ΜΕΝΟΥ

Υποτροφίες σε πρόσφυγες από το Κολέγιο CDA

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή, το Κολέγιο CDA στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης αποφάσισε να παραχωρήσει υποτροφίες σπουδών σε δυσπραγούντες πρόσφυγες, εγκλωβισμένους, παιδιά αγνοουμένων, παθόντων ή αιχμαλώτων πολέμου και μέλη των οικογενειών τους. Η Διεύθυνση του Κολεγίου CDA συμμετείχε τις 2/7/24 σε συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων – Εγκλωβισμένων – Αγνοουμένων – Παθόντων, η οποία μέσω των βουλευτών Νίκου Κέττηρου και Ρίτας Θεοδώρου Σούπερμαν, χαιρέτισε την πρωτοβουλία, χαρακτηρίζοντας την αξιέπαινη και κάλεσε και άλλα Ιδρύματα να ακολουθήσουν αυτό το παράδειγμα. Εκ μέρους του Κολεγίου CDA η Διευθύντρια του CDA Πάφου Καρολίνα Κυπριανού, αφού ευχαρίστησε την Επιτροπή Προσφύγων και τη συνεχάρη για το σημαντικό έργο που επιτελεί, σημείωσε ότι η εν λόγω προσπάθεια εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο στήριξης της κοινωνίας προκειμένου νέοι άνθρωποι να αποκτούν μια μόρφωση και να είναι ωφέλιμοι στην κοινωνία. 

Οι Υποτροφίες αφορούν Καταβολή μόνο της Κρατικής Φοιτητικής Χορηγίας για όλα τα έτη σπουδών, σε όσους δυσπραγούντες πρόσφυγες, εγκλωβισμένους, παιδιά αγνοουμένων ή παθόντων ή αιχμαλώτων πολέμου και, ενδιαφερθούν να σπουδάσουν το Ακαδημαϊκό έτος 2024-2025 ή το επόμενο αν έχουν στρατιωτική θητεία. Τα κριτήρια εισδοχής είναι Προσφυγική Ταυτότητα, Βεβαίωση εγκλωβισμένου ή τέκνου αγνοουμένων ή παθόντων ή αιχμαλώτων πολέμου ή άλλα απαραίτητα δικαιολογητικά. Απολυτήριο Μέσης ή Τεχνικής Εκπαίδευσης  για τα προπτυχιακά προγράμματα και Πτυχίο για τα Μεταπτυχιακά προγράμματα. Σε περίπτωση προγράμματος με γλώσσα διδασκαλίας την αγγλική, είναι αναγκαία η Άριστη γνώση αγγλικών πιστοποιημένη με εξωτερικές εξετάσεις ή κατατακτήρια εξέταση αγγλικής γλώσσας που διεξάγεται στο Κολέγιο.

Στην περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος δεν πληροί τα κριτήρια διεκδίκησης της κρατικής φοιτητικής χορηγίας (οικογενειακό εισόδημα εως €59.000/ετησίως και περιουσιακά στοιχεία εως €1.200.000) θα καλύψει το ποσό των €2565 της κρατική χορηγίας ανά έτος, με δόσεις. Ξεχωριστά καταβάλλονται τέλη εγγραφής και όπου απαιτούνται βιβλία ή βαλιτσάκια. Οι υποψήφιοι μπορούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους στο Γραφείο Εισδοχής & Δημοσίων Σχέσεων, στο Παγκύπριο τηλέφωνο 7777 0232 ή 22661104 ή με e-mail στο admissions@cdacollege.ac.cy

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!