ΜΕΝΟΥ

ΝΙΚΟΣ Κ. ΣΙΑΚΟΛΑΣ – Αφηγήσεις, Εμπειρίες, Διδάγματα

Βαδίζοντας στα 94 χρόνια της ζωής του, ο γνωστός επιχειρηματίας Νίκος Κ. Σιακόλας συμπυκνώνει σε ένα καλαίσθητο βιβλίο 225 σελίδων όλες τις εμπειρίες του και καταθέτει χρήσιμα διδάγματα για νέους επιχειρηματίες και όχι μόνο. Δεν πρόκειται για απομνημονεύματα ούτε για αυτοβιογραφία, παρόλο που το περιεχόμενο του βιβλίου μπορεί να πάρει και αυτό το χαρακτηρισμό. Πρόκειται για μαθήματα και διδάγματα με διαχρονική αξία. Αφηγήσεις σε πρώτο πρόσωπο για βιώματα, περιπέτειες, εμπειρίες ενός επιχειρηματία που έχει πολλά να πει.

Η «μούττη» του νερού, ο Λαχανάρης ο ρολογάς, ο χαμός του μικρού Κυριάκου. Κυνήγι θανάτου στα Άδανα, πρώτες εμπορικές επιτυχίες, ανθρώπινες σχέσεις. Το πλήγμα της τουρκικής εισβολής, το ξεκίνημα από την αρχή. Κύπρος, Λίβανος, Αγγλία, Ελλάδα, Νιγηρία. Εξαγορές, επεκτάσεις, διεθνείς κοινοπραξίες, τολμηρά ανοίγματα. Καινοτόμα, πρωτοποριακά έργα, κοινωνική προσφορά, μεγάλες δωρεές. Τοπική και διεθνής αναγνώριση, τίτλοι τιμής. Μία επίσκεψη που δεν έγινε ποτέ…Μία επίκληση στον Πενταδάχτυλο μαζί με τον ποιητή. Ένα συναρπαστικό ταξίδι ζωής εννέα δεκαετιών που συνεχίζεται…

Στο βιβλίο ο Νίκος Σιακόλας συνοψίζει το διαχρονικό του πιστεύω ως εξής: Ο άνθρωπος πρέπει πάντοτε να προσπαθεί, να μαθαίνει, να διεκδικεί το ορθό και το δίκαιο, να επιμένει, να αγαπά, να αναγνωρίζει τα λάθη του, να κατανοεί, να συγχωρεί, πάντοτε με ευπρέπεια και αξιοπρέπεια, και να προσφέρει στην κοινωνία.

Το βιβλίο περιλαμβάνει πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Για την ετοιμασία του πρόσφερε την πολύτιμη βοήθειά του ο δημοσιογράφος Κυριάκος Κυριάκου, οποίος συνέβαλε στην ηχογράφηση της αφήγησης και των συνεντεύξεων και στην επιμέλεια των κειμένων. Τη διόρθωση των κειμένων, τη σελιδοποίηση, το οπτικό υλικό και τη γενική επιμέλεια της έκδοσης είχε ο δημοσιογράφος Παύλος Κ. Παύλου, για πολλά χρόνια στενός συνεργάτης του κ. Σιακόλα.

Το βιβλίο διατίθεται δωρεάν από τα γραφεία του Ομίλου για όποιον ενδιαφέρεται.

 

 

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!