ΜΕΝΟΥ

Εκπαιδευτικές Περιπέτειες για οικογένειες παρέα με τους ήρωες του 1821

Μια πρωτότυπη ξενάγηση στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου για οικογένειες, με στόχο τα παιδιά να μάθουν την ιστορία «σαν παιχνίδι», μέσα από φιγούρες και διοράματα Playmobil.

Τι έκανε η Μπουμπουλίνα στο πλοίο της;

Πώς έμοιαζε το σπαθί και η στολή του Κολοκοτρώνη;

Πώς γλεντούσαν τις νίκες τους, οι ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης;

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, στοχεύοντας να φέρει τα παιδιά πιο κοντά στην τέχνη, τα γράμματα και τον πολιτισμό, ξεκινά τις εκπαιδευτικές του περιπέτειες με την φιλοξενία της έκθεσης «Το ΄21 αλλιώς: η Ελληνική Επανάσταση με διοράματα και φιγούρες PLAYMOBIL» του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου της Ελλάδας.

Στόχος είναι το παιχνίδι να είναι «αφηγητής» ιστορικών γεγονότων, δίνοντας αφορμή στους μικρούς επισκέπτες, να κοιτάξουν με διαφορετική ματιά το 1821, να το προσεγγίσουν δημιουργικά μέσα από την ψυχαγωγία και να εμπνευστούν από αυτό.

Λαμβάνοντας υπόψη τον σύγχρονο ρόλο του, το οποίο εκτός από επιστημονικό, αποκτά εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, σχεδίασε μια πρωτότυπη ξενάγηση για οικογένειες με στόχο να μάθουν την ιστορία «σαν παιχνίδι».

Τα προγράμματα θα προσφέρονται σε οικογένειες κάθε Σάββατο και Κυριακή (μέχρι τον Ιούνιο 2022) Σάββατο στις 16:00 και Κυριακή στις 11:00.

Οι συμμετοχές είναι δωρεάν και είναι απαραίτητη η κράτηση στο 22128175 (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας) Διάρκεια Ξενάγησης: 90’.

Τα παιδιά πρέπει να συνοδεύονται από γονέα/κηδεμόνα.

Παράλληλα προσφέρονται εκπαιδευτικά προγράμματα και για σχολεία κατόπιν συνεννόησης.

 

Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου

Φανερωμένης 86-90, 1011 Λευκωσία

Για πληροφορίες: 22 128157

www.boccf.org

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!