ΜΕΝΟΥ

Έκτακτη αιμοδοσία από την Τράπεζα Κύπρου

Η Τράπεζα Κύπρου μετά από έκκληση του Υπουργείου Υγείας, διοργάνωσε έκτακτη αιμοδοσία για να καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι τεράστιες ανάγκες σε αίμα που θα προκύψουν.

Η εθελοντική αιμοδοσία είναι προσφορά ζωής για τους συνανθρώπους μας. Γι’ αυτό και η  Τράπεζα Κύπρου, για άλλη μια φορά ανταποκρίθηκε θετικά και άμεσα στην έκκληση του Υπουργείου Υγείας και του Κέντρου Αίματος, αφού η ροή αιμοδοτών παρουσιάζεται αισθητά μειωμένη σε όλη τη χώρα λόγω του μεγάλου αριθμού κρουσμάτων και επαφών που έθεσε πολλούς αιμοδότες σε αποκλεισμό.

Έτσι, πέραν των καθιερωμένων αιμοδοσιών που διοργανώνονται κάθε Χριστούγεννα από την Τράπεζα Κύπρου, στην έκτακτη αιμοδοσία ανταποκρίθηκαν άμεσα μέλη του προσωπικού της Τράπεζας– εθελοντές αιμοδότες, σε όλες τις πόλεις.

Διαβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά τη στήριξη της Τράπεζας Κύπρου στο Κέντρο Αίματος, η  Διευθύντρια Εταιρικής Υπευθυνότητας της Τράπεζας  Έλλη Ιωαννίδου, τόνισε πως η στήριξη είναι διαχρονική τόσο μέσα από αιμοδοσίες όσο και μέσα από εκστρατείες ενημέρωσης του κοινού, ευχαριστώντας παράλληλα το προσωπικό της Τράπεζας αλλά και τα μέλη του SupportCY, που ανταποκρίθηκαν για άλλη μια φορά στο κάλεσμα.

Ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Αντιαναιμικού Συνδέσμου Μίλτος Μιλτιάδους, ευχαρίστησε την Τράπεζα Κύπρου και το Υπουργείο Υγείας, για τις προσπάθειες που καταβάλουν το τελευταίο διάστημα για την κάλυψη αναγκών στο αίμα. «Είναι εξαιρετικά σημαντικό να θυμόμαστε ότι ένας μεγάλος αριθμός ατόμων με θαλασσαιμία και άλλων ασθενειών, περιμένουν από τους αιμοδότες μας να ανταποκριθούν για ακόμη μια φορά ώστε να μπορέσουν να κάνουν Πάσχα με τις οικογένειές τους, στις καλύτερες δυνατές συνθήκες», ανέφερε.

Κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας στα Κεντρικά Γραφεία της Τράπεζας Κύπρου, παρευρέθηκε και ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας, ο οποίος ευχαρίστησε την Τράπεζα για τη πρωτοβουλία να μαζέψει πολύτιμο αίμα. «Ας μην στερήσουμε αυτό το πολύτιμο αγαθό από συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη», είπε.

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!