ΜΕΝΟΥ

Υποδοχή νεοεισερχόμενων φοιτητών του Ινστιτούτου Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου

Εκδήλωση αφιερωμένη στους νεοεισαχθέντες φοιτητές των μεταπτυχιακών προγραμμάτων για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024, διοργάνωσε το Ινστιτούτο Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου (ΙΝΓΚ). Φοιτητές απο Κύπρο, Ελλάδα, Ομάν, Παλαιστίνη, Αίγυπτο, Ινδία, Ρωσσία, Λιθουανία και Αγγλία έλαβαν αναλυτικές πληροφορίες για όλα τα θέματα που τους αφορούν και ξεναγήθηκαν στις εργαστηριακές εγκαταστάσεις του ΙΝΓΚ.

Στον χαιρετισμό του, ο Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής και Ιατρικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου, Καθηγητής Λεωνίδας Φυλακτού, καλωσόρισε τους φοιτητές και τόνισε τη σημασία της δουλειάς των φοιτητών στο Ινστιτούτο, καθώς τα αποτελέσματα των δικών τους διατριβών μπορεί να έχουν άμεση επίδραση στους ασθενείς και στην κοινωνία. Ο καθηγητής Φυλακτού αναφέρθηκε στη μακρά πορεία του Ινστιτούτου και στους τομείς ειδίκευσής του καθώς και σε υπηρεσίες, οι οποίες στη χώρα μας προσφέρονται αποκλειστικά από το ΙΝΓΚ.

Η Κοσμήτορας, Καθηγήτρια Κυπρούλα Χριστοδούλου, στον χαιρετισμό της ενθάρρυνε τους νέους επιστήμονες να μη διστάσουν να κάνουν ερωτήσεις και να μαθαίνουν από το άρτια εξειδικευμένο προσωπικό του Ινστιτούτου, όπου συνυπάρχουν οι υπηρεσίες, η έρευνα και η εκπαίδευση.

Εκπαίδευση βασισμένη στους τομείς ειδίκευσης

Τα μεταπτυχιακά προγράμματα του ΙΝΓΚ προσφέρονται σε επίπεδο Μάστερ (MSc) και Διδακτορικού (PhD) στην Ιατρική Γενετική, Μοριακή Ιατρική και Νευροεπιστήμη. Σε επίπεδο Μάστερ προσφέρονται επίσης και τα προγράμματα στην Βιοϊατρική Έρευνα, καθώς και το νέο πρόγραμμα στον ανερχόμενο τομέα της Βιοτεχνολογίας.

Το μοντέλο εκπαίδευσης του ΙΝΓΚ είναι καινοτόμο για τα κυπριακά δεδομένα, αφού κάτω από την ίδια στέγη συνυπάρχουν η έρευνα, οι διαγνωστικές και κλινικές υπηρεσίες μαζί με την εκπαίδευση. Οι φοιτητές κινούνται σε ένα δυναμικό εργασιακό περιβάλλον και έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούν με τα διάφορα τμήματα του ΙΝΓΚ και να εκπονήσουν τις ερευνητικές τους διατριβές σε πληθώρα θεμάτων, αποκτώντας πολύτιμη εμπειρία σε πραγματικές εργαστηριακές συνθήκες. Οι φοιτητές εντάσσονται στις ερευνητικές ομάδες του ΙΝΓΚ και παράλληλα παρακολουθούν διαλέξεις μαθημάτων κοινού κορμού και μαθημάτων επιλογής. Η πρόσφατη συνεργασία του Ινστιτούτου, στο πλαίσιο του προγράμματος Βιοτεχνολογίας, με τοπικά ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα και με την τοπική βιομηχανία στους τομείς της οινοποιίας, της γαλακτοκομίας και της αρτοποιίας,  αναβαθμίζει τη δυνατότητα που έχουν οι φοιτητές του ΙΝΓΚ για εξειδικευμένη εκπαίδευση και εμπειρία σε πραγματικές συνθήκες εργασίας.

Η τριαντάχρονη και πλέον πορεία του ΙΝΓΚ ως εργοδότη και πάροχου εκπαίδευσης, διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην αναγνώριση των στοιχείων που απαιτεί το σημερινό εργασιακό περιβάλλον και η αγορά εργασίας. Όλα τα μαθήματα είναι σχεδιασμένα με συγκεκριμένους μαθησιακούς και εργασιακούς στόχους. Επιπρόσθετα, κατά την διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους, οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σειρά σεμιναρίων εμπλουτισμού δεξιοτήτων όπως, η βιοπληροφορική, βιοηθική, βιοαστατιστική, επιστημονική συγγραφή, και άλλα. Οι φοιτητές εισπράττουν καθημερινά τις πολύτιμες δεξιότητες της ομαδικότητας και του επαγγελματισμού, στη σωστή διεξαγωγή της εργαστηριακής δουλειάς και την εμπειρία στην κατάκτηση ερευνητικών κονδυλίων.

Τα μεταπτυχιακά προγράμματα του ΙΝΓΚ είναι κατάλληλα για απόφοιτους ιατρικής, βιολογίας, γενετικής, νευροεπιστήμης, βιοιατρικής, χημείας, ψυχολογίας και άλλων συναφών κλαδών, οι οποίοι επιθυμούν να προχωρήσουν σε Μεταπτυχιακό η Διδακτορικό επίπεδο. Η γλώσσα διδασκαλίας είναι η αγγλική. Προσφέρονται υποτροφίες στα προγράμματα Μάστερ και Διδακτορικού. Αιτήσεις για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος 2024-2025 θα γίνονται δεκτές απο τον Ιανούαριο 2024.

Για πληροφορίες επικοινωνήστε με το Γραφείο Εκπαίδευσης του ΙΝΓΚ.

Tηλέφωνο: +357 22392840/841/844   

Email: education@cing.ac.cy

Ιστοσελίδα: https://www.cing.ac.cy/education

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!