ΜΕΝΟΥ

Επίσκεψη Τράπεζας Κύπρου στο Α’ & Β’ Δημοτικό Καϊμακλίου στο πλαίσιο του «Μαγειρεύω και Προσφέρω»

Το πρόγραμμα «Μαγειρεύω και Προσφέρω» του Ιδρύματος Σοφία για τα Παιδιά, δίνει άλλη μία χρονιά την ευκαιρία στην Τράπεζα Κύπρου να προσφέρει με ουσιαστικό τρόπο σε παιδιά ολοήμερων σχολείων, φρεσκομαγειρεμμένο φαγητό, χωρίς εξαιρέσεις.

Στελέχη της Τράπεζας Κύπρου, επισκέφθηκαν εν όψει των γιορτών μαζί με τον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και εκπροσώπους του Ιδρύματος Σοφία για τα Παιδιά, το Α’ & Β’ Δημοτικό Σχολείο Καϊμακλίου, ένα από τα επτά σχολεία που η Τράπεζα στηρίζει στο πλαίσιο του προγράμματος «Μαγειρεύω και Προσφέρω».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τα παιδιά τραγούδησαν Χριστουγεννιάτικα τραγούδια  και ακολούθως, όσα από αυτά φοιτούν στο ολοήμερο σχολείο, απόλαυσαν το ζεστό σπιτικό φαγητό που τους προσφέρει το Ίδρυμα «Σοφία για τα Παιδιά». Από την εκδήλωση δεν έλειπε ούτε ο Άγιος Βασίλης του SupportCY της Τράπεζας Κύπρου, που στο πλαίσιο των φετινών του δράσεων, πρόσφερε δώρα και χάρισε πολλά χαμόγελα στα παιδιά.

Συγχαίροντας την Τράπεζα Κύπρου και το Ίδρυμα Σοφία για τα Παιδιά, ο Υπουργός Παιδείας Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου, δήλωσε πως «το πρόγραμμα ξεκίνησε κατά την οικονομική κρίση για την ενίσχυση του ολοήμερου σχολείου, παρέχοντας μόνιμο εξοπλισμό κουζίνας και δίνοντας την ευκαιρία για απασχόληση σε άνεργες μητέρες και κατοίκους της κοινότητας. Μέσα από αυτό επιτυγχάνεται η ενίσχυση της κοινωνικοποίησης των παιδιών, ευνοώντας την ίση μεταχείριση στα σχολεία, χωρίς διακρίσεις».

Σε χαιρετισμό της, η Πρόεδρος του Ιδρύματος Σοφία για τα Παιδιά Μαρίνα Σιακόλα, είπε: «Η συνεργασία με την Τράπεζα Κύπρου που ξεκίνησε το 2013, ήταν ο λόγος να εκπληρώσουμε το όραμά μας, για να μην μένει κανένα παιδί χωρίς τροφή, να γίνουν σωστοί αυριανοί πολίτες της Κύπρου και να ζουν σε μια κοινωνία χωρίς διακρίσεις και χωρίς στοχοποίηση», ευχαριστώντας Υπουργείο και εκπαιδευτικούς.

Σε δηλώσεις της, η Εκτελεστική Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού & Μετασχηματισμού Τράπεζας Κύπρου Ειρήνη Γρηγορίου, ανέφερε ότι «η αξία της προσφοράς κρίνεται για εμάς εκ του αποτελέσματος, το οποίο πρέπει να είναι πρακτικό και ουσιαστικό. Με αυτό το σκεπτικό από την αρχή του προγράμματος ‘Μαγειρεύω και Προσφέρω’, βρεθήκαμε δίπλα από το Ίδρυμα Σοφία για τα Παιδιά για την καθημερινή σίτιση όλων των παιδιών ανεξαιρέτως. Πιστεύουμε ότι παιδιά που μεγαλώνουν με χαρά χωρίς ελλείψεις και με ασφάλεια, αποτελούν το υγειές αύριο και την ελπίδα μας για έναν καλύτερο κόσμο».

Η Τράπεζα Κύπρου ξεκίνησε τη συνεργασία της με το Ίδρυμα Σοφία για τα Παιδιά το 2013, θέλοντας να στηρίξει έμπρακτα οικογένειες που είχαν πληγεί από την οικονομική κρίση. Το πρόγραμμα προσφέρει μεσημεριανό γεύμα σε ολοήμερα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία σε όλη την Κύπρο. Τα γεύματα των παιδιών, που είναι εγκεκριμένα από διατροφολόγους και το Υπουργείο Παιδείας, μαγειρεύονται κάθε μέρα στις κουζίνες των σχολείων με στόχο να είναι σπιτικά και φρεσκομαγειρεμένα.

Το πρόγραμμα καλύπτει σήμερα 16 σχολεία, εκ των οποίων τα επτά χρηματοδοτούνται εξ ολοκλήρου από την Τράπεζα Κύπρου. Το «Μαγειρεύω και Προσφέρω», έχει θετικό αντίκτυπο στις τοπικές κοινότητες καθώς στηρίζει τόσο τα παιδιά όσο και τις οικογένειές τους, αφού άνεργοι γονείς μαθητών προσλαμβάνονται για να μαγειρεύουν τόσο τα καθημερινά γεύματα, όσο και για εκδηλώσεις που φιλοξενούνται στα σχολεία.

Αναφέρουμε πως κατά τη διάρκεια του 2022, η Τράπεζα Κύπρου στήριξε πάνω από 600 παιδιά, από τα συνολικά 1200, που εντάσσονται στο πρόγραμμα.

 

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!