ΜΕΝΟΥ

Μάθημα ζωής από τον Καθ. Μίτλεττον στους μεταπτυχιακούς φοιτητές

«Η καρδιά μου βρίσκεται πάντοτε στο Ινστιτούτο Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου»

Εκδήλωση αφιερωμένη στους διδακτορικούς φοιτητές του, διοργάνωσε το Ινστιτούτο Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου, προσφέροντάς τους την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις έρευνές τους στην επιστημονική και φοιτητική κοινότητα του Ινστιτούτου.

Επίτιμος ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Ιδρυτής του Ινστιτούτου Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου, Καθ. Λεύκος Μίτλεττον, ο οποίος έδωσε διάλεξη στα ερευνητικά πεδία στα οποία έχει αφιερώσει την καριέρα του και στις πρόσφατες έρευνες τις οποίες διεξάγει στο Imperial College του Λονδίνου. Ο Καθ. Μίτλεττον είπε στους φοιτητές πως όπου και αν τον έχουν οδηγήσει τα ερευνητικά του βήματα, η καρδιά του βρίσκεται πάντοτε στο Ινστιτούτο Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου και στους πρώτους συναδέλφους με τους οποίους συνεργάστηκε στα πρώτα χρόνια λειτουργίας του Ινστιτούτου.

Ο Καθ. Μίτλεττον έλαβε την τιμητική Πλάκα Ιδαλίου απο τον Γενικό Εκτελεστικό Διευθυντή και Ιατρικό Διευθυντή του Ινστιτούτου και Γενικό Διευθυντή της μεταπτυχιακής Σχολής του ΙΝΓΚ, Καθ. Λεωνίδα Φυλακτού και την Κοσμήτορα της Σχολής, Καθ. Κυπρούλα Χριστοδούλου.

Με την ολοκλήρωση της διάλεξης του Καθ. Μίτλεττον, συνέχεια στην εκδήλωση έδωσε η νέα γενιά επιστημόνων του ΙΝΓΚ, οι μεταπτυχιακοί φοιτητές με τις δικές τους παρουσιάσεις ακούγωντας τα σχόλια και την καθοδήγηση του Καθ. Μίτλεττον προς τον καθένα.

Οι παρουσιάσεις των Διδακτορικών φοιτητών κάλυπταν ένα ευρύ φάσμα ερευνητικών πεδίων, τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται ερευνητικά και διαγνωστικά το ΙΝΓΚ. Ανάμεσα σε αυτά, αιμοσφαιρινοπάθειες, Θαλασσαιμία, προγεννητική διάγνωση, γενετικοί παράγοντες στην απώλεια εγκυμοσύνης, ηπατική αντίσταση στην ινσουλίνη, ανεύρυσμα θωρακικής αορτής, Charcot-Marie-Tooth Disease, Νόσος Parkinson, Νόσος Alzheimer, Καρκίνος του Μαστού, Καρκίνος του Δέρματος, Σκλήρυνση κατά πλάκας, ALS, μεταφραστική ιατρική, Βιοπληροφορικά και Βιοστατιστικά μοντέλα στη διάγνωση και θεραπευτική αγωγή, κ.α.

Όλα κάτω από την ίδια στέγη

 Το μοντέλο εκπαίδευσης το οποίο εφαρμόζει το ΙΝΓΚ είναι καινοτόμο για τα κυπριακά δεδομένα, αφού κάτω από την ίδια στέγη συνυπάρχουν η έρευνα, οι διαγνωστικές και κλινικές υπηρεσίες μαζί με την εκπαίδευση. Οι φοιτητές κινούνται σε ένα ζωντανό εργασιακό περιβάλλον και έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούν με τα διάφορα τμήματα του ΙΝΓΚ και να εκπονήσουν τις ερευνητικές τους διατριβές σε πληθώρα θεμάτων, δίδοντάς τους πολύτιμη εμπειρία σε πραγματικές εργαστηριακές συνθήκες. Οι φοιτητές εντάσσονται στις ερευνητικές ομάδες του ΙΝΓΚ και παράλληλα παρακολουθούν διαλέξεις μαθημάτων κοινού κορμού και μαθημάτων επιλογής. Η πέραν των 30 χρόνων πορεία του ΙΝΓΚ ως εργοδότη και πάροχου εκπαίδευσης, είναι καθοριστικός παράγοντας στην αναγνώριση των στοιχείων που αναζητούν οι εργοδότες. Οι φοιτητές εισπράττουν καθημερινά τις πολύτιμες δεξιότητες της ομαδικότητας, του επαγγελματισμού στη σωστή διεξαγωγή της εργαστηριακής δουλειάς και την εμπειρία στην κατάκτηση ερευνητικών κονδυλίων.

Τα μεταπτυχιακά προγράμματα του ΙΝΓΚ είναι κατάλληλα για απόφοιτους ιατρικής, βιολογίας, γενετικής, νευροεπιστήμης, βιοιατρικής, χημείας και άλλων συναφών κλαδών, οι οποίοι επιθυμούν να προχωρήσουν σε Μεταπτυχιακό η Διδακτορικό επίπεδο. Γίνονται δεκτές αιτήσεις για όλα τα προγράμματα.

Προγράμματα Μάστερ (MSc) και Διδακτορικά (PhD)

Τα μεταπτυχιακά προγράμματα του ΙΝΓΚ είναι επικεντρωμένα στους τομείς ειδήκευσης του Ινστιτούτου.

Η γλώσσα διδασκαλίας είναι η Αγγλική. Τα μεταπτυχιακά προγράμματα προσφέρονται στους κλάδους:

  • Ιατρική Γενετική (MSc και PhD)
  • Μοριακή Ιατρική (MSc και PhD)
  • Νευροεπιστήμη (MSc και PhD)
  • Βιοϊατρική Έρευνα (MSc)

Τα προγράμματα Μάστερ συνδυάζουν μαθήματα μαζί με διατριβή (Research/Library project) και προσφέρονται σε πλήρη φοίτηση με διάρκεια 13 μηνών και σε μερική φοίτηση με διάρκεια 24 μηνών.

Το πρόγραμμα Βιοϊατρικής Έρευνας έχει διάρκεια 2 χρόνια πλήρης φοίτησης και 3 χρόνια μερικής φοίτησης.

Τα Διδακτορικά προγράμματα συνδυάζουν μαθήματα κατα τη διάρκεια του πρώτου χρόνου μαζί με ερευνητική διατριβή σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος. Τα διδακτορικά προγράμματα προσφέρονται σε πλήρη φοίτηση με διάρκεια σπουδών 4-6 χρόνια και σε μερική φοίτηση με διάρκεια σπουδών 6-8 χρόνια.

Υποτροφίες

Προσφέρονται υποτροφίες στα προγράμματα Μάστερ και Διδακτορικού.

Επικοινωνήστε με το Γραφείο Εκπαίδευσης του ΙΝΓΚ για πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων για όλα τα προγράμματα και για πληροφορίες σχετικά με τις υποτροφίες.

Tηλέφωνο: +357 22392840/841/844

Email: csmm@cing.ac.cy

Ιστοσελίδα: https://www.cing.ac.cy/csmm

Το ΙΝΓΚ στα social media και στο YouTube

Facebook: https://www.facebook.com/CING.CSMM/

Twitter: https://twitter.com/NeuroGeneticsCy

LinkedIn: https://cy.linkedin.com/company/cyprus-institute-of-neurology-and-genetics

YouTube: https://www.youtube.com/user/CINGCSMM

 

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!