ΜΕΝΟΥ

Καραϊσκάκειο Ίδρυμα – Ένα από τα κορυφαία Διαγνωστικά Κέντρα στο κόσμο

Το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, διαθέτει ένα από τα κορυφαία, σύγχρονα και ολοκληρωμένα διεπιστημονικά διαγνωστικά εργαστήρια στον κόσμο, διαπιστευμένο σύμφωνα με το πρότυπο ISO 15189; 2012. Πρόσφατα έχει ολοκληρώσει ακόμη ένα κύκλο διαπίστευσης και έχει λάβει το διευρυμένο Πεδίο το οποίο συμπεριλαμβάνει σχεδόν ολόκληρο το φάσμα των διαγνωστικών του εξετάσεων.

Στα ήδη 25 χρόνια πορείας του, έχει εδραιωθεί ως ένα σύγχρονο διαγνωστικό κέντρο με ένα ολοκληρωμένο δίκτυο εξειδικευμένων εργαστηρίων το οποίο στοχεύει στην εργαστηριακή υποστήριξη των θεράποντων ιατρών για πιο αποτελεσματική και έγκαιρη διάγνωση, πρόγνωση και παρακολούθηση της θεραπευτικής πορείας των ασθενών με λευχαιμία και άλλες κακοήθειες. Σήμερα διαθέτει ένα από τα πιο σύγχρονα και ολοκληρωμένα διεπιστημονικά εργαστήρια στην Ευρώπη, εξειδικευμένα στους τομείς της αιματοογκολογίας, ογκολογίας και παιδοογκολογίας, γενετικής του καρκίνου και στη διερεύνηση άλλων σπάνιων νοσημάτων.

Η διαπίστευση αποτελεί σύμβολο ποιότητας σε παγκόσμιο επίπεδο, και συνάμα την επιβράβευση μιας μακρόχρονης δέσμευσης και σκληρής προσπάθειας για συνεχή πρόοδο και ανάπτυξη. Το Κ.Ι είναι ένα από τα ελάχιστα εργαστήρια στο κόσμο με τόσο ευρύ φάσμα διαπιστευμένων εξετάσεων, συμπεριλαμβανομένου της αλληλούχισης ολόκληρου του ανθρώπινου γονιδιώματος για τη διερεύνηση κληρονομικού καρκίνου και άλλων σπάνιων γενετικών νοσημάτων, κυτταρομετρίας ροής για την μελέτη αιματολογικών κακοηθειών και ανοσολογικών παθήσεων, μοριακής κυτταρογενετικής για το χαρακτηρισμό αιματολογικών κακοηθειών και κληρονομικών χρωμοσωμικών ανωμαλιών, ανοσογενετικής για έλεγχο ιστοσυμβατότητας και άλλες.

Το Κ.Ι έχει διαπιστευθεί από τον ΚΟΠΠ για πρώτη φορά με ISO 15189, το Σεπτέμβριο του 2016. Από τότε μέχρι σήμερα, με γνώμονα την ολοκληρωμένη διάγνωση τον ασθενών και στόχο την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, έχει διευρύνει το πεδίο διαπίστευσης του, συμπεριλαμβάνοντας σχεδόν όλο το φάσμα των διαγνωστικών του εξετάσεων. Τα εργαστήρια του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος (Κ.Ι) αξιολογήθηκαν από το ΚΟΠΠ επιτυχώς το Σεπτέμβριο του 2021 και στις 31 Μαρτίου 2022, έλαβαν το ανανεωμένο Πεδίο διαπίστευσης. Επιπρόσθετα το εργαστήριο ιστοσυμβατότητας είναι διαπιστευμένο από την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Ανοσογενετικής (EFI), ενώ το Αρχείο Δοτών Μυελού των Οστών και το Αρχείο Αίματος Ομφάλιου Λώρου είναι διαπιστευμένα από τη Διεθνή Ένωση Αρχείου Δοτών Μυελού των Οστών (WMDA) και τον Οργανισμό Διαπίστευσης Κυτταρικών Θεραπειών (FACT-Netcord) αντίστοιχα.

Το όραμα του Κ.Ι ήταν και παραμένει η παροχή υπηρεσιών υγείας υψηλής ποιότητας, με επιστημονικότητα, επαγγελματισμό, σεβασμό και αμεσότητα στην επικοινωνία και την υποστήριξη του θεράποντος ιατρού και ασθενούς με βάση τα διεθνή επιστημονικά πρότυπα. Στόχος του είναι η εξυπηρέτηση των αναγκών των ευάλωτων ομάδων ασθενών μέσα από καινοτόμες επιστημονικές και κοινωνικές παρεμβάσεις, διατηρώντας ταυτόχρονα ένα κέντρο αναφοράς και αριστείας στον τομέα της υγείας.

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!