ΜΕΝΟΥ

Live Link με τον Κυνολογικό Όμιλο Κύπρου

Live Link με το Ράδιο Πρώτο και τον Κυνολογικό Όμιλο Κύπρου στο δημοτικό στάδιο στα Πάνω Λεύκαρα το Σάββατο 2 Απριλίου από τις 11 έως τη μία με τους Ζαχαρία Φιλιππίδη και Μαρία Κάνθερ.

Σκοπός του Ομίλου είναι η βελτίωση και η ευημερία όλων των καθαρόαιμων φυλών σκύλων στην Κύπρο μέσω της επιλεκτικής και ηθικής αναπαραγωγής. Σε αυτό το πλαίσιο διοργανώνει την διεθνή έκθεση μορφολογίας το τριήμερο 1-3 Απριλίου.

Live Link με το Ράδιο Πρώτο και τον Κυνολογικό Όμιλο Κύπρου στο δημοτικό στάδιο στα Πάνω Λεύκαρα το Σάββατο 2 Απριλίου από τις 11 έως τη μία.

Ο Κ.Ο.Κ ιδρύθηκε το 1984 και είναι μέλος  της Παγκόσμιας Διεθνούς Κυνολογικής Ομοσπονδίας (F.C.I.). Είναι ο μόνος αντιπρόσωπος της Παγκόσμιας Διεθνούς Κυνολογικής Ομοσπονδίας στην Κύπρο και ο μόνος αρμόδιος για την διατήρηση και ανάπτυξη των καθαρόαιμων σκύλων για την καταγραφή και δημιουργία μητρώου και την έκδοση γενεαλογικών πιστοποιητικών (χαρτών δηλαδή γενεαλογικών δέντρων) (pedigree) διεθνώς αναγνωρισμένων. Επίσης έχει ενεργό ρόλο σε ότι αφορά κυνοφιλικές δράσεις και δραστηριότητες με τις διοργανώσεις εκπαιδευτικών σεμιναρίων και την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών όπου χρειαστεί, π.χ. Κτηνιατρικές Υπηρεσίες, Αστυνομία, Στρατό και άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες.

Ο σκοπός του Ομίλου είναι η βελτίωση και η ευημερία όλων των καθαρόαιμων φυλών σκύλων και όχι μόνο στην Κύπρο μέσω της επιλεκτικής και ηθικής αναπαραγωγής. Αυτό επιτυγχάνεται αξιολογώντας τα καλύτερα σκυλιά με εκθέσεις μορφολογίας, όπως αυτή που διοργανώνεται το ερχόμενο τριήμερο, ή με την διοργάνωση αγώνων εργασίας και ειδικών ικανοτήτων της κάθε φυλής ξεχωριστά.

Επίσης καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να δημιουργηθεί ενδιαφέρον από την κοινωνία για την υγεία, ευημερία, την σωστή φύλαξη, φροντίδα, άσκηση και σωστή εκτροφή και ανάπτυξη των σκύλων .

Ο Όμιλος προωθεί  κυνοφιλικές και οικολογικές δράσεις μέσω σεμιναρίων και εκπαίδευσης σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές της Κύπρου και με διάφορα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

 

Επιπλέον είναι η αρχή Κυνολογικής αναγνώρισης οποιοδήποτε κυνοφιλικού ομίλου φυλής ή φυλών, ή και σωματεία και φροντίζει οι όμιλοι αυτοί να δρουν με βάση τους διεθνείς κανονισμούς της Παγκόσμιας Διεθνούς Κυνολογικής Ομοσπονδίας (F.C.I.) και είναι η μόνη αρχή που εγκρίνει και έχει την ευθύνη και εποπτεία των δραστηριοτήτων που προάγουν την κυνοφιλία και την ευημερία των σκύλων.

 

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!