ΜΕΝΟΥ

Η Mercedes-Benz τιμά τη γυναίκα που έμαθε στον κόσμο την αυτοκίνηση

H Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας αποτελεί ορόσημο για τα δικαιώματα των γυναικών σε όλο τον κόσμο και είναι το επιστέγασμα των προσπαθειών για ισότητα. Επιπρόσθετα, είναι μια σημαδιακή ημέρα και για την ίδια τη Mercedes-Benz, καθώς η ιστορία της ξεκίνησε να γράφεται, χάρη σε μία γυναίκα. Τη Bertha Benz!

Σύζυγος του Carl Benz, ενός εκ των ιδρυτών της Mercedes-Benz, η Bertha υποστήριζε φανατικά τις προσπάθειες του Carl για την κατασκευή ενός αυτοκίνητου οχήματος, ενώ αναγνώρισε από νωρίς τη σημασία της εφεύρεσής του και πίστεψε ακράδαντα ότι θα είχε επιτυχία. Προκειμένου να του το αποδείξει, τον Αύγουστο του 1888 πήρε κρυφά το αυτοκίνητο που είχε κατασκευάσει και το οδήγησε μέχρι την πόλη που γεννήθηκε, διανύοντας 180 χιλιόμετρα, πραγματοποιώντας το πρώτο ταξίδι με αυτοκίνητο στην ιστορία. Συνεπιβάτες σε αυτή τη διαδρομή ήταν οι δύο γιοι της, οι οποίοι γνώριζαν για το σχέδιο της μητέρας τους. Σύμφωνα με την ιστορία, η Bertha άφησε ένα σημείωμα στο τραπέζι της κουζίνας για τον Carl, ο οποίος ακόμη κοιμόταν, ενημερώνοντάς τον ότι πήγαινε στο Pforzheim, χωρίς ωστόσο να του πει πώς. Όταν ο Carl αντιλήφθηκε ότι το αυτοκίνητο έλειπε, συνειδητοποίησε ότι το πήραν η σύζυγός του και οι γιοι του.

Στη διαδρομή αυτή, η Bertha είχε να αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες. Από τον ανεφοδιασμό του οχήματος με καύσιμα, μέχρι την επιδιόρθωση μηχανικών βλαβών. Ωστόσο, βρίσκοντας λύσεις για όλα τα προβλήματα, δεν άφησε τίποτα να χαλάσει το πρώτο αυτό, ιστορικό ταξίδι με αυτοκίνητο.

H πιο πάνω ιστορία, αποδεικνύει περίτρανα ότι ολόκληρη η αυτοκινητοβιομηχανία οφείλει σε τεράστιο βαθμό την ύπαρξή της, στο θάρρος και την αποφασιστικότητα μιας γυναίκας. Μία γυναίκα, η οποία χάρη στην επιμονή και τη διορατικότητά της, βοήθησε στο να «γεννηθεί» ένας κολοσσός στον κλάδο της αυτοκίνησης. Η Mercedes-Benz! Μία εταιρεία που έκτοτε καινοτομεί και πρωτοπορεί, αποτελώντας το κορυφαίο brand στον χώρο των αυτοκινήτων παγκοσμίως, με νέες τεχνολογίες, κορυφαία ασφάλεια, υψηλές επιδόσεις, ασύγκριτη πολυτέλεια και ασυναγώνιστη ομορφιά. Βασισμένη πάντοτε σε εκείνο το πρώτο αυτοκίνητο στον κόσμο και στην τόλμη της Bertha Benz.

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!