ΜΕΝΟΥ

Ένα δάσος φύτρωσε στο Νηπιαγωγείο Λυθροδόντα

«Μαθαίνω για τα δάση – LEAF»

Μια πρωτοβουλία με συντονιστή τη CYMEPA σε συνεργασία με την Eurolife

Το Νηπιαγωγείο Λυθροδόντα «ντύθηκε στα πράσινα» και υποδέχεται καθημερινά τα παιδιά που ανέπτυξαν μια υπέροχη πρωτοβουλία: Μετατρέποντας ένα άγονο χώρο σ’ ένα φυσικό χώρο πρασίνου τα παιδιά του Νηπιαγωγείου Λυθροδόντα πέτυχαν διεθνή διάκριση στο διαγωνισμό Βέλτιστης Πρακτικής Βιοποικιλότητας «GAIA 20:30» του Ιδρύματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

Μέσω της πρωτοβουλίας, τα παιδιά ήλθαν σε επαφή με διάφορα είδη δέντρων του δάσους και έμαθαν τον πλούτο της πανίδας και χλωρίδας της περιοχής τους, αντιλαμβανόμενα ότι ακόμη και οι μικρές ενέργειες από ένα μικρό σχολείο κάνουν τη μεγάλη διαφορά στην προστασία της ντόπιας βιοποικιλότητας.

Η ενέργεια πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Μαθαίνω για τα δάση – LEAF» που συντονίζεται από τον ΜΚΟ CYMEPA σε συνεργασία με την Eurolife.

Με στόχο την ανάδειξη της διεθνούς διάκρισης του Νηπιαγωγείου Λυθροδόντα, η Eurolife διοργάνωσε την 1η Νοεμβρίου λιτή εκδήλωση στο Δημοτικό Σχολείο Λυθροδόντα «Μελέτειον», την οποία τίμησε με την παρουσία του και χαιρέτησε ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης & Περιβάλλοντος Κώστας Καδής.

Ο Γενικός Διευθυντής της Eurolife Αβραάμ Πεκρής, κάλεσε στον χαιρετισμό του τους μικρούς μαθητές να συνεχίσουν να είναι κοντά στη φύση, έτσι ώστε «να πρασινίσει ακόμη περισσότερο το χωριό σας και να μιμηθούν το παράδειγμά σας και άλλα σχολεία. Να κάνουμε την Κύπρο μας ακόμα πιο πράσινη».

Ο κ. Πεκρής, μαζί με τον Υπουργό, παράδωσαν σε κάθε παιδάκι ένα δώρο με γλαστρούλα και σποράκια του λουλουδιού «Μη με λησμόνει» ώστε, όπως είπε, «κάθε παιδάκι να φυτέψει το δικό του σπόρο αγάπης και στα μέσα της άνοιξης το λουλούδι θα γεμίσει με μπλε άνθη».

Το δώρο είναι μια προσφορά της Eurolife και αγοράστηκε από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Το χαμόγελο του παιδιού» στην Ελλάδα και τα έσοδα ενισχύουν τα προγράμματα του οργανισμού για όσα παιδάκια έχουν ανάγκη.

Το Πρόγραμμα «Μαθαίνω για τα Δάση – LEARNING ABOUT FORESTS LEAF» είναι διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ιδρύματος για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και συνδέει τις δράσεις των σχολείων που ασχολούνται με τα δάση  με τους 17 Στόχους για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (SDG).

 

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!