ΜΕΝΟΥ

Euromoney: Καλύτερη Τράπεζα στην Κύπρο η Τράπεζα Κύπρου

Πανίκος Νικολάου: «Οι ενέργειες τόσων χρόνων επιβραβεύονται από ένα εγνωσμένου κύρους περιοδικό»

Η Τράπεζα Κύπρου αναδείχθηκε ως η «Καλύτερη Τράπεζα» στην Κύπρο για το 2022, από το διεθνές έγκυρο περιοδικό «Euromoney», σε μια δύσκολη και κομβική περίοδο για την παγκόσμια οικονομία και το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Η βράβευση αποκτά ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα και σημασία, καθώς οι προσπάθειες της Τράπεζας για μείωση των ΜΕΔ και επιστροφή σε κερδοφορία, επιβραβεύονται από μια έκδοση διεθνούς κύρους.

Αξιολόγηση

Κατά τη διαδικασία της αξιολόγησης, λήφθηκαν υπόψη η επιτυχημένη πώληση χαρτοφυλακίου μέσω του Project Helix και οι θετικές ενέργειες για την αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, τονίζοντας πως «η Τράπεζα καταγράφει μια παραγωγική χρονιά, με το ποσοστό των ΜΕΔ της να μειώνεται στο 6,5% στο τέλος του α’ τριμήνου του 2022, συγκριτικά με το 30% κατά το τέλος του 2019».

Στα θετικά καταγράφεται ο ισχυρός νέος δανεισμός που προσθέτει μια νέα δυναμική φτάνοντας στα €618 εκατ. το α’ τρίμηνο του έτους και η αύξηση κέρδους πριν από τα μη επαναλαμβανόμενα έξοδα κατά 65%.

Επίσης, αναφέρεται στο κέρδος μετά τη φορολογία ύψους €21 εκατ. το α’ τρίμηνο του 2022 έναντι των €8 εκατ. την ίδια περίοδο του περασμένου χρόνου που αντανακλά την πρόοδο που έχει επιτευχθεί.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πανίκος Νικολάου, σχολιάζοντας τη βράβευση αναφέρει πως «Η ανάδειξη της Τράπεζάς μας ως “Καλύτερη Τράπεζα” στην Κύπρο, από το εγνωσμένου κύρους περιοδικό, καταδεικνύει ότι βρισκόμαστε σε πολύ καλή θέση και προχωρούμε μπροστά. Ταυτόχρονα, επιβραβεύονται οι ενέργειες όλων αυτών των χρόνων, κυρίως αυτές που αφορούν στη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Η Τράπεζά μας υλοποιεί το επιχειρηματικό της πλάνο και προχωρεί με τάχιστους ρυθμούς στην υλοποίηση του προγράμματος ψηφιακής μεταμόρφωσης. Αξιοποιούμε την πελατειακή μας βάση και την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν οι πελάτες μας παραμένοντας στην πρώτη  θέση. Με την ευκαιρία αυτή, ευχαριστώ τους μετόχους που μας στηρίζουν διαχρονικά, το προσωπικό για την υπευθυνότητα και τον επαγγελματισμό του και τους πελάτες μας για τη συνεχή  στήριξη και εμπιστοσύνη».

 

 

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!