ΜΕΝΟΥ

PORSCHE ΚΥΠΡΟΥ: 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΑΣ ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ.

H PORSCHE ΚΥΠΡΟΥ γιορτάζει φέτος 30 χρόνια εμβληματικής πορείας στους κυπριακούς δρόμους. Πρόκειται για 30 χρόνια εντυπωσιακής παρουσίας  των αυτοκινήτων που μαγεύουν τους οδηγούς ή όποιον  τα συναντά στον δρόμο του. Και όλα αυτά χάρη στο όραμα του Άλκη Ιακωβίδη, του ανθρώπου που αγάπησε με πάθος την PORSCHE και θέλησε πριν 3 δεκαετίες να εισαγάγει στην Κύπρο τα αγαπημένα  Γερμανικά μοντέλα αυτοκινήτων.

Ήταν, συγκεκριμένα στις 4 Φεβρουαρίου 1993 όταν ο Άλκης Ιακωβίδης, ένας ενθουσιώδης επιχειρηματίας με ιδιαίτερη λατρεία στα αυτοκίνητα ίδρυσε την Α.Ι.ΜΟΤΟΚΙΝΗΣΗ ΛΤΔ  και απέκτησε την αποκλειστική αντιπροσωπεία της PORSCHE στην Κύπρο. Ο ίδιος, έτρεφε μεγάλη αγάπη στη σπορ οδήγηση αλλά και στους αγώνες ράλι, αφού στα νεανικά του χρόνια έτρεχε με επιτυχία στο διεθνές ράλι Κύπρου. Ο συνδυασμός αυτών των δύο ήταν πολλές φορές αυτό που τον έκανε να θέλει να ταξιδεύει τακτικά στο εξωτερικό σε διάφορα μέρη του κόσμου, όπως στη Στουτγκάρδη της Γερμανίας, προκειμένου να παίρνει μέρος και να παρακολουθεί από κοντά τα διεθνή motor show, να επισκέπτεται τα showrooms της PORSCHE και φυσικά να ενημερώνεται πρώτος για τις τελευταίες εξελίξεις και καινοτομίες στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Αυτή ήταν και η αρχή για τη μετέπειτα επιτυχημένη πορεία της αντιπροσωπείας της PORSCHE ΚΥΠΡΟΥ, της οποίας ο Άλκης Ιακωβίδης, από τη δημιουργία της και μετά, διετέλεσε Γενικός Διευθυντής, Διευθύνων Σύμβουλος επί σειρά ετών, προτού παραδώσει τη σκυτάλη στα παιδιά του, για να συνεχίσουν την εντυπωσιακή πορεία της αντιπροσωπείας στη χώρα μας.

Ιστορικά, η PORSCHE ΚΥΠΡΟΥ απέκτησε τις πρώτες της εκθέσεις αυτοκινήτων στη Λευκωσία το 1993, στην οδό Αχαιών στην περιοχή της Έγκωμης. Επρόκειτο για το πρώτο showroom αποκλειστικά αφιερωμένο σε αυτοκίνητα PORSCHE, ένα μικρός χώρος συγκρινόμενος με τα σημερινά δεδομένα, ο οποίος όμως έδινε για πρώτη φορά στέγη στο μεγαλειώδες όνειρο του αρχικού εμπνευστή του ιστορικού αυτοκινήτου Φέρντιναντ Πόρσε.  Και όλα αυτά χάρη στο όραμα του Άλκη Ιακωβίδη να δώσει τη δυνατότητα σε κάθε γνήσιο λάτρη του εμβληματικού αυτοκινήτου να το αντικρίσει από κοντά, να το αγγίξει, να το οδηγήσει και τελικά και να το κάνει δικό του. Τι ακολούθησε; Κατακτώντας δρόμους αλλά και τις… καρδιές των οδηγών της Κύπρου, το επόμενο showroom στη Λευκωσία δημιουργήθηκε το 2006, ανταποκρινόμενο 100% στις υψηλές προδιαγραφές της PORSCHE Γερμανίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Σε επόμενο στάδιο, η Λεμεσός απέκτησε και αυτή το πρώτο της showroom το 2010, ενώ μόλις τη χρονιά που μας πέρασε, το 2022 δηλαδή, ακολούθησε και η δημιουργία ενός πρωτοποριακού, εντελώς νέου χώρου, με την ονομασία PORSCHE DESTINATION, του showroom που ήρθε για να κάνει τη διαφορά. Συγκαταλέγεται ανάμεσα στα 4 πλέον υπερσύγχρονα showrooms της PORSCHE σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, αποτελώντας ένα πραγματικό σημείο αναφοράς στο πώς ένας τέτοιος χώρος μπορεί να συγκεντρώνει όλες τις παρεχόμενες υπηρεσίες και ταυτόχρονα να προσφέρει στους επίδοξους οδηγούς την αίσθηση της απόλυτα ολοκληρωμένης εμπειρίας, του τι πραγματικά σημαίνει να οδηγείς μία PORSCHE. Σήμερα όλοι οι επισκέπτες του PORSCHE DESTINATION έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν από κοντά τα ανυπέρβλητα μοντέλα PORSCHE τα οποία κόβουν την ανάσα: 911, Carrera & Targa, Cayenne, Macan, Panamera, 718 Boxster, 718 Cayman και το αμιγώς ηλεκτρικό Taycan είναι τα αυτοκίνητα που ο καθένας ερωτεύεται με την πρώτη ματιά.

Η PORSCHE ΚΥΠΡΟΥ, ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι δεν στέκεται πρωτοπόρα μόνο στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Πρεσβεύοντας και στηρίζοντας καθετί το νέο και καινοτόμο, η PORSCHE ΚΥΠΡΟΥ αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να πάρει θέση και να κάνει τομές και σε κοινωνικά ζητήματα. Ένα τρανταχτό παράδειγμα αποτελεί η  συμμετοχή της στο SHIFT Project της PORSCHE, ένα πολυδύναμο project το οποίο σε παγκόσμιο επίπεδο θέτει ως στόχο την ανάδειξη καταξιωμένων γυναικών που αντιμετώπισαν τα φυλετικά στερεότυπα και υλοποίησαν τα όνειρά τους σε πρότυπα αξίας για ακόμα περισσότερες γυναίκες με δυναμισμό. Είναι, λοιπόν, με κάθε τρόπο που η PORSCHE στέλνει το δικό της μήνυμα και αυτό είναι πως η επανάσταση στην ηλεκτροκίνηση δεν είναι έννοια απομονωμένη, αλλά έννοια ταυτόσημη κάθε επανάστασης που οραματίζεται την πρόοδο και την ευνοεί προς πάσα κατεύθυνση

Η PORSCHE ΚΥΠΡΟΥ και η Α.Ι.ΜΟΤΟΚΙΝΗΣΗ ΛΤΔ., με κληρονομιά τα 30 χρόνια παρουσίας στην κυπριακή αγορά του αυτοκινήτου, είναι βέβαιο ότι θα συνεχίσει να κοιτάζει πάντα μπροστά. Θα συνεχίσει να έχει το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, αξιοποιώντας στο έπακρο την πολυετή εμπειρία του παρελθόντος και αντλώντας ενέργεια από καθετί το νέο για να προσφέρει στους πελάτες της μοναδικές καινοτομίες και ακόμα πιο συναρπαστικές εμπειρίες  – αυτός ήταν, είναι και θα είναι πάντα ο στόχος της.

 

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!