ΜΕΝΟΥ

Περιβαλλοντικό Έτος SupportCY το 2022

2 Χρόνια Προσφοράς και Συνεργασίας από το SupportCY

 Την ανακήρυξη του 2022, ως Περιβαλλοντικό Έτος SupportCY, με στόχο την ενίσχυση των δράσεων για τη προστασία του περιβάλλοντος, αποφάσισε η Τράπεζα Κύπρου. Την απόφαση αυτή ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια μια λιτής εκδήλωσης την Τετάρτη 6 Απριλίου, με αφορμή τα δυο χρόνια δυναμικής παρουσίας και προσφοράς που συμπλήρωσε το SupportCY και οι επιχειρήσεις και οργανώσεις μέλη του.

Το SupportCY δημιουργήθηκε από την Τράπεζα Κύπρου τον Μάρτιο του 2020, όταν η πανδημία εξαπλωνόταν στο νησί, για παροχή υποστήριξης προς τους επαγγελματίες της πρώτης γραμμής αλλά και της κοινωνίας γενικότερα. Σήμερα, περισσότερες από 145 επιχειρήσεις και οργανώσεις, αποτελούν τα μέλη του, τα οποία μέσα από πετυχημένες συνεργασίες στηρίζουν ανελλιπώς την κυπριακή κοινωνία στην αντιμετώπιση καίριων προβλημάτων πέραν της πανδημίας.

Στην εκδήλωση για τα 2 χρόνια του SupportCY, που πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Ελευθερίας στη Λευκωσία, στην παρουσία αξιωματούχων του κράτους και μελών του Δικτύου, παρουσιάστηκαν οι κυριότερες δράσεις των δύο χρόνων, καθώς και τα επόμενα βήματά του.

Οι πρώτοι μήνες λειτουργίας του SupportCY, στόχευσαν στις ανάγκες που δημιούργησε η πανδημία, η οποία ήταν και η αφορμή για τη δημιουργία του Δικτύου, στους πυλώνες της Υγείας, Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Μέριμνας, πάντοτε σε συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία και Κρατικές Υπηρεσίες. Παράλληλα, το SupportCY ανταποκρίθηκε και συνεχίζει να ανταποκρίνεται έμπρακτα σε θέματα που προκύπτουν από διάφορες κοινωνικές ανάγκες μέσω της διεξαγωγής προγραμμάτων και της διοργάνωσης δράσεων. Ανάμεσα σ’ αυτά, διαδικτυακά εκπαιδευτικά προγράμματα, διαδικτυακά ψυχαγωγικά προγράμματα -όπως η διοργάνωση του Virtual Santa, με περισσότερα από 7,500 παιδιά τα τελευταία δύο χρόνια, να συνομιλούν διαδικτυακά με τον Άγιο Βασίλη- αιμοδοσίες για ενίσχυση του Κέντρου Αίματος, και πολλά άλλα.

Η κλιματική αλλαγή και η καταστροφή του περιβάλλοντος δεν θα μπορούσαν να αφήσουν το SupportCY αδιάφορο. Πραγματοποιώντας ήδη δράσεις για αντιμετώπιση των πυρκαγιών και για την προστασία των δασών μας, ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η ανακήρυξη του 2022 ως Περιβαλλοντικό Έτος SupportCY, με επιπλέον δράσεις και ενέργειες να προγραμματίζονται κατά τους επόμενους μήνες του χρόνου.

Εκ μέρους της Τράπεζας Κύπρου, τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πανίκος Νικολάου, αναφέροντας ότι «οι μεγάλες μάχες κρίνονται από τους ανθρώπους που πιστεύουν πως θα νικήσουν, που βάζουν πρώτα το εμείς και μετά το εγώ, που έχουν όραμα και ενδιαφέρονται για τα κοινά και το συνάνθρωπό τους, ως ενεργά μέλη της κοινωνίας. Δυο χρόνια μετά, είμαστε υπερήφανοι για αυτά που πετύχαμε. Δεν σταματάμε όμως εδώ, θα συνεχίσουμε, με υπευθυνότητα, προγραμματισμό και αμεσότητα να στηρίζουμε την οικονομία και την κοινωνία της Κύπρου, όπου υπάρχει ανάγκη».

Η Διευθύντρια Εταιρικής Υπευθυνότητας της Τράπεζας Κύπρου Έλλη Ιωαννίδου, αναφερόμενη στις δράσεις του SupportCY από την αρχή της λειτουργίας του μέχρι σήμερα τόσο στην Κύπρο όσο και το εξωτερικό, την απόφαση και υλοποίηση του Κέντρου Αντιμετώπισης Κρίσεων και Καταστροφών SupportCY και του Σώματος Εθελοντών SupportCY, αλλά και τη δημιουργία του SupportCY House που εγκαινιάστηκε πρόσφατα και προσφέρεται δωρεάν για χρήση από τα μέλη του Δικτύου, ανακοίνωσε την ανακήρυξη του 2022 ως Περιβαλλοντικό Έτος SupportCY. «Κάθε δέντρο είναι ζωή. Μια ζωή που μεγαλώνει και προστατεύει τη δική μας διαβίωση. Έτσι βλέπουμε και το ρόλο του SupportCY. Μεγαλώνουμε μαζί και βάζουμε το δικό μας λιθαράκι στη προστασία της κοινωνίας και του περιβάλλοντος. Γι’ αυτό, αντί δώρου στη σημερινή εκδήλωση, κατά τη φυτευτική περίοδο του ερχόμενου Φθινοπώρου, θα πραγματοποιήσουμε δεντροφύτευση στο Πάρκο Αθαλάσσας, σε συνεργασία με το Τμήμα Δασών. Όλα τα μέλη θα φυτεύσουν το δικό τους δέντρο, δημιουργώντας μαζί το δασύλλιο του SupportCY».

 

Χαιρετισμό εκ μέρους της Επιτρόπου Περιβάλλοντος, απηύθυνε ο Λειτουργός Ανάπτυξης και Διαχείρισης Προγραμμάτων του Γραφείου Επιτρόπου Περιβάλλοντος Κυριάκος Σιακαλλής, ο οποίος συγχαίροντας το SupportCY για τη σημαντική και συνολική προσφορά του, τόνισε πως «η απόφαση του SupportCY να ανακηρύξει το 2022 ως Περιβαλλοντικό Έτος με στόχο την υλοποίηση ακόμα περισσότερων δράσεων μέσα από συνέργειες των μελών, αποδεικνύει την αποφασιστικότητα, τόσο της Τράπεζας Κύπρου, όσο και όλων των μελών του Δικτύου, για να συνδράμουν συλλογικά και με αποτελεσματικό τρόπο σε ενέργειες που έχουν ως στόχο την προστασία του περιβάλλοντος».

Τέλος, εκ μέρους της Πολιτείας και της Κοινωνίας των Πολιτών, ο Επίτροπος του Πολίτη Παναγιώτης Σεντώνας, ευχαρίστησε θερμά την Τράπεζα Κύπρου και όλα τα μέλη του SupportCY για την μέχρι σήμερα προσφορά τους.

Περισσότερα για το SupportCY και τις δράσεις του στο Group – Bank of Cyprus και στη σελίδα (20) SupportCY | Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!