ΜΕΝΟΥ

Ωδή στον Ολυμπισμό, ωδή στη ζωή και την ελπίδα!

Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κύπρου, η ΟΠΑΠ Κύπρου και η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή τίμησαν την Ολυμπιακή Ημέρα, η οποία καθιερώθηκε σε υπόμνηση της ίδρυσης της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής στις 23 Ιουνίου 1894, με μια πρωτότυπη και υπέροχη συναυλία το βράδυ της Τετάρτης (22 Ιουνίου, 2022) στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας.

Προτάσσοντας τα μηνύματα της ειρήνης, της φιλίας, της αλληλεγγύης, του σεβασμού και της ελπίδας, όπως αυτά εκφράζονται από μεγάλες στιγμές στην ιστορία των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, τα παιδιά της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κύπρου γοήτευσαν με το ταλέντο τους και επιβεβαίωσαν ξανά την ποιοτική μουσική τους παιδεία!

Η συναυλία ανέδειξε επίσης και τις ιστορικές στιγμές της Κύπρου σε σχέση με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπως την πρώτη επίσημη συμμετοχή της χώρας μας στην Ολυμπιάδα της Μόσχας το 1980, το πρώτο μετάλλιο που μας χάρισε ο Παύλος Κοντίδης το 2012 στο Λονδίνο, καθώς επίσης και τη συμμετοχή μεγάλων κύπριων αθλητών με τα χρώματα της Ελλάδας όπως η Δομνίτσα Λανίτου Καβουνίδου, ο Στέλιος Κυριακίδης και ο Σταύρος Τζιωρτζής. Τις μουσικές ερμηνείες της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κύπρου, την οποία διηύθυνε ο μαέστρος και καλλιτεχνικός Διευθυντής της, Γιώργος Κουντούρης, συνόδευε προβολή εικόνων και αφήγηση κειμένων από τον δημοσιογράφο Σάββα Κοσιάρη.

Βασισμένη σε έργα των Βαγγέλη Παπαθανασίου, Μίκη Θεοδωράκη, Andrew Lloyd Weber, John Williams και άλλων μεγάλων δημιουργών και με τίτλο «Ωδή στον Ολυμπισμό» η συναυλία αναδείχθηκε σε ωδή στη ζωή και την ελπίδα για ένα καλύτερο κόσμο. Σε αυτό συνέβαλε και η συμμετοχή των παιδιών του προγράμματος Sistema Cyprus, το οποίο προσφέρει μουσική εκπαίδευση σε παιδιά και νέους στη Κύπρο, συμπεριλαμβανομένων παιδιών με μεταναστευτική βιογραφία, πρόσφυγες και νέους με λιγότερες ευκαιρίες, διασφαλίζοντας το σεβασμό, την αναγνώριση και την ένταξη αυτών των ομάδων στην κοινωνία. Καλλιτεχνικός Διευθυντής και Μαέστρος του Sistema Cyprus είναι ο Santiago Ossa Alzate (Σαντιάγο Όσσα Αλζάτε).

Συμμετείχαν επίσης στη συναυλία και παιδιά των χορωδιακών συνόλων της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κύπρου, υπό τη διεύθυνση του Μαέστρου Λοϊζου Λοϊζου. Τις ενορχηστρώσεις και το σενάριο της συναυλίας φρόντισε η βραβευμένη Ελληνίδα δημιουργός, Βίκυ Στυλιανού.

Η παρουσία στη συναυλία των αθλητών της Ολυμπιακής μας ομάδας, Μίλαν Τραϊκοβιτς, Απόστολου Παρέλλη, Άντρης Ελευθερίου και Καρολίνας Πελενδρίτου (οι υπόλοιποι απουσιάζουν στο εξωτερικό λόγω αγωνιστικών υποχρεώσεων) έδωσε όμορφα τον συμβολισμό της παράλληλης προσπάθειας των μουσικών στη σκηνή και των αθλητών στο στίβο, με κοινό παρονομαστή το ευ αγωνίζεσθαι!

Η ΟΠΑΠ Κύπρου, μεγάλος χορηγός του Ιδρύματος Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, εκφράζει τα συγχαρητήρια και την ευαρέσκεια της για τη δημιουργική δράση του Ιδρύματος, όπως αυτή εκφράστηκε και μέσα από τη συναυλία «Ωδή στον Ολυμπισμό». Με την αναγνώριση ότι ο πολιτισμός αλλά και ο αθλητισμός, αποτελούν οξυγόνο στη ζωή μας, με τους νέους μουσικούς και αθλητές μας να αναδεικνύουν την προοπτική του τόπου μας, η ΟΠΑΠ Κύπρου στέκει περήφανα κοντά στο Ίδρυμα Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου και στην Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή.

 

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!