ΜΕΝΟΥ

Ανοικτή πρόσκληση σε Κύπριους δημιουργούς από την ομάδα του #Nicosia2030

Το Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας προσκαλεί επαγγελματίες καλλιτέχνες (φυσικά πρόσωπα) κυπριακής καταγωγής ή ιθαγένειας ή/και οργανισμούς (νομικά πρόσωπα) που λειτουργούν νόμιμα στην Κύπρο να υποβάλουν προτάσεις για ένταξη τους στο πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας 2024, που θα διεξαχθεί από τον προσεχή Σεπτέμβριο μέχρι και τον Δεκέμβριο. Το Φεστιβάλ συνδιοργανώνουν ο Δήμος Λευκωσίας και η Nicosia For Art (οι «συνδιοργανωτές»), που ανέλαβαν τη διεκδίκηση του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2030 για τη Λευκωσία.

Γίνονται δεκτές προτάσεις για παραστάσεις θεάτρου, σύγχρονου χορού και μουσικής, οι οποίες θα διεξαχθούν στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας (θεατρική αίθουσα, χώρο δοκιμών, στον υπαίθριο χώρο στο πλάι και μπροστά στο θέατρο καθώς και στο Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας), καθώς και προτάσεις για το Παράλληλο Πρόγραμμα του Φεστιβάλ.

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Οι προτάσεις που θα κατατεθούν θα πρέπει να συμβαδίζουν με τη φιλοσοφία του Φεστιβάλ, που με τη σειρά του είναι ευθυγραμμισμένο με τη μακροχρόνια στρατηγική του Δήμου Λευκωσίας για τον πολιτισμό και που περιλαμβάνει τους πιο κάτω στόχους:

  1. Να στηρίξει και να αναδείξει νέους επαγγελματίες δημιουργούς και να προβάλει τα ταλέντα της Κύπρου όλων των ηλικιών. Ξεκινώντας από το 2024, το Φεστιβάλ έχει θεσπίσει την ενότητα #UNDER30, που απευθύνεται αποκλειστικά σε δημιουργούς κάτω των 30 ετών, επιθυμώντας τη συστηματική στήριξη νέων δημιουργών στα πρώτα τους βήματα.
  2. Να προτείνει πολιτιστικές δράσεις που στόχο έχουν την αποδοχή και την συμπερίληψη ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, χρώματος, θρησκείας, σεξουαλικού προσανατολισμού κ.ά..
  3. Να προτείνει ένα ευρύ φάσμα πολιτιστικής και καλλιτεχνικής έκφρασης με στόχο να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες μέσα από την επαφή τους με άλλες κουλτούρες και κοινωνικά σύνολα.

Για το 2024, η φιλοσοφία του Φεστιβάλ περιλαμβάνει και την ανάγκη:

  • Nα παρουσιάσει τις ποικίλες πραγματικότητες της παράνομης εισβολής και του βίαιου εκτοπισμού.
  • Nα καταθέσει προβληματισμούς για το δημοκρατικό πολίτευμα και κατά πόσο αυτό είναι εύθραυστο ή ευέλικτο και ανθεκτικό.
  • Nα δώσει βήμα σε όλες τις εθνικότητες και πολιτισμούς που ζουν στη Λευκωσία για να προβάλουν την ιστορία και τον πολιτισμό τους, αλλά και τη σύγχρονη πραγματικότητα τους.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να διαβάσουν τους όρους και τη διαδικασία υποβολής της ανοικτής πρόσκλησης στην ιστοσελίδα: https://www.nicosia.org.cy/el-GR/news/nicosia-international-festival/2024/

Οι προτάσεις θα πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά το αργότερο μέχρι την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στις 11:59 μ.μ., μέσω της πιο κάτω ιστοσελίδας: https://forms.gle/tPzHpR35FPyAqLdDA

Λεζάντα:

Οι συνημμένες φωτογραφίες είναι από παραγωγές που συμμετείχαν στο Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας 2030 (photo credit: Γιάννης Κούρτογλου & Emma Louise Χαραλάμπους)

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!