ΜΕΝΟΥ

Η Μαρίνα Λάρνακας ανοίγει τις πόρτες της για το κοινό

Σε μια ιστορική ημέρα η Μαρίνα Λάρνακας ανοίγει για τα καλά πλέον τις πόρτες της για το κοινό της Λάρνακας αλλά και ολόκληρης της Κύπρου.

Το άνοιγμα της Μαρίνας Λάρνακας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου στη 1:00 μ.μ. αμέσως μετά την ολοκλήρωση της Παρέλασης στη Λεωφόρο Αθηνών (Φοινικούδες) που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος του Πανηγυρικού Εορτασμού της Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940.

Η Μαρίνα θα ανοίξει τις πόρτες της για το κοινό σε πανηγυρικό κλίμα με εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 28 και το Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου από τη 1:00 μ.μ. μέχρι τις 6:00 μ.μ. θα εμφανιστούν με τη μουσική παράσταση «Λαϊκό Ξεφάντωμα» οι Φίλιππος Κτενάς, Βασιλική Χατζηαδάμου, και Έλενα Ανδρέου και το μουσικό σχήμα «Άσμα» με μαέστρο το Σάββα Χρυσάνθου. Το Σάββατο 29 του μήνα από τις 12:00 μέχρι τις 6:00 μ.μ. θα εμφανιστούν με το «Μουσικό Ταξίδι» τους οι Γιώργος Γρηγορίου (Κινέζος), Άριστος Χριστοδούλου, Χριστόδουλος Χριστοδούλου, Μύρος Ευαγγελίδης, Παναγιώτης Τσαππής και Λούκας Κερκύρας. Στις εκδηλώσεις συμμετέχει ο DJ Pietro. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό και στις 2 μουσικές εκδηλώσεις.

Κατά τη διάρκεια των ενεργειών ανοίγματος για το κοινό οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν πως έχει διαμορφωθεί η Μαρίνα μετά την 1η Απριλίου 2022, ημερομηνία ενεργοποίησης της συμφωνίας της Κυπριακής Δημοκρατίας με την Kition Ocean Holdings  για το Έργο Ανάπλασης της Μαρίνας και του Λιμανιού Λάρνακας.

Στη Μαρίνα Λάρνακας θα λειτουργήσει ελληνικού ύφους μοντέρνα ψαροταβέρνα, καντίνα με street food και σνακ, μικρός παιδότοπος/λούνα παρκ, γραφεία υπηρεσιών, πώλησης σκαφών και ειδών θαλάσσης. Επιπρόσθετα από αυτά σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα λειτουργεί αγορά που θα φέρει το όνομα Μαρίνα Μάρκετ. Η Μαρίνα Μάρκετ θα φιλοξενεί μόνιμα 9 σπιτάκια με ντόπιες επιχειρήσεις που θα διαθέτουν προϊόντα, είδη φαγητού και ποτού ενώ σε ειδικές περιπτώσεις όπως Χριστούγεννα, Φεστιβάλ και άλλες εκδηλώσεις θα φιλοξενεί και άλλες δραστηριότητες. Η Μαρίνα Λάρνακας θα έχει τη δυνατότητα  να φιλοξενήσει στους χώρους της μικρές και μεγάλες εκδηλώσεις ιδιωτικού και δημόσιου χαρακτήρα.

Παράλληλα η Μαρίνα θα διαθέτει 150 θέσεις στάθμευσης που θα μπορούν να εξυπηρετήσουν το κοινό που επιθυμεί να επισκεφθεί τη Μαρίνα ή γενικότερα το παραλιακό μέτωπο της Λεωφόρου Αθηνών. Η Μαρίνα θα προσφέρει δωρεάν τη στάθμευση μέχρι το τέλος Νοεμβρίου ενώ ταυτόχρονα θα διαθέτει ειδικά διαμορφωμένο χώρο στάθμευσης για τους ιδιοκτήτες σκαφών.

Οι επισκέπτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν 3 εισόδους για να εισέρχονται και να εξέρχονται στους χώρους της Μαρίνας, 2 από την πλευρά της  Λεωφόρου Αθηνών για αυτοκίνητα και πεζούς και 1 από την πλευρά του Επαρχιακού Γραφείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων Λάρνακας για αυτοκίνητα.

Από τις 28 Οκτωβρίου η Μαρίνα Λάρνακας θα είναι ανοικτή καθημερινά για το κοινό επί 24ωρου βάσεως.

Με αυτή την ευκαιρία η Μαρίνα ενημερώνει ότι σύντομα θα παρουσιάσει το πρόγραμμα Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Δήμο Λάρνακας και θα επιφυλάσσει εκπλήξεις που θα ενθουσιάσουν.

Το μόνιμο άνοιγμα της Μαρίνας Λάρνακας για το κοινό έγινε κατορθωτό μετά από μια περίοδο 6 μηνών κατά το οποίο η Διεύθυνση της προχώρησε στην πραγματοποίηση των απαραίτητων εργασιών υγείας και ασφάλειας που θα διασφαλίζουν την ασφαλή παρουσία των επισκεπτών. Πεζοδρόμια, φωτισμός φιλικός στο περιβάλλον, διαβάσεις πεζών, πύλες και χώροι στάθμευσης είναι μόνο μερικά από τα έργα που πραγματοποιήθηκαν για τη δημιουργία υποδομών. Έργο υποδομής ιδιαίτερης αναφοράς είναι το υπερσύγχρονο σύστημα ασφαλείας με κάμερες που έχουν τη δυνατότητα παρακολούθησης και καταγραφής όλων των χώρων της Μαρίνας διασφαλίζοντας την ασφάλεια και την προστασία των ιδιοκτητών σκαφών αλλά και των επισκεπτών.

Σκοπός της εταιρείας είναι όπως η Μαρίνα παραμείνει στη διάθεση του κοινού σε όλη τη διάρκεια της Ά φάσης του έργου κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί η ανάπτυξη της θαλάσσιας περιοχής της και μέρος των χερσαίων αναπτύξεων. Θα έχει χωρητικότητα 650 θέσεις ελλιμενισμού για διάφορα μήκη σκαφών από 5 μέχρι 125 μέτρα.

Η νέα Μαρίνα θα διαθέτει σταθμό ανεφοδιασμού για σκάφη σε ένα νέο κυματοθραύστη όπως και ένα σύγχρονο κτίριο γραφείων το οποίο θα φιλοξενεί τα γραφεία της Μαρίνας, τους ναυτοπροσκόπους, εστιατόρια, καφετέριες, χώρους αναψυχής και καταστήματα. Οι αναβαθμισμένες υπηρεσίες που θα προσφέρει η νέα Μαρίνα Λάρνακας θα περιλαμβάνουν την παροχή νερού, ηλεκτρισμού, διαδικτύου, ανεφοδιασμού και συντήρησης για όλες τις κατηγορίες σκαφών.

Όλες οι πληροφορίες για το άνοιγμα της Μαρίνας Λάρνακας και γενικά τις δραστηριότητες, τις εκδηλώσεις και τις υπηρεσίες της περιλαμβάνονται στην ιστοσελίδα της Μαρίνας Λάρνακας (www.larnaca-marina.com.cy) καθώς και στις σελίδες της στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Facebook” @Larnaca Marina / Instagram: @larnacamarina official  / Linked In: Larnaca Marina

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!