ΜΕΝΟΥ

«Νίκησε τις καρδιοπάθειες με την καρδιά σου» Παγκύπρια Εκστρατεία Διαφώτισης από την Καρδιολογική Εταιρεία Κύπρου

Με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού για την πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς 2022, η  Καρδιολογική Εταιρεία Κύπρου διοργανώνει Παγκύπρια Εκστρατεία Διαφώτισης  από τις 29 Σεπτεμβρίου έως και τις 9 Οκτωβρίου. Η Εκστρατεία πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία της Φαρμακοβιομηχανίας Medοchemie και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου.

Με μήνυμα «Νίκησε τις καρδιοπάθειες με την καρδιά σου» η Διεθνής Ομοσπονδία Καρδιάς και η Καρδιολογική Εταιρεία Κύπρου μας καλούν και αυτή τη χρονιά  να Συνδεθούμε, να Ζήσουμε, να Αγαπήσουμε και να Νιώσουμε με την

Καρδιά μας. Όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά μπορούμε να επηρεάσουμε τους γύρω μας… την οικογένεια, τους φίλους, τους συναδέλφους, τους ασθενείς με καρδιοπάθειες… ώστε να κάνουν θετικές αλλαγές στη ζωή τους, φροντίζοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την υγεία της καρδιάς τους. Φέτος λοιπόν ενώνουμε δυνάμεις, δημιουργώντας ένα ζωντανό παλλόμενο δίκτυο καρδιάς και βοηθάμε τους συνανθρώπους μας να ζήσουν περισσότερο και καλύτερα με γερή και υγιή καρδιά.

Σύμφωνα με στοιχεία, τα καρδιαγγειακά νοσήματα συνιστούν τη βασικότερη αιτία θανάτου παγκοσμίως, με περισσότερους από 18.6 εκατομμύρια θανάτους ετησίως. Μάλιστα, οι Επιστήμονες προειδοποιούν πως αν η κατάσταση δεν αντιμετωπιστεί  έγκαιρα, τότε ο αριθμός αυτός θα εκτοξευτεί στα 23 εκατομμύρια μέχρι το 2030.

Η Κύπρος δεν αποτελεί εξαίρεση από την υψηλή συχνότητα των καρδιαγγειακών επεισοδίων, καθώς τα στοιχεία καταδεικνύουν ότι τα καρδιαγγειακά νοσήματα είναι η κύρια αιτία θανάτου και στη χώρα μας.

Η καθημερινή άσκηση, η κατανάλωση περισσότερων φρούτων και λαχανικών, η μείωση των τροφών με υψηλή περιεκτικότητα λιπαρών, και η παρακολούθηση  του βάρους μας, αποτελούν τις βασικές παραμέτρους για μια υγιή καρδιά, τονίζουν οι ιατροί – μέλη της Καρδιολογικής Εταιρείας.

Παράλληλα, οι τακτικές εξετάσεις σε συνδυασμό με τη διατήρηση της αρτηριακής πίεσης, του σακχάρου και της χοληστερόλης σε φυσιολογικά επίπεδα, η διακοπή και αποφυγή του ενεργητικού και παθητικού καπνίσματος, μειώνουν  τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Όπως δήλωσε η Πρόεδρος της Καρδιολογικής Εταιρείας Κύπρου, Δρ. Ήρα Ηρακλέους, η πρόληψη είναι πάντοτε καλύτερη της θεραπείας, γι’ αυτό και η ενημέρωση των πολιτών αποτελεί ένα από τα ισχυρότερα όπλα κατά των καρδιαγγειακών παθήσεων.

Μέσα από μια σειρά δράσεων, ανέφερε χαρακτηριστικά η Δρ. Ηρακλέους, θα προσπαθήσουμε φέτος να διαφωτίσουμε ακόμα περισσότερο το κοινό, τόσο για τααίτια και τα συμπτώματα των καρδιοπαθειών, όσο και για τους τρόπους αντιμετώπισης τους, μειώνοντας στο ελάχιστο τους σοβαρούς κινδύνους που εγκυμονούν. Στο πλαίσιο της Εκστρατείας Διαφώτισης θα προβληθούν τηλεοπτικά ενημερωτικά σποτ, ενώ παράλληλα θα διοχετευτούν στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο άρθρα και παρουσιάσεις σχετικά με τους κινδύνους και την πρόληψη των καρδιοπαθειών.

Τις ενέργειες ευαισθητοποίησης του κοινού θα ενδυναμώσουν στοχευμένες συνεντεύξεις Καρδιολόγων – μελών της ΚΕΚ, ενώ μηνύματα ευαισθητοποίησης θα

διαδοθούν στο κοινό και μέσω των Social Media της Καρδιολογικής Εταιρείας.

 

 

 

 

 

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!