ΜΕΝΟΥ

H Medochemie Χρυσός Προστάτης του Περιβάλλοντος για το 2020

Το βραβείο «Χρυσός Προστάτης του Περιβάλλοντος», κατέκτησε για άλλη μια χρονιά η Φαρμακοβιομηχανία Medochemie , στα Παγκύπρια Περιβαλλοντικά Βραβεία 2020 για Οργανισμούς και Επιχειρήσεις. Η ανώτατη αυτή διάκριση, η οποία απονέμεται στη Medochemie για τρίτη συνεχή
χρονιά, αποτελεί αναγνώριση των προσπαθειών της εταιρείας για εφαρμογή περιβαλλοντικά ορθών επιχειρηματικών πρακτικών, αλλά και καλλιέργειας περιβαλλοντικής συνείδησης μέσα από μια σειρά δράσεων που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος, τη διαχείριση των αποβλήτων και τη μείωση των εκπομπών ρύπων.

Λαμβάνοντας το βραβείο ο Προέδρος της Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος και Εξοικονόμησης Ενέργειας της Medochemie , Δρ Χριστάκης Σεργίδης, τόνισε ότι άπαντες οφείλουμε να προστατεύσουμε τον πλανήτη Γη, που είναι και το μοναδικό μας σπίτι. Είμαστε οι πρώτοι, είπε, που δεχτήκαμε το μήνυμα του κόκκινου συναγερμού, λόγω της υπερθέρμανσης, αλλά και οι τελευταίοι που καλούμαστε να βρούμε τρόπους για να εμποδίσουμε τις εκπομπές των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Οι πρωτοφανείς φυσικές καταστροφές του Καλοκαιριού, το παρατεταμένο κύμα καύσωνα, με τη θερμοκρασία να ανέρχεται στους 50 βαθμούς Κελσίου στον Καναδά, οι φονικές πλημμύρες στη Γερμανία και το Βέλγιο, αλλά και οι τεραστίων διαστάσεων πυρκαγιές σε Αμερική, Ιταλία, Ελλάδα και Κύπρο στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα όσον αφορά την κλιματική αλλαγή, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κύριος Σεργίδης.

Παράλληλα, υπέδειξε ότι αν δεν βάλουμε φρένο στις εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα και άλλων ρύπων, που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, θα συνεχίσουμε να υπονομεύομε τα αποθέματα μας σε τρόφιμα και νερό αλλά και την ποιότητα του ίδιου του αέρα που αναπνέουμε.

Τα Παγκύπρια Περιβαλλοντικά Βραβεία 2020 απένειμε ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Δρ Κώστας Καδής, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στις 29 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Λατσιών.

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!