεκδικήσουν με περισσότερα εφόδια θέσεις με προοπτικές και εξέλιξη στον τομέα της ενέργειας!».

Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα “Proud of Youth ξεκινά σήμερα Τετάρτη 3 Απριλίου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 12 Μαΐου 2024. Υπογραμμίζεται ότι η εξειδίκευση αφορά σχετικούς με τη δραστηριότητα του Ομίλου τομείς, όπως: «Μηχανικής και Ενέργειας», «Ψηφιακού Μετασχηματισμού», «Επιστημών Περιβάλλοντος» και «Οικονομίας και Διοίκησης». Μέχρι σήμερα η HELLENiQ ENERGY έχει προσφέρει 292 υποτροφίες για Ακαδημαϊκές σπουδές σε αγγλόφωνα ή ελληνόφωνα προγράμματα σπουδών Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Για συμμετοχή στο πρόγραμμα και για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ηλεκτρονική πλατφόρμα https://scholarships.helleniqenergy.gr/cyprus/

Σχετικά με την ΕΚΟ CYPRUS LIMITED

Η Εταιρεία EKO CYPRUS LIMITED είναι κατά 100% θυγατρική της HELLENiQ ENERGY. Η Εταιρεία δραστηριοποιείται στην εισαγωγή, αποθήκευση, διακίνηση και εμπορία υγρών καυσίμων, λιπαντικών και υγραερίου, χύμα αλλά και εμφιαλωμένου, σε εμπορικούς και βιομηχανικούς πελάτες. Το δίκτυο πρατηρίων της EKO CYPRUS LIMITED κατέχει με διαφορά την πρώτη θέση στα καύσιμα κίνησης. Η Εταιρεία ανέλαβε τη μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου από το παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας στο Βασιλικό, μια επένδυση που στην πλήρη ανάπτυξή της θα ξεπεράσει τα 50 εκατομμύρια ευρώ. Η συνεισφορά της ΕΚΟ CYPRUS LIMITED στην αγορά εργασίας είναι εξίσου σημαντική: περισσότεροι από 1,500 εργαζόμενοι απασχολούνται άμεσα ή έμμεσα στην Εταιρεία και τις συνεργαζόμενες με αυτήν εταιρείες και πρατήρια με σήμα της ΕΚΟ.

Σχετικά με την HELLENiQ ENERGY

Η HELLENiQ ENERGY, γνωστή μέχρι και πρόσφατα ως ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, είναι ένας κορυφαίος ολοκληρωμένος ενεργειακός Όμιλος στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1998 και δραστηριοποιείται σε 6 χώρες, με χαρτοφυλάκιο που εκτείνεται σε όλη την ενεργειακή αλυσίδα αξίας. Το 2023, ο Κύκλος Εργασιών του Ομίλου ανήλθε σε €12.8 δισ. και τα Συγκρίσιμα Κέρδη EBITDA σε €1.237 εκατ., ενώ οι συνολικές επενδύσεις έφτασαν στα  €291 εκατ..

Η HELLENiQ ENERGY προωθεί τον ενεργειακό μετασχηματισμό σε όλες τις αγορές της, αγκαλιάζοντας την καινοτομία και αναπτύσσοντας νέες πρωτοβουλίες. Κύριος στόχος της εταιρείας είναι να αποτελέσει τον κορυφαίο πάροχο ενεργειακών λύσεων χαμηλών εκπομπών άνθρακα, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην αντιμετώπιση των αιτιών και των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

H HELLENiQ ENERGY δραστηριοποιείται στην παραγωγή, εφοδιασμό και εμπορία ενέργειας, εστιάζοντας πλέον ολοένα και περισσότερο σε νέες, πιο καθαρές μορφές, καθώς και σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. To διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας, στο σύνολο της αλυσίδας αξίας πετρελαίου και φυσικού αερίου, περιλαμβάνει τη διύλιση, τον εφοδιασμό και εμπορία πετρελαίου και πετροχημικών προϊόντων, την έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων και την εμπορία καυσίμων, ενώ παράλληλα αναπτύσσεται ραγδαία στις ΑΠΕ. Η εταιρεία, μέσω κοινοπραξιών και συμμετοχών, έχει σημαντική παρουσία επίσης στον τομέα της ηλεκτροπαραγωγής, καθώς και στην προμήθεια και εμπορία φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας.

Η HELLENiQ ENERGY τοποθετεί τον άνθρωπο στο κέντρο της επιχειρηματικής στρατηγικής της, έχοντας ως κύρια προτεραιότητα την εξασφάλιση μακροπρόθεσμης πρόσβασης στη βιώσιμη ενέργεια για όλους. Η εταιρεία ως βασικός επενδυτής, εργοδότης, αλλά και ενεργό μέλος της κοινωνίας, έχει σημαντικό κοινωνικοοικονομικό αποτύπωμα στις χώρες δραστηριοποίησής της, ενώ ταυτόχρονα φιλοδοξεί να είναι ένας σταθερά αξιόπιστος κοινωνικός εταίρος.

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!