ΜΕΝΟΥ

Πρωτοβουλία YOU REFOREST CYPRUS. με στόχο τον μετριασμό των επιπτώσεων των κλιματικών αλλαγών στην Κύπρο.

ΦΥΤΕΥΩ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ

Βλέποντας το πρόβλημα των κλιματικών αλλαγών να διαιωνίζεται και να χειροτερεύει, η Πράσινη Ασπίδα, ως οργάνωση που νοιάζεται αποκλειστικά για το περιβάλλον, αποφασίσαμε να λάβουμε άμεση και ουσιαστική δράση. Έτσι, ξεκινήσαμε  πριν από περίπου έναν χρόνο τη δημιουργία ενός φυτωρίου στην Κύπρο, συγκεκριμένα στο χωριό Ξυλιάτος, με στόχο την παραγωγή δενδρυλλίων για δεντροφύτευση και αναδάσωση της κυπριακής γης.  Ταυτόχρονα, θέλουμε να προωθήσουμε την  πολιτική εξισορρόπησης των εκπομπών  ρύπων  διοξειδίου του άνθρακα και άλλων τοξικών αερίων, προβάλλοντας ως  αντιστάθμισμα τη  δεντροφύτευση.

Για τον πιο πάνω σκοπό έχουν ήδη φυτευτεί πέραν των 100.000 χιλιάδων  δενδρυλλίων σε γλαστράκια, έτοιμα για δεντροφύτευση. Τα δεντράκια μας υιοθετούνται στην προνομιακή τιμή των 3 ευρώ έκαστο και συνοδεύονται από ατομικό πιστοποιητικό υιοθεσίας. Η συμβολική αυτή τιμή είναι ένας τρόπος για να καταστεί το έργο βιώσιμο. Ανάμεσα στους μελλοντικούς μας στόχους είναι το φυτώριό μας να είναι επισκέψιμο από τα σχολεία και να διοργανώνονται εκπαιδευτικές δράσεις.

Το διαχρονικό μας έργο ως οργάνωση έχει ήδη αφήσει  το δικό του πράσινο αποτύπωμα στον τόπο μας, καθώς προβήκαμε μέχρι σήμερα σε 10 δενδροφυτεύσεις Παγκύπρια, φυτεύονταν 30.000 δενδρύλλια, παρουσία χιλιάδων εθελοντών, οργανισμών και φορέων, ενώ έχουμε παραχωρήσει και αλλά τόσα στις πληγείσες περιοχές .

Η επόμενη εκδήλωση δεντροφύτευσης είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή  3.4..2022, στις 11:00  π.μ. παρουσία του Πανιερότατου Μητροπολίτη  Πάφου Κ .Γεώργιου,  του Υφυπουργού Καινοτομίας και Έρευνας           κ. Κυριάκου Κόκκινου,  κομμάτων, σχολείων, οργανισμών και φορέων από όλη την Κύπρο.

Σε όλους τους εθελοντές θα δοθεί τιμητικό δίπλωμα για την συμμετοχή τους, ενώ όλα τα παιδάκια κάτω των 10 ετών θα  λάβουν τιμητικά μετάλλια.

Ο χώρος ο οποίος παραχωρήθηκε από την κοινότητα Τάλας  είναι 50 δεκάρια και ευρίσκεται πάνω από της παρυφές της Ιεράς Μονής Αγίου Νεοφύτου, που έχουν πληγεί από πυρκαγιές.

 

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!