ΜΕΝΟΥ

Συζήτηση για τον σημαντικό ρόλο του ESG διοργάνωσε η DeLeMaMcCann

Μια επίκαιρη συζήτηση σχετικά με το ESG, διοργάνωσε η DeLeMa McCann στον εντυπωσιακό εκθεσιακό χώρο Char. Pilakoutas Heritage, παρέχοντας σε συνεργάτες της χρήσιμες πληροφορίες για την αναγκαιότητά του και τη συμβολή του στην ανάπτυξη μίας εταιρείας μέσα από τη διαφάνεια, το κοινωνικό και το περιβαλλοντικό αντίκτυπο.

Έχουν τα ESG κριτήρια πραγματική σημασία σε μια επιχείρηση και γιατί; Με ποιο τρόπο μπορεί μια εταιρεία να αναπτύξει σωστή επικοινωνιακή στρατηγική ώστε τα κριτήρια αυτά να αποτελέσουν σημαντικό παράγοντα στην ανάπτυξη ενός brand κατέχοντας ουσιαστικό ρόλο στις ζωές των ανθρώπων;   

Τις απαντήσεις στο καίριο ζήτημα έδωσε ο ESG Specialist, Dr Nick Andreou, καλεσμένος της Delema McCann Cyprus. Visiting Fellow στο Skoll Center for Social Entrepreneurship του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και Επιστημονικός Συνεργάτης στο London Business School, αλλά και ιδρυτικό μέλος του ImpactVC, ενός δικτύου με περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση 15 δις $, ο Dr Andreou, ανέφερε στην ομιλία του πως «τα ESG κριτήρια απαιτούν αλλαγή στον τρόπο που εργαζόμαστε, μια αλλαγή που είναι απολύτως απαραίτητη στην εποχή μας. Πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουμε τους πελάτες μας, τον τρόπο με τον οποίο αναπτύσσουμε, δημιουργούμε και εξελίσσουμε τα προϊόντα μας, τον τρόπο με τον οποίο διαχειριζόμαστε το ταλέντο μας και τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε το κεφάλαιο και τα κέρδη μας.

Ως επιχειρήσεις πρέπει να κατανοήσουμε τις ευκαιρίες που προσφέρει το ESG όπως και τον αντίκτυπό του, να εφαρμόσουμε στρατηγικές πρωτοβουλίες που σχετίζονται με αυτό και να προβληματιστούμε, να παρακολουθήσουμε, να εξελιχθούμε και να μάθουμε από αυτή τη διαδικασία. Όλο αυτό το διάστημα πρέπει να επικοινωνούμε με συνέπεια αυτά τα πράγματα, να μοιραζόμαστε την ιστορία, τους στόχους και την πρόοδό μας με την κοινότητα».

O Oliver Orlik, Global Manager of Sustainability για την McCANN WorldGroup (ο οποίος ενώθηκε διαδικτυακά), τόνισε πως η McCann έθεσε στόχο να πετύχει παγκοσμίως το net zero ως το 2030. Όσον αφορά την επικοινωνία, είπε «καινοτομούμε συνεχώς για να βρούμε τους πιο δημιουργικούς, βιώσιμους και αποτελεσματικούς τρόπους για να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να επικοινωνήσουν τις αλλαγές που κάνουν για να είναι πιο βιώσιμες».

Στη συζήτηση συμμετείχε και ο CEO της Purpose Communications Δημήτρης Ιωαννίδης, αναφερόμενος στη δράση της εταιρείας του σε σχέση με τα ESG. 

Στην ομιλία της, η Head of Strategy and Concept της Delema McCann Cyprus Σελήνη Αλεξία Χριστοδούλου, επέλεξε να κλείσει με μία δήλωση του Sir David Attenborough λέγοντας ότι «η βιωσιμότητα είναι ένα ζήτημα επικοινωνίας και πιστεύω βαθιά ότι o κλάδος μας έχει τη δύναμη και τη δυνατότητα να οδηγήσει στην αλλαγή που απαιτείται».   Τη συζήτηση έκλεισε ευχαριστώντας τους παρευρισκόμενους η κ. Δέσπω Λευκαρίτη, Managing Director της Delema McCann Cyprus.

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!