ΜΕΝΟΥ

Κορυφαίοι Επιστήμονες στο 10ο Διεθνές Βίο-Ιατρικό Συνέδριο της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου «Ιατρική Σχολή: Μέσον Επιστήμης και Πολιτισμού»

Η Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου με συν-διοργανωτή τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο διοργανώνει το 10ο Διεθνές Βίο-Ιατρικό Συνέδριο, «Ιατρική /Βίο-Ιατρική Επιστημονική Κύπρος», με γενικό τίτλο: «Ιατρική Σχολή: Μέσον Επιστήμης και Πολιτισμού». Το τριήμερο Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, της Κυπριακής Καρδιολογικής Εταιρείας, της Βιολογικής Εταιρείας Κύπρου, του Παγκύπριου Συνδέσμου Καρκινοπαθών και Φίλων, άλλων συνδέσμων, εταιρειών και συλλόγων. Η επίσημη τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 3 Νοέμβριου στις 17:00, ενώ το τριήμερο συνέδριο θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 5 Νοεμβρίου με την αναγόρευση των βραβευμένων με Νόμπελ ιατρών Sir Martin Evans και Sir Gregory Winter σε Επίτημους Διδάκτορες της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Στο 10ο Συνέδριο συμμετέχουν 75 ομιλητές διεθνούς εμβέλειας από παγκοσμίου φήμης ιδρύματα του εξωτερικού.  Κύριοι ομιλητές στις εργασίες του Συνέδριου  θα είναι οι γνωστοί καθηγητές βραβευμένοι με Νόμπελ Ιατρικής και Χημείας,  Δρ. Gregg Leonard Semenza(Nobel Ιατρικής 2019),  παιδίατρος και καθηγητής γενετικής στο Johns Hopkins School of Meicine, Δρ. Sir Gregory Winter(Nobel Ιατρικής 2018), Medical Research Council (MRC) Laboratory Μοριακής Βιολογίας στο Cambridge και Δρ. Sir Martin J. Evans(Nobel Ιατρικής 2007), Καθηγητής στο Cardiff University.  Επίσης ανάμεσα στους ομιλητές θα είναι οι καθηγητές Δρ.  Κύπρος Νικολαΐδης, “Πατέρας της Εμβρυικής Ιατρικής»,  Δρ. Nikolai Korpan (κρυοχειρουργική), Επικεφαλής του International Institute of Cryosurgery στο Rudolfinerhaus Hospital στη Βιέννη, και Προέδρος, της Παγκόσμιας κίνησης ενάντια του καρκίνου, και ο Δρ.  Στυλιανός Αντοναράκης (Ιατρική Γενετική) στο Πανεπιστήμιο Γενεύης.

 Το συνέδριο, ανάμεσα σε άλλα, συμπεριλαμβάνει 5 διαδραστικές παρουσιάσεις για καρδιολογία με πραγματικά περιστατικά, καθώς και ανοιχτή συζήτηση με εξιδεικευμένους καθηγητές Ιατρικής, την Πέμπτη και το Σάββατο.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου το Σάββατο 5 Νοεμβρίου  το Κυπριακό Ινστιτούτο Καρδιολογίας, Έρευνας και Μελέτης Μυοκαρδιοπαθειών και λοιπών Κληρονομικών Καρδιαγγειακών Νοσημάτων (ΚΙΚΕΜΜ) διοργανώνει εργαστήρι ενημέρωσης για τον Προ-Αθλητικό Ιατρικό & Καρδιολογικό Έλεγχο για την πρόληψη του αιφνίδιου καρδιακού θανάτου στους νέους και αθλητές, προσφορά του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού. Θα γίνουν επίσης εργαστήρια καρδιακής αναζωογόνησης από το ΚΥΣΑΝ και καθαρισμό αεραγωγών από την Αναισθησιολογική Εταιρεία, καθώς και ενημερωτικά σεμινάρια για ιδιόκτητες για φοιτητές.

Οι παρευρισκόμενοι θα λάβουν πιστοποίηση με 18 βαθμούς Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης  από τον Ιατρικό Σύλλογο Κύπρου, καθώς και με 18 βαθμούς Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Ανάπτυξης από τη Βιολογική Εταιρεία Κύπρου. Η συμμετοχή  είναι δωρεάν και οι εγγραφές αρχίζουν στις 08:00 το πρωί της Πέμπτης 3 Νοεμβρίου.

Τα ιατρικά συνέδρια της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου ξεχωρίζουν με τη συμμετοχή ομιλητών διεθνούς εμβέλειας από παγκοσμίου φήμης ιδρύματα του εξωτερικού. Το πολύ-θεματικό, επιστημονικό συνέδριο Ιατρικής / Βιο-Ιατρικης έχει καθιερωθεί ως μια υψηλού επιπέδου, ετήσια διεθνής συνάντηση. Φέτος δήλωσαν συμμετοχή επιστήμονες από Πολωνία, Ελλάδα, Αφρική, Τουρκία, Ιράν, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισραήλ, Ιράκ, Λίβανο, Παλαιστίνη, κ.α. Το Συνέδριο παρουσιάζεται τα τρία τελευταία χρόνια στο παγκοσμίου φήμης επιστημονικό περιοδικό του εκδοτικού οίκου NatureCell Death & Disease.

 Ο κύριος χορηγός της εκδήλωσης είναι η εταιρεία Bayer/NOVAGEM LTD, με άλλους κύριους χορηγούς τις εταιρείες Energon, Novartis, καθώς  επίσης τις εταιρείες, Mundipharma, PMI Science, Παπαλοϊζου και χορηγό επικοινωνίας τον Sigma Κύπρου.

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!