ΜΕΝΟΥ

Μπλε Διαδρομή 2022

Σάββατο 08 & Κυριακή 09 Οκτωβρίου 2022

Στην Κύπρο όπως και σε όλη την υφήλιο αυξάνεται κάθε χρόνο ο αριθμός των νέων ασθενών με καρκίνο του προστάτη. Η ευαισθητοποίηση των αντρών και το δικαίωμα στην έγκαιρη διάγνωση είναι ένα ατομικό δικαίωμα το οποίο προϋποθέτει λεπτομερή πληροφόρηση όλων των ανδρών στην χώρα μας.

Το σωματείο Europa Uomo Κύπρου φιλοδοξεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στον τομέα της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού αναφορικά με καρκίνο του προστάτη. Ιδρύθηκε το 2007 και αποτελεί πλήρες μέλος του συνασπισμού Europa Uomo. Είναι ένας εθελοντικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός που επιτελεί ένα σύνθετο και πολύπλευρο ανθρωπιστικό έργο, στοχεύοντας με τις δράσεις του και τις υπηρεσίες του στον άνθρωπο με καρκίνο του προστάτη και στην οικογένεια του, καθ’ όλη τη διάρκεια της ασθένειας του. Σκοπός της ίδρυσης του είναι να συμβάλει στη βελτίωση του επιπέδου υγείας, γεγονός που θα επιτευχθεί μέσα από την ευαισθητοποίηση του κοινού για την ανάγκη έγκαιρης διάγνωσης και πρόληψης του καρκίνου του προστάτη, καθώς επίσης και την ενημέρωση για τις μεθόδους θεραπείας που εφαρμόζονται σήμερα στην αντιμετώπιση της ασθένειας. Όραμα μας, μια κοινωνία απαλλαγμένη από την απειλή του καρκίνου του προστάτη, στην οποία να διασφαλίζεται η ποιότητα και το δικαίωμα στη ζωή.

ΜΠΛΕ ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Ο αθλητισμός αναπτύσσει αρμονικά το σώμα και το πνεύμα, προσφέροντας υγεία στον οργανισμό και σωματική ευρωστία. H 2η Μπλε Διαδρομή είναι μια κοινή προσπάθεια του EUROPA UOMO Κύπρου, του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου και του ποδηλατικού σωματείου KMeaters, που σκοπό έχει την ευαισθητοποίηση του κοινού για έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του προστάτη. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα λάβει μέρος τον Οκτώβριο 2022 και φιλοδοξεί να φιλοξενήσει πέραν των 1000 ποδηλατιστών από όλη την Κύπρο και το εξωτερικό.

Πιο κάτω σας παραθέτουμε το πρόγραμμα:

 Σάββατο 08 Οκτωβρίου 2022

  • Ποδηλασία “Μπλε Διαδρομή” (Αθλητές ποδηλάτες) στην Ορεινή Λεμεσό απόσταση 117 χλμ, με εκκίνηση και τερματισμό το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο στην Λεμεσό.
  • Εκδήλωση υποδοχής των ποδηλατιστών στο Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο στις 15:00 παρουσία επισήμων.

Κυριακή 09 Οκτωβρίου 2022

  • Ποδηλατική Βόλτα “2η Μπλε Διαδρομή για Όλους” (Κοινωνική Ποδηλατική Βόλτα στην πόλη της Λεμεσού) απόσταση 8 χλμ.
  • Ώρα έναρξης 10:00
  • Σημείο έναρξης και τερματισμού Αμφιθέατρο Ηρώων Χρίστος & Μίλτος

Χριστοφόρου στον Μόλο Λεμεσού.

Για πληροφορίες και εγγραφές τηλεφωνήστε στο 25-343438 ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας https://europauomocyprus.com.cy/mple-diadromi/

Όραμα μας είναι η Μπλε Διαδρομή να υποστηριχθεί από τον κόσμο καθιστώντας την θεσμό και πόλο έλξης για τον κάθε συνάνθρωπο μας Ο καρκίνος του προστάτη δεν αφορά μόνο τους άντρες στις οικογένειες, αλλά και τις γυναίκες, τα παιδιά τους, τους φίλους και συγγενείς.

Αν αγαπάς τον πατέρα, τον παππού, τον θείο, τον φίλο έχεις καθήκον και ευθύνη να ενημερωθείς για την ασθένεια του καρκίνου του προστάτη, γιατί όλοι οι άντρες έχουν μεγάλη πιθανότητα να την αντιμετωπίσουν σε κάποιο στάδιο της ζωής τους, σύμφωνα με τις επιστημονικές και στατιστικές έρευνες  και να τον προτρέψεις να κάνει την προληπτική εξέταση του PSA για τον καρκίνο του προστάτη μετά τα 40 χρόνια της ζωής του.

Έγκαιρη διάγνωση = Θεραπεία

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!