ΜΕΝΟΥ

MakersFair2023: Γιορτάστε μαζί μας 5 χρόνια δημιουργίας και τεχνολογίας!

Το Youth Makerspace Larnaka συμπληρώνει 5 χρόνια από την έναρξη λειτουργίας του και μας  καλεί να γιορτάσουμε μαζί του στο πρώτο «MakersFair» που διοργανώνεται στην Κύπρο! Το «MakersFair» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Μαΐου 2023 από τις 16:00 μέχρι τις 22:00, στον χώρο του Youth Makerspace στην Λάρνακα. Πρόκειται για ένα φεστιβάλ τεχνολογίας και δημιουργίας το οποίο βασίζεται στο κίνημα δημιουργίας (Makers Movement) και είναι ανοιχτό στο ευρύ κοινό αλλά και σε επαγγελματίες ή ερασιτέχνες makers.

Η διοργάνωση θα συμπεριλαμβάνει διαδραστικά εργαστήρια STEAM (Science, Technology, Engineering, Art, Mathematics), σε θεματικές ρομποτικής και προγραμματισμού, καθώς και κατασκευές με ξύλο. Παράλληλα θα υπάρχουν περίπτερα τεχνολογίας τα οποία θα στελεχώνονται από δημιουργούς, οργανισμούς και φορείς με σκοπό την παρουσίαση του έργου και των κατασκευών τους. Επιπρόσθετα, θα πραγματοποιούνται δραστηριότητες και χειροτεχνίες, εργαστήρι με πηλό καθώς και καλλιέργεια του Smart Garden που διαθέτει ο χώρος.

Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εμπνευσμένες ομιλίες από επαγγελματίες με θέμα την τεχνολογία και το making, όπως για παράδειγμα το 3D printing και την εικονική πραγματικότητα. Το κοινό θα μπορεί επίσης να απολαύσει μεταξύ άλλων, street food, ποτό, γλυκά και μουσική.

Το «Makers Fair» φιλοδοξεί να καταστεί ένας νέος θεσμός που θα προσφέρει στην τοπική κοινότητα την ευκαιρία να καλλιεργήσει ουσιαστικό διάλογο μεταξύ των συμμετεχόντων και των επισκεπτών και να γίνει πόλος έλξης ιδεών. Ελάτε λοιπόν μαζί μας στις 20 Μαΐου για να γιορτάσουμε μέσα  από ένα πλούσιο  πρόγραμμα διαδραστικών και δημιουργικών δραστηριοτήτων, 5 χρόνια γεμάτα, έμπνευση, καινοτομία τεχνολογία, εκπαίδευση και STEAM!

Για το πρόγραμμα και για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ.

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!