ΜΕΝΟΥ

Υπερσύγχρονο ερευνητικό κέντρο στο Ινστιτούτο Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου

Την άμεση έναρξη των εργασιών ανέγερσης του νέου κτηρίου του Ινστιτούτου Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου (ΙΝΓΚ), σηματοδοτεί η υπογραφή των συμβολαίων με την εργοληπτική εταιρία A. Aristotelous (Construction) Ltd, έναντι ποσού €19,428,000 συν Φ.Π.Α.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο του Ινστιτούτου από την ίδρυσή του και αφορά τη δημιουργία ενός υπερσύγχρονου ερευνητικού κέντρου, έκτασης 11,358 τ.μ. με αναβαθμισμένη ερευνητική υποδομή και εξοπλισμό νέας τεχνολογίας, το οποίο θα ανεγερθεί δίπλα από το υφιστάμενο κτήριο στον Άγιο Δομέτιο.

Το έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων με δάνειο ύψους 26 εκατ. ευρώ, με την υποστήριξη της Κυπριακής Δημοκρατίας, και καλύπτει τόσο τη δημιουργία των κτηριακών εγκαταστάσεων, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σε περίοδο 30 μηνών, όσο και τη στήριξη των ερευνητικών δραστηριοτήτων του Ινστιτούτου.

Τη συμφωνία υπέγραψαν ο Διευθυντής Οικονομικών και Διοίκησης του Ινστιτούτου, Μάριος Φλούρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της εργοληπτικής εταιρίας A. Aristotelous (Construction) Ltd, Αριστοτέλης Αριστοτέλους, παρουσία του αρχιτέκτονα του έργου Πάρη Φιλίππου εκ μέρους των J +A Philippou Architects Engineers. «Ένα όραμα-στόχος αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά και με ιδιαίτερη προσμονή  αναμένουμε την ημέρα κατά την οποία το νέο αυτό κτήριο θα ολοκληρωθεί», ανέφερε ο Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής & Ιατρικός Διευθυντής του Ινστιτούτου, Καθ. Λεωνίδας Φυλακτού. Όπως είπε, με την υλοποίηση του έργου, το Ινστιτούτο θα ενισχυθεί δυναμικά συμβάλλοντας ακόμη περαιτέρω στην ανάπτυξη της εφαρμοσμένης έρευνας και της καινοτομίας σε ένα τομέα ιδιαίτερα ευαίσθητο όπως αυτό της υγείας. «Ο σκοπός μας παραμένει ο ίδιος, και έχοντας συνοδοιπόρους το κράτος να μας στηρίζει, το κάνει πιο εύκολο για εμάς να αφοσιωθούμε σε αυτό που ξέρουμε καλύτερα και να φέρουμε σε πέρας την αποστολή μας, που όπως επαναλαμβάνω πάντα, είναι να είμαστε δίπλα στους ασθενείς, στους συμπολίτες μας και στην πολιτεία», κατέληξε.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εργοληπτικής εταιρίας A. Aristotelous (Construction) Ltd, κ. Αριστοτέλης Αριστοτέλους, δήλωσε ότι «έργα όπως αυτό του Ινστιτούτου, πάντα μας συγκινούν αφού είναι για το δημόσιο συμφέρον και την εξυπηρέτηση χιλιάδων κόσμου. Ως ομάδα είμαστε προετοιμασμένοι και πανέτοιμοι να ξεκινήσουμε τις εργασίες». Από την πλευρά του ο Αρχιτέκτονας του έργου κ. Πάρης Φιλίππου, δήλωσε ότι «είναι μεγάλη η χαρά για εμάς τέτοιου είδους συνεργασίες, όχι μόνο για το ίδιο το έργο αλλά και για τους συνεργάτες, και προσβλέπουμε σε ακόμη εποικοδομητικότερη συνεργασία».

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!