ΜΕΝΟΥ

Παγκόσμιος Διαγωνισμός Ζωγραφικής Toyota «Toyota Dream Car» 2022

Η Toyota Κύπρου, λαμβάνει μέρος για 12η  συνεχή χρονιά στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ζωγραφικής, που διοργανώνει η Toyota Motor Corporation για 14η  χρονιά, για παιδιά ηλικίας έως και 15 ετών με θέμα: «To αυτοκίνητο των ονείρων σας».

Ο Παγκόσμιος Διαγωνισμός Ζωγραφικής «Toyota Dream Car» αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους θεσμούς της Toyota Motor Corporation (TMC) τα τελευταία χρόνια. Για τον λόγο αυτόν ο θεσμός επεκτάθηκε και συνεχίζει να πραγματοποιείται σε 75 χώρες ανά το παγκόσμιο, συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου.

Μέσα από τον διαγωνισμό ζωγραφικής «Toyota Dream Car», η ΤΟΥΟΤΑ δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να ζωγραφίσουν το αυτοκίνητο των ονείρων τους, αφήνοντας ελεύθερη τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους, διεκδικώντας την πρωτιά! Το ενδιαφέρον που έδειξαν οι μικροί φίλοι της ΤΟΥΟΤΑ για τον φετινό διαγωνισμό ήταν τεράστιο, αξίζει να σημειωθεί ότι υποβλήθηκαν 1430 σχέδια.

Οι διαγωνιζόμενοι χωρίστηκαν σε τρεις ηλικιακές κατηγορίες με την πρώτη κατηγορία να περιλαμβάνει σχέδια παιδιών από 7 ετών και κάτω, τη δεύτερη με παιδιά από 8-11 ετών και τέλος την τρίτη κατηγορία με παιδιά από 12-15 ετών. Αρχικά οι διαγωνιζόμενοι απέστειλαν τις ζωγραφιές τους οι οποίες αξιολογήθηκαν από την κριτική επιτροπή που αποτελείτο από άτομα που προέρχονται από τον χώρο των ΜΜΕ, της τέχνης και της βιομηχανίας των αυτοκινήτων. Ακολούθως, η κριτική επιτροπή επέλεξε τις τρεις καλύτερες ζωγραφιές από την κάθε κατηγορία.

Η τελετή βράβευσης των νικητών πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022, στον εκθεσιακό χώρο της ΤΟΥΟΤΑ στη Λευκωσία στην παρουσία του δεύτερου πρεσβευτή της ΤΟΥΟΤΑ και πρωταθλητή ενόργανης γυμναστικής Μάριου Γεωργίου.

Ο Μάριος Γεωργίου κατά την τελετή της απονομής των βραβείων απέδωσε βραβεία στους μικρούς νικητές του διαγωνισμού, μοίρασε αυτόγραφα και φωτογραφήθηκε μαζί τους, χαρίζοντας χαμόγελα χαράς και υπερηφάνειας.

Σε ό,τι αφορά στο κομμάτι του διαγωνισμού σημειώνεται ότι οι Κύπριοι νικητές θα λάβουν μέρος στον Παγκόσμιο διαγωνισμό «Toyota Dream Car» που θα πραγματοποιηθεί στην Ιαπωνία το Μάϊο του 2022 με τη συμμετοχή άλλων χωρών. Αξίζει να σημειωθεί πως πλέον τα βραβεία του Παγκόσμιου Διαγωνισμού έχουν αλλάξει αφού φέτος αντί να πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο ταξίδι στην Ιαπωνία, οι 5 νικητές του διαγωνισμού θα λάβουν:  $5000 o καθένας για να δαπανηθούν σε εκπαιδευτικούς σκοπούς, αλλά και $10000 θα απονεμηθούν στο σχολείο τους για την ενίσχυση του εκπαιδευτικού τους έργου.

Οι νικητές του 12ου  Τοπικού Διαγωνισμού Ζωγραφικής «Toyota Dream Car» είναι οι:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Α’ (7 ετών και κάτω)

1η θέση: Ιωάννα Σάββα

2η θέση: Σταυριανή Αντωνίου

3η θέση: Χριστόδουλος Χριστοδούλου

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Β’ (8-11 ετών)

1η θέση: Sofia Kochneva

2η θέση: Ksenia Frolova

3η θέση: Ιωάννα Κόκκινου

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Γ’ (12-15 ετών)

1η θέση: Μελίνα Αλβάνη

2η θέση: Ναταλία Πίτρη

3η θέση: Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου

www.toyota.com.cy

 

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!