ΜΕΝΟΥ

Στήριξη του Ινστιτούτου Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου από την υπουργό Παιδείας

Επίσκεψη στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου (ΙΝΓΚ) πραγματοποίησε σήμερα η Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, κ. Αθηνά Μιχαηλίδου, η οποία ενημερώθηκε για το έργο του Ινστιτούτου και ειδικότερα για τις ακαδημαϊκές και ερευνητικές του δραστηριότητες.

Η Υπουργός, συνοδευόμενη από την Διευθύντρια Ανώτερης Εκπαίδευσης, Δρ Τέρψα Κωνσταντινίδου,  συναντήθηκε με το Γενικό Εκτελεστικό Διευθυντή και Ιατρικό Διευθυντή του ΙΝΓΚ, Καθ. Λεωνίδα Φυλακτού, την Κοσμήτορα της Σχολής, Καθ. Κυπρούλα Χριστοδούλου και τον Διευθυντή Οικονομικών και Διοίκησης του ΙΝΓΚ, κ. Μάριο Φλούρο, με τους οποίους συζήτησε διάφορα θέματα.

Ο Καθ. Λεωνίδας Φυλακτού ανέφερε ότι μέσα από την 33χρονη πορεία του, το Ινστιτούτο έχει αποκτήσει την απόλυτη εξειδίκευσή του στους τρεις πυλώνες στους οποίους δραστηριοποιείται. «Από την ίδρυσή του, το Ινστιτούτο βρίσκεται στο πλευρό της πολιτείας και συμβάλλει στην ανάπτυξη της χώρας μας ποικιλοτρόπως. Στα ακαδημαϊκά θέματα συμβάλει μέσα από την εκπαίδευση της νέας γενιάς επιστημόνων. Οι φοιτητές μας, μέσα από τις σπουδές τους, συμβάλλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ασθενών και του ευρύτερη κοινωνικού συνόλου», ανέφερε. Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη συνεργασία του ΙΝΓΚ με το Υπουργείο Παιδείας, ειδικότερα μετά την ίδρυση της Σχολής.

Η υπουργός δήλωσε εντυπωσιασμένη από το πολυδιάστατο έργο του ΙΝΓΚ και εξήρε το έργο που επιτελείται. Σε δηλώσεις της ανέφερε ότι «ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία να δούμε από κοντά το έργο του Ινστιτούτου. Πρόκειται για ένα πολύ καλό παράδειγμα σύζευξης της κλινικής με την εργαστηριακή πράξη, αλλά και της έρευνας.» Ανέφερε επίσης ότι γίνεται σημαντικό έργο στο Ινστιτούτο, όχι μόνο στην ανώτερη εκπαίδευση της χώρας μας αλλά και στην εξυπηρέτηση των αναγκών των ασθενών, σημειώνοντας ότι «οι υπηρεσίες που προσφέρει το Ινστιτούτο δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτε τις υπηρεσίες που προφέρονται σε αντίστοιχα κέντρα του εξωτερικού». Τέλος, η Υπουργός, αναγνωρίζοντας την ιδιαιτερότητα και το ψηλό επίπεδο του Ινστιτούτου, τόνισε ότι «το Υπουργείο στηρίζει το έργο του Ινστιτούτου και είμαστε δίπλα του σε ό,τι χρειαστεί».

Η Υπουργός ξεναγήθηκε στους χώρους και εργαστήρια του Ινστιτούτου όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με επιστήμονες, γιατρούς και φοιτητές.

25 Σεπτεμβρίου 2023

Λευκωσία

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!