ΜΕΝΟΥ

Πρωτοπορεί το American Medical Center Γιατροί συνταγογραφούν επισκέψεις στη Λεβέντειο Πινακοθήκη με στόχο την ευεργετική επίδραση στην αποθεραπεία ασθενών

Η προβολή και προώθηση της τέχνης και της δημιουργίας αποτελεί και μπορεί να διαδράσει ως ένα ακόμα μέσο, με ευεργετική επίδραση στην αποθεραπεία των ασθενών. Το American Medical Center αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή την πρόταση της Λεβεντείου Πινακοθήκης και αναλαμβάνει άμεσα μια πρωτοπόρο δράση, με στόχο την ευημερία των ασθενών του.

Συγκεκριμένα, οι ασθενείς του American Medical Center, μπορούν να επισκέπτονται δωρεάν τη Λεβέντειο Πινακοθήκη, κατόπιν παραπεμπτικού από τον γιατρό τους, το οποίο θα φέρει την ονομασία «Μουσειακό Παραπεμπτικό». Η επίσκεψη στην Πινακοθήκη, συνδυάζει την αναζωογονητική εμπειρία και τον εμπλουτισμό των γνώσεων των ασθενών, για τον κόσμο της τέχνης και του πολιτισμού.

Το «Μουσειακό Παραπεμπτικό» προσφέρει μια πολιτιστική περιήγηση ανάμεσα σε σπουδαία έργα τέχνης και στοχεύει να συμβάλει στην σωματική και ψυχική αποκατάσταση των ασθενών. Η τέχνη ως συνταγογραφούμενο «φάρμακο» είναι μια μέθοδος, η οποία εφαρμόζεται στο εξωτερικό και οι θεραπευτικές της ιδιότητες και η αξία της ως εργαλείο θεραπείας, αναγνωρίζεται πλέον από πολλά ιατρικά κέντρα.

Οι συνταγογραφημένες επισκέψεις αποτελούν το πρώτο βήμα για τη διεύρυνση της συνεργασίας ανάμεσα στο American Medical Center και τη Λεβέντειο Πινακοθήκη, με την εφαρμογή της «Εικαστικής Θεραπείας», δηλαδή τη δημιουργία ολοκληρωμένων προγραμμάτων για ομάδες ασθενών, με την παρουσία ειδικών θεραπευτών και ψυχοθεραπευτών μέσα στο Μουσείο.

Σύμφωνα με παγκόσμιες μελέτες οι καταπραϋντικές ιδιότητες της τέχνης συμβάλλουν στην αποθεραπεία πολλών ασθενειών, όπως οι καρδιαγγειακές  παθήσεις και ο καρκίνος, οι οποίες προκαλούν επιπλέον στρες στους ασθενείς, ενώ βοηθά άτομα που βρίσκονται στο στάδιο της αποθεραπείας, να επανέλθουν στους κανονικούς ρυθμούς της καθημερινότητας τους.

Η διαχρονική στήριξη των ασθενών αποτελεί τη βασική μας φιλοσοφία, δηλώνει ο Δρ. Μαρίνος Σωτηρίου Καρδιοθωρακοχειρουργός και συνιδρυτής του American Medical Center, διαβεβαιώνοντας ότι το AMC θα συνεχίσει να καινοτομεί, εφαρμόζοντας πρωτοποριακές πρακτικές, οι οποίες προσφέρουν την καλύτερη δυνατή φροντίδα και θεραπεία. Η συνεργασία με τη Λεβέντειο Πινακοθήκη αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δρ. Μαρίνος Σωτηρίου, είναι μια σύγχρονη μέθοδος, η οποία έρχεται να ενισχύσει την αποθεραπεία και να τονώσει την ψυχολογία των ασθενών μας. Αναγνωρίζοντας τονίζει, ότι η τέχνη αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του ευ ζην, το American Medical Center φιλοξενεί από την ίδρυση του σημαντικά έργα τέχνης στους χώρους του, καθώς μέλημα μας είναι να παρέχουμε στους ασθενείς ένα περιβάλλον ευφορίας και γαλήνης.

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!