ΜΕΝΟΥ

Open Calls από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου για δημιουργικές συνεργασίες

Ανοικτή πρόσκληση σε νέους καλλιτέχνες, επιστημονικές ομάδες και εκπαιδευτές.

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε νέους καλλιτέχνες, επιστημονικές ομάδες, σε φορείς και εκπαιδευτές για δημιουργικές συνεργασίες, ώστε να υποβάλουν τις προτάσεις τους, που αναδεικνύουν την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Κύπρου με στόχο τη συμμετοχή τους στο Φεστιβάλ Τεχνών Φανερωμένη ‘23 και στη σειρά Στιγμές στο Μουσείο ‘23.

Βρες τον τομέα που σε ενδιαφέρει και στείλε τις ιδέες σου μέχρι τις 19/04/2023.

 OPEN CALLS:

 Φεστιβάλ Τεχνών #Φανερωμένη ‘23

Η μεγάλη επιτυχία του θεσμού συνεχίζεται, με συνεργάτες τις πρεσβείες ξένων χωρών στην Κύπρο, όπως και ντόπιους και ξένους καλλιτέχνες, μελετώντας τρόπους προσέγγισης της ιστορίας και της παράδοσης και συνενώνοντας πολλές τέχνες σε μια γιορτή, που θα διαρκέσει τέσσερις μήνες στο κέντρο της πόλης.

Η θεματολογία των προτάσεων του Φεστιβάλ Τεχνών Φανερωμένη ’23, εστιάζει σε μια σύγχρονη προσέγγιση και επαναπροσδιορισμό της Κυπριακής παράδοσης ως του ζωντανού και διαρκώς εξελισσόμενου δημιουργικού πλούτου της χώρας μας.

Λόγω του πολυδιάστατου χαρακτήρα του Φεστιβάλ οι προτεινόμενες παραστάσεις μπορούν να αφορούν όλα τα είδη τέχνης όπως θέατρο, μουσική, χορό, περφόρμανς, βίντεο,  κ.ά.

Σειρά εκδηλώσεων #Στιγμές στο Μουσείο ‘23

Η θεματολογία των προτάσεων της σειράς Στιγμές στο Μουσείο‘23 εστιάζει σε μια σύγχρονη προσέγγιση και επαναπροσδιορισμό της Κυπριακής παράδοσης ως του ζωντανού και διαρκώς εξελισσόμενου δημιουργικού πλούτου της χώρας μας.

Οι προτεινόμενες παραστάσεις μπορούν να αφορούν σε θέατρο, μουσική, χορό, εικαστικές παραστάσεις, κ.ά.

Στόχος των εκδηλώσεων αυτών, οι οποίες θα πραγματοποιούνται στα δύο Μουσεία του Ιδρύματος, είναι να δώσουν την ευκαιρία στο κοινό να γνωρίσει την κουλτούρα της Κύπρου μέσα από μια άλλη οπτική γωνία, αποκτώντας νέες εμπειρίες μέσω της επαφής με εκθέματα των συλλογών των Μουσείων.

Μουσικές, θεατρικές ή άλλες παραστάσεις, βραδιές ποίησης, δράσεις για παιδιά και άλλα πολλά,  θα πραγματοποιούνται στα Μουσεία δημιουργώντας τις βάσεις για ένα ιδιαίτερο ταξίδι γνώσης και διάδρασης.

Για περισσότερες πληροφορίες και την διαδικασία υποβολής αιτήσεων επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας www.boccf.org

ή επικοινωνήστε μαζί μας μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου info@cultural.bankofcyprus.com.

 

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!