ΜΕΝΟΥ

Η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας επισκέφθηκε το Ronald McDonald House® και έφυγε εμφανώς συγκινημένη…

Το «Σπίτι μακριά από το σπίτι» επισκέφθηκε, πριν από λίγες μέρες, η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας, κ. Μαριλένα Ευαγγέλου. Αποδέχθηκε, με χαρά, επίσημη πρόσκληση από το Ronald McDonald House Charities® Κύπρου, με αφορμή τη μουσικοχορευτική παράσταση «Γιορτή», η οποία θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα της στις 16 Ιουνίου 2024 (19:30) στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας.

Αμέσως μετά την υποδοχή της, ακολούθησε ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του σύγχρονου ξενώνα φιλοξενίας, Ronald McDonald House, στη Λευκωσία, καθώς και λεπτομερής παρουσίαση του έργου, της αποστολής και των αναγκών του RMHC Κύπρου. Παρούσες ήταν η Organizational Leader του RMHC Κύπρου κ. Γεωργία Μιχαήλ, η House Manager του Ronald McDonald House κ. Γεωργία Κογκορόζη, καθώς και μέλη του Δ.Σ. του RMHC Κύπρου και του προσωπικού.

Μόλις ολοκληρώθηκε η ξενάγηση, η κ. Ευαγγέλου, εμφανώς συγκινημένη με το αξιόλογο έργο που επιτελείται, ευχήθηκε να μην ζήσει κανένας γονιός το αίσθημα της αγωνίας και της αβεβαιότητας και φυσικά ταχεία ανάρρωση σε κάθε παιδί που νοσηλεύεται. Υποσχέθηκε, παράλληλα, να βρίσκεται δίπλα στο Φιλανθρωπικό Ίδρυμα.

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ήταν και η επισήμανση της κ. Μιχαήλ, η οποία υπογράμμισε το γεγονός ότι για να είναι σε θέση το πιο φιλόξενο Σπίτι, δηλαδή το Ronald McDonald House, να λειτουργεί πλήρως… χρειάζεται διαρκής στελέχωση της ομάδας των εθελοντών και συνεχείς εισφορές από ιδιώτες και εταιρείες.

Ronald McDonald House Charities® (RMHC®):

Είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός που δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 65 χώρες παγκοσμίως, με στόχο τη δημιουργία και υποστήριξη προγραμμάτων που βελτιώνουν άμεσα την υγεία και ευημερία των παιδιών. Το όραμά του είναι να γίνει ευρέως γνωστή η προσπάθειά του, που αφορά στη βελτίωση της ζωής των Οικογενειών με παιδιά που έχουν νοσήσει, προσφέροντάς τους στήριξη όπου και όταν χρειαστεί.

Ronald McDonald House Charities Κύπρου:

Ακολουθώντας την ίδια γραμμή, το 2014 ιδρύθηκε στην Κύπρο το Ronald McDonald House Charities Κύπρου με έδρα του τη Λευκωσία! Από την πρώτη ημέρα της ίδρυσής του μέχρι και σήμερα, το Ronald McDonald House Charities Κύπρου εργάζεται εντατικά για να κρατάει τις οικογένειες μαζί στα δύσκολα, ενώ σε συνεργασία με άλλα παραρτήματα του RMHC σε όλο τον κόσμο, βοηθάει Οικογένειες να μεταβούν στο εξωτερικό για να βρίσκονται κοντά στο παιδί τους, για όσο χρονικό διάστημα διαρκέσει η νοσηλεία του.

Το Ronald McDonald House είναι το δεύτερο έργο του RMHC Κύπρου και ολοκληρώθηκε το 2022, μέσα από μία τεράστια συλλογική προσπάθεια εθελοντών και εισφορών από ιδιώτες και εταιρείες.

Από οποιαδήποτε επαρχία της Κύπρου κι αν έρχεται κανείς, μπορεί να το εντοπίσει εύκολα, αφού η ανέγερσή του έγινε πλησίον του Μακάρειου Νοσοκομείου στη Λεωφόρο 28ης Οκτωβρίου, στον Στρόβολο.

Διατηρώντας επί της ουσίας το σλόγκαν, «Κρατάμε τις Οικογένειες Μαζί» συνεχίζει να προσφέρει δωρεάν διαμονή, σίτιση και στήριξη σε Οικογένειες παιδιών, τα οποία νοσηλεύονται στο Μακάρειο Νοσοκομείο ή σε άλλα ιατρικά κέντρα της Λευκωσίας.

Εκ των πραγμάτων είναι ένας σύγχρονος ξενώνας που λειτουργεί βάσει υψηλών προτύπων και διαθέτει 12 δωμάτια. Κάθε ένα από αυτά περιλαμβάνει χώρο ξεκούρασης και ιδιωτικό μπάνιο, καθώς και κοινόχρηστους χώρους, όπως πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, σαλόνι με τηλεόραση και παιδότοπο. Έτσι οι Οικογένειες έχουν τη δυνατότητα να επικεντρώνονται αποκλειστικά και μόνο στη νοσηλεία/θεραπεία του παιδιού τους.

Για περισσότερες πληροφορίες,

κλικ εδώ ή ακολουθήστε τις επίσημες σελίδες του στα Social Media

Facebook: Ronald McDonald House Charities Cyprus & Instagram: @RMHCCY

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!