ΜΕΝΟΥ

Γυναίκες το 65% του επιστημονικού δυναμικού του Ινστιτούτου Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου

Το 65% του επιστημονικού ανθρώπινου δυναμικού του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου απαρτίζεται από γυναίκες, ποσοστό ψηλότερο από τον μέσο όρο στην Κύπρο και στην Ευρώπη.

Με την ευκαιρία της 11ης Φεβρουαρίου, Ημέρας Γυναικών και Κοριτσιών στην Επιστήμη, έντεκα επιστήμονες του Ινστιτούτου Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου καθώς και φοιτήτριες της μεταπτυχιακής Σχολής του Ινστιτούτου, μοιράζονται τη δική τους πορεία σε μια σειρά από φιλμάκια, που στόχο έχουν να αναδείξουν το ρόλο και τη συμβολή της γυναίκας και των κοριτσιών στην Επιστήμη.

Η Διεθνής Ημέρα Γυναικών και Κοριτσιών στην Επιστήμη καθιερώθηκε με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ το 2015 και τιμάται στις 11 Φεβρουαρίου.  Στο μήνυμά του, ο ΟΗΕ αναφέρει ότι η Διεθνής Ημέρα Γυναικών και Κοριτσιών στην Επιστήμη αποτελεί ευκαιρία να πάρουμε θέση και να σπάσουμε τα στερεότυπα, «ο κόσμος χρειάζεται την επιστήμη και η επιστήμη τις γυναίκες, πρέπει να ενθαρρύνουμε και να υποστηρίζουμε τα κορίτσια και τις γυναίκες να αξιοποιούν πλήρως το δυναμικό τους ως επιστημονικοί ερευνητές και καινοτόμοι».

Τα φιλμάκια είναι στα Ελληνικά και ανεβαίνουν στα social media του Ινστιτούτου Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου καθημερινά από την Τρίτη 1η Φεβρουαρίου μέχρι και την Παρασκευή 11η Φεβρουαρίου, Διεθνή Ημέρα Γυναικών και Κοριτσιών στην Επιστήμη. Στα φιλμάκια συμμετέχουν Επιστήμονες καθώς και φοιτήτριες των μεταπτυχιακών προγραμμάτων του ΙΝΓΚ.

Παρακολουθείστε και μοιραστείτε τα videos εδώ:

Facebook: https://www.facebook.com/CING.CSMM/

 Twitter: https://twitter.com/NeuroGeneticsCy

 LinkedIn: https://cy.linkedin.com/company/cyprus-institute-of-neurology-and-genetics

 YouTube: https://www.youtube.com/user/CINGCSMM/videos

Συνεχίζονται οι αιτήσεις για τα μεταπτυχιακά προγράμματα του Ινστιτούτου Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου. Πληροφορίες https://www.cing.ac.cy/csmm

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!