ΜΕΝΟΥ

Η Ευρώπη στην Τάξη: Η Εμπειρία μου ως Εκπαιδευτικός, Ανώτερος Πρεσβευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Το πρόγραμμα “Σχολείο Πρεσβευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου” αποτελεί αναμφίβολα μια μοναδική ευκαιρία για τους μαθητές που συμμετέχουν, αλλά και για τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι επιθυμούν να ενισχύσουν την εκπαιδευτική διαδικασία στο σχολείο και να προσφέρουν νέες προοπτικές και εμπειρίες στους μαθητές τους.

Μέσω της επιμόρφωσης για την Ευρώπη, παρατήρησα προσωπική αναβάθμιση στις δεξιότητές μου, ενώ οι ιδέες, οι μέθοδοι και οι πρακτικές που μου προσφέρθηκαν, κατάφεραν να βελτιώσουν την ποιότητα της εκπαίδευσης που παρέχω στους μαθητές μου.  Επιπρόσθετα, μου έδωσαν τη δυνατότητα να ενισχύσω την ευρωπαϊκή μου ταυτότητα και να αναπτύξω μια πιο συνειδητή και συνδεδεμένη ιδέα για την Ευρώπη.

Οι μαθητές μου από την άλλην, είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν θέματα όπως οι ευρωπαϊκές πολιτικές διαδικασίες, οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη και ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη διεθνή σκηνή.  Παράλληλα, ενθαρρύνθηκαν να αναλύσουν, να συζητήσουν και να διαμορφώσουν τις δικές τους απόψεις για τα θέματα που τους απασχολούν ως νέοι και τους επηρεάζουν ως ευρωπαίοι πολίτες.

Συνολικά, η εμπειρία μου ως Ανώτερος Πρεσβευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και «εμπνευστική».  Το χαρακτηρίζω ευλογία, αν αυτό που έκανα, μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία μιας γενιάς που είναι πιο ενημερωμένη και ενθαρρύνεται να συμμετέχει στην ευρωπαϊκή πολιτική, στην κοινωνική ζωή, στα ΚΟΙΝΑ γενικότερα.

Δηλώνω πιστή οπαδός και ακόλουθος του προγράμματος ΣΠΕΚ και εύχομαι να συνεχίσει να εμπνέει μαθητές και εκπαιδευτικούς, για πολλά χρόνια ακόμη.

Φίλια Γεωργίου

Ανώτερη Πρεσβευτής Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Γυμνάσιο – Λύκειο ΟΛΥΜΠΙΟΝ

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!