ΜΕΝΟΥ

Η Υ.ΚΑ.Ν για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών, στις 26 Ιουνίου, η Υ.ΚΑ.Ν. πραγματοποίησε διάσκεψη τύπου, κατά την οποία έδωσε στη δημοσιότητα πρόσφατα στοιχεία που αφορούν σε υποθέσεις ναρκωτικών ουσιών, τις δράσεις, όπως επίσης τις μελλοντικές πολιτικές και στρατηγικές της. 

Κατά τη διάρκεια της διάσκεψης ο Υπαρχηγός της Αστυνομίας Δημήτρης Δημητρίου, τόνισε πως το φαινόμενο των ναρκωτικών δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μονοδιάστατα, αφού η ύπαρξη και τα πραγματικά αίτιά του, αναδύονται κυρίως ένεκα των πολλών και πολυδιάστατων κοινωνικών προβλημάτων που καλούμαστε ως κοινωνία να αντιμετωπίσουμε, διαβεβαιώνοντας πως το φαινόμενο συνεχίζει να βρίσκεται στην κορυφή των δραστηριοτήτων της Αστυνομίας.

Ο Υποδιοικητής της ΥΚΑΝ, Στέλιος Σεργίδης ανέφερε πως με βάση τα στοιχεία του 2021 οι ηλικίες που εμπλέκονται σε υποθέσεις ναρκωτικών είναι κυρίως από 19-34 ετών. Οι περισσότερες καταγγελίες αφορούσαν σε υποθέσεις κάνναβης (622), μεταμφεταμίνης (122), κοκαΐνης (46). Από την 1η Ιανουαρίου μέχρι τις 31 Μάϊου 2022, σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2021, τόσο οι υποθέσεις όσο και τα ενεχόμενα πρόσωπα παρουσιάζουν αύξηση, 16, 5 % και 18, 00% αντίστοιχα.

Ακόμη, ο κ. Σεργίδης, έκανε αναφορά στις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η Υ.ΚΑ.Ν., ανάμεσά τους η πανδημία και οι οδοί διακίνησης των ναρκωτικών, η αύξηση της διακίνησης και διαθεσιμότητας ναρκωτικών στην Ευρώπη, όπως και η αύξηση της παραγωγής τους. Παρουσίασε επίσης τις δράσεις του γραφείου πρόληψης και κοινωνικής παρέμβασης της Υ.ΚΑ.Ν., όπως και τους τομείς δραστηριοποίησης της Υπηρεσίας.

Τέλος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, στις 26 Ιουνίου, η Υ.ΚΑ.Ν. όπως ανακοινώθηκε, θα πραγματοποιήσει δράσεις ενημέρωσης στο My Mall στη Λεμεσό.

 

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!