ΜΕΝΟΥ

Πρόγραμμα «REACT» της Κωτσόβολος: «Μαζί, για έναν Καλύτερο Κόσμο!»

Κάθε πράξη που μοιάζει μικρή, μπορεί να είναι μία αντίδραση με μεγάλη επιρροή σε έναν άνθρωπο, μία ομάδα, μία χώρα. Σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η Κωτσόβολος, έχοντας τοποθετήσει στο επίκεντρο εδώ και χρόνια, τη μεγιστοποίηση του κοινωνικού και περιβαλλοντικού της αποτυπώματος, παρουσιάζει το REACT, το νέο ESG (Environmental, Social and Governance) πρόγραμμά της, μέσα από το οποίο μας καλεί να αντιδράσουμε σε όσα βλάπτουν τον κόσμο και μαζί, να τον αλλάξουμε προς το καλύτερο.

Όλη η φιλοσοφία του REACT περικλείεται σε μία απλή αλήθεια: Κάθε πράξη, που μοιάζει μικρή, μπορεί να είναι μία αντίδραση με μεγάλη επιρροή σε έναν άνθρωπο, μία ομάδα, μία χώρα, σε ολόκληρο τον κόσμο. Κάτι φαινομενικά απλό, όπως για παράδειγμα το πέταγμα μίας πεταλούδας, μπορεί να «ταρακουνήσει τα νερά», να ασκήσει μεγαλύτερη επιρροή απ’ όση μπορεί κανείς να φανταστεί. Αυτό ακριβώς πρεσβεύει και η Κωτσόβολος. Αυτό ακριβώς κάνει το πρόγραμμα REACT.

Τί σημαίνει όμως στην πράξη το REACT για την Κωτσόβολος

Παρακάτω κάποιες από τις κυριότερες πρωτοβουλίες-προγράμματα της εταιρείας, οι οποίες ενσωματώνονται στην ESG Στρατηγική της.

REACT για το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας, και τα τρία καταστήματα της Κωτσόβολος σε Λευκωσία, Λεμεσό και Πάφο, λειτουργούν ως σταθμοί ανακύκλωσης μικρών ηλεκτρικών συσκευών.

Δείτε περισσότερα για τις πράσινες πρωτοβουλίες και τα προγράμματα της Κωτσόβολος που μπορείς να κάνεις κι εσύ «REACT» ΕΔΩ.

REACT για την ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Κωτσόβολος ενδυναμώνει καθημερινά όλους τους ανθρώπους με δράσεις που στοχεύουν σε έναν καλύτερο κόσμο για όλους τους ανθρώπους, χωρίς διακρίσεις.

Με το πρόγραμμα «Τεχνολογία χωρίς εμπόδια», εξασφαλίζει ίση πρόσβαση στην τεχνολογία. Γι’ αυτό και τα 3 καταστήματά της στην Κύπρο είναι προσβάσιμα σε άτομα με κινητικές αναπηρίες, διαθέτουν εκπαιδευμένο προσωπικό και προϊόντα με υποστηρικτικές τεχνολογίες για ΑμεΑ. 

Παράλληλα, διοργανώνει εθελοντικές δράσεις, όπως την Ημέρα Καλής Πράξης, έχοντας πραγματοποιήσει  εθελοντικές αιμοδοσίες σε Λευκωσία και Λεμεσό, με εθελοντές ανθρώπους της εταιρείας, που συνέβαλαν στη μεγάλη ανάγκη κάλυψης φιαλών.

Ακόμη, στηρίζει έμπρακτα το έργο Οργανισμών, όπως την Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου, το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού (ΠΣΣΕ) και το δίκτυο SupportCY της Τράπεζας Κύπρου, απαντώντας με υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης στα αιτήματα της Κυπριακής κοινωνίας.

Δείτε περισσότερα για τις CSR δράσεις της Κωτσόβολος, κάνοντας κλικ εδώ.

REACT για τον ΑΝΘΡΩΠΟ

Θέτοντας στο επίκεντρο τους ανθρώπους της, η Κωτσόβολος εξασφαλίζει ένα εργασιακό περιβάλλον, όπου η συνεχής εκπαίδευση, οι ευκαιρίες εξέλιξης, η συμπερίληψη, η φροντίδα και ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν τον πρώτο λόγο. Γι’ αυτό και έχει υπογράψει τη Χάρτα Διαφορετικότητας και φροντίζει να  παρέχει διαρκώς προγράμματα φυσικής, ψυχικής και οικονομικής ενδυνάμωσης στους ανθρώπους της.

Ξεκινώντας, λοιπόν, από εμάς τους ίδιους και ενσωματώνοντας ως εταιρεία πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης στο λειτουργικό μας μοντέλο, καλούμε τον κόσμο να κάνει “REACT” μαζί μας, δημιουργώντας ένα «κύμα» αντιδράσεων που θα αλλάξει τον κόσμο μας προς το καλύτερο.

REACT.

Μαζί, για έναν καλύτερο κόσμο.

#REACTforabetterworld

Δείτε εδώ το εισαγωγικό βίντεο του REACT και βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, κάνοντας κλικ εδώ: https://react.kotsovolos.gr/

***

Για περισσότερα νέα της εταιρείας επισκεφθείτε την εταιρική μας σελίδα: https://corporate.kotsovolos.gr/ 

Σχετικά με την εταιρεία ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ (μέλος του Ομίλου Currys plc)

Στην Κωτσόβολος πιστεύουμε στη συνεχή εξέλιξη και ανάπτυξη της εταιρείας και των 3.000 ανθρώπων μας. Εφαρμόζουμε πρώτα σε εμάς τους ίδιους την φιλοσοφία μας, το να ενδυναμώνουμε δηλαδή τους ανθρώπους για μια καλύτερη ζωή. Επενδύουμε στο δίκτυο των 94 καταστημάτων μας σε Ελλάδα και Κύπρο, δημιουργώντας δύο σύγχρονα εκπαιδευτικά κέντρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, μετρώντας πάνω από 53.000 ώρες εκπαίδευσης και 350 workshops το χρόνο. Φροντίζουμε να παρέχουμε διαρκώς ευκαιρίες εξέλιξης, δημιουργώντας νέες ομάδες και νέα projects για τους ανθρώπους μας. Στόχος μας να αναδεικνύεται και να ενισχύεται το ταλέντο και η ανάγκη όλων μας για δημιουργία. Η καινοτομία είναι το πάθος μας, σχεδιάζουμε το αύριο και, εδώ και 73 χρόνια, φέρνουμε πρώτοι τις τεχνολογικές εξελίξεις για μία καλύτερη ζωή. Αυτή είναι η καθημερινή μας πρόκληση, να κάνουμε τη διαφορά, ώστε όλοι μας να είμαστε μέρος αυτής της εξέλιξης.

Σχετικά με την Currys

Η Currys plc είναι μία κορυφαία διεθνής omnichannel εταιρία προϊόντων και υπηρεσιών τεχνολογίας, με λειτουργία τόσο μέσω του διαδικτύου, όσο και μέσω των 830 καταστημάτων που διαθέτει, με 32.000 υπαλλήλους σε 8 χώρες. Η Currys είναι Νο1 στις αγορές προϊόντων και υπηρεσιών τεχνολογίας του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ιρλανδίας, των Σκανδιναβικών χωρών και της Ελλάδας. Με ευρεία γκάμα υπηρεσιών και υποστήριξης, διευκολύνει τους πελάτες της να ανακαλύπτουν, να επιλέγουν και να απολαμβάνουν τα καλύτερα προϊόντα τεχνολογίας για τις ανάγκες τους, καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Ο όμιλος Currys δραστηριοποιείται στη Μεγάλη Βρετανία και την Ιρλανδία με την επωνυμία Currys, στις Σκανδιναβικές χώρες με την επωνυμία Elkjøp και στην Ελλάδα με την επωνυμία Κωτσόβολος.

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!