ΜΕΝΟΥ

Σε επίτιμο διδάκτορα της Σχολής Επιστημών Ζωής και Υγείας αναγόρευσε τον Δρα Ανδρέα Πίττα το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Επίτιμος Διδάκτορας της Σχολής Επιστημών Ζωής και Υγείας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας αναγορεύθηκε ο Ιδρυτής και Εκτελεστικός Πρόεδρος της Φαρμακοβιομηχανίας Medochemie Δρ. Ανδρέας Πίττας. H ύψιστη αυτή τιμή απονεμήθηκε στον Δρα Πίττα το βράδυ της Παρασκευής 28 Ιουνίου, στη διάρκεια της Τελετής Αποφοίτησης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, ως αναγνώριση του πολυσχιδούς του έργου και της εξαίρετης προσφοράς του στους τομείς της επιστήμης και της υγείας.

Κατά την απονομή του τιμητικού Διδακτορικού της Φαρμακευτικής, ο Δρ. Ανδρέας Πίττας απευθύνθηκε, στον Πρύτανη, στους καθηγητές, τους φοιτητές και στο πλήθος των παρευρισκομένων, τονίζοντας ότι η φαρμακευτική είναι η επιστήμη της υγείας που αναπτύσσεται, τόσο γρήγορα όσο και η τεχνολογία. Κάνοντας μάλιστα μια αναδρομή στο χρόνο, τόνισε ότι η Κύπρος παρήγαγε φάρμακα πολύ πριν τη γέννηση του Χριστού και πουλούσε πολλά από αυτά σε γειτονικές χώρες. Άλατα του χαλκού υπογράμμισε ο Δρ. Πίττας, όπως η περίφημη σποδός και προσμίξεις του οπίου για τον πόνο, έχουν αφήσει ίχνη σε γραφές και στην αρχαιολογία. Όταν σκεφτεί κάποιος πρόσθεσε, πού βρισκόταν η φαρμακευτική επιστήμη 50 χρόνια πριν, όταν έπαιρνα το πρώτο μου διδακτορικό στην ιατρική, θα μείνει έκπληκτος. Η φαρμακευτική κατέληξε ο Δρ. Πίττας, προχωρεί με πολύ γρήγορους βηματισμούς και αυτό προσφέρει ελπίδα για όλους μας.

Η απονομή του τίτλου του Επίτιμου Διδάκτορα, του σπουδαιότερου ακαδημαϊκού τίτλου που απονέμει ένα Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, έρχεται να προστεθεί στις δεκάδες σημαντικές διακρίσεις και περγαμηνές που έχει λάβει ο Δρ Ανδρέας Πίττας για το μεγάλο του έργο ως επιστήμονας ιατρός και φαρμακολόγος, αλλά και ως πρωτοπόρος επιχειρηματίας, που με το όραμά του κατάφερε να τοποθετήσει την Κύπρο στο χάρτη της παγκόσμιας φαρμακοβιομηχανίας.

Με τη χαρισματική προσωπικότητά του, την ευρηματική του σκέψη, το πρωτοπόρο πνεύμα και τις ηγετικές του ικανότητες ο Δρ Ανδρέας Πίττας αποτελεί σήμερα έναν από τους κορυφαίους επιχειρηματίες της χώρας μας. Ένας καινοτόμος επιχειρηματίας που λειτουργεί ως πρότυπο και έμπνευση για τις νέες γενιές. Η συμβολή του στη δημόσια υγεία, την ιατροφαρμακευτική κοινότητα, την κοινωνία, τον πολιτισμό και την οικονομία του τόπου είναι τεράστια.

Το 1976 ο Δρ. Ανδρέας Πίττας, υλοποίησε το όραμα του να κτίσει μια φαρμακευτική αυτοκρατορία. H Medochemie σήμερα κατατάσσεται ανάμεσα στις 200 ισχυρότερες εταιρείες ομοιοδραστικών φαρμάκων παγκοσμίως, δίνοντας τη δυνατότητα σε περισσότερους από 300 εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον πλανήτη να χρησιμοποιούν τα προϊόντα της. Ο Δρ Πίττας είναι Πρόεδρος του Συμβουλίου Επιτρόπων του Ινστιτούτου Κύπρου και υπήρξε μέλος Διοικητικών Συμβουλίων οργανισμών και δημοσίων εταιρειών, ενώ επί σειρά ετών διετέλεσε πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων. Διακρίθηκε, από τον Πρόεδρο της Ιταλίας για τη συμβολή του στις Κύπρο-Ιταλικές σχέσεις, με τον τίτλο του Ταξιάρχου της Ιταλικής Δημοκρατίας και με την ύψιστη διάκριση του Μεγάλου Αξιωματούχου της Ιταλικής Δημοκρατίας. Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου του απένειμε το χρυσό παράσημο του Αποστόλου Παύλου, ανώτατη τιμητική διάκριση για τη συμβολή του στον επαναπατρισμό του σπαράγματος ψηφιδωτού, που απεικονίζει τον Απόστολο Ανδρέα. Αναγορεύθηκε, επίσης, Επίτιμος Διδάκτορας του Κέντρου Επιστήμης και Τεχνολογίας στην Αρχαιολογία και την Πολιτιστική Κληρονομιά του Ινστιτούτου Κύπρου. Τιμήθηκε με το βραβείο Lifetime Achievement Award στα InBusiness Awards ως αναγνώριση για τη σπουδαία του επιχειρηματική πορεία. Ο Ιατρικός Σύλλογος Λεμεσού τον ανακήρυξε επίτιμο μέλος του και τον τίμησε για τη συνολική του προσφορά στην ιατρική της Κύπρου.

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!