ΜΕΝΟΥ

‘EKO SAFE RIDER CLUB’

Με 18 νικητές ολοκληρώθηκαν τα δύο εκπαιδευτικά σεμινάρια για μοτοσικλέτες, σε συνεργασία με την ΕΚΟ Κύπρου και το Citys A.R.T.

Για 5η χρονιά, στo πλαίσιo των διαχρονικών πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει η ΕΚΟ Κύπρου για τη μείωση των τροχαίων οδικών ατυχημάτων, πραγματοποιήθηκαν δύο εκπαιδευτικά σεμινάρια για μοτοσικλετιστές στις 3 και 4 Σεπτεμβρίου 2022. Αξίζει να αναφερθεί ότι διεξήχθησαν στο πλαίσιο του προγράμματος ‘EKO Safe Rider Club’ της ΕΚΟ Κύπρου, σε συνεργασία με το αναγνωρισμένο σχολείο ασφαλούς οδήγησης μοτοσικλέτας City’s A.R.T., το οποίο διεξάγεται υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσικλετιστών.

Ενημερωτικά, το City’s A.R.T. δίνει έμφαση στην ευαισθητοποίηση των δικυκλιστών, αναφορικά με τη σωστή και ασφαλή οδήγηση. Γι’ αυτό και στα δύο σεμινάρια που πραγματοποιήθηκαν στην πίστα Daytona Raceway, στη Λευκωσία, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να μάθουν τα πάντα, γύρω από την ασφαλή οδήγηση και τη διόρθωση τεχνικών.
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των δύο σεμιναρίων, αναδείχθηκαν 18 τυχεροί συμμετέχοντες, μετά από κληρώσεις. Δέκα νικητές κέρδισαν από ένα full-face κράνος μηχανής και έξι νικητές κέρδισαν από ένα  δωροκουπόνι, αξίας €200, για αγορά προστατευτικού εξοπλισμού -τύπου αερόσακου σώματος μοτοσικλετιστών και 2 νικητές κέρδισαν από μια ολοκληρωμένη στολή ασφάλειας. Παρόντες στην τελετή απονομής των βραβείων ήταν ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΚΟ Κύπρου, κ. Γιώργος Γρηγοράς, ο Γενικός Γραμματέας της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσικλέτας, κ. Άδωνις Χριστοφίδης, και ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, κ. Γιάννης Καρούσος, ο οποίος συμμετείχε στο σεμινάριο, το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου. Έζησε μία ξεχωριστή εμπειρία, αφού ανέβηκε σε μοτοσικλέτα, για να εμπλουτίσει τις γνώσεις του γύρω από την ασφαλέστερη οδήγηση, ακολουθώντας τις οδηγίες που του έδιναν οι πιστοποιημένοι εκπαιδευτές του City’s A.R.T.
Mε τη σωστή οδηγική συμπεριφορά συμβάλλουμε στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων. Προς αυτή την κατεύθυνση, προσφέρουμε στα μέλη του ‘EKO Safe Rider Club’ σεμινάρια εκπαίδευσης από το City’s A.R.T., το οποίο αποτελεί το μοναδικό πρόγραμμα με πραγματικά στατιστικά στοιχεία που αφορούν στη μείωση των ατυχημάτων. Μέχρι σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερα από 20 εκπαιδευτικά σεμινάρια και εκπαιδεύτηκαν συνολικά πέραν των 500 μοτοσικλετιστών.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΚΟ Κύπρου, κ. Γιώργος Γρηγοράς, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Η μοτοσικλέτα είναι ίσως το πιο ευάλωτο όχημα στον δρόμο, γι’ αυτό οι μοτοσικλετιστές πρέπει να είναι διπλά και τριπλά προσεκτικοί κατά την οδήγηση, τόσο για τη δική τους ασφάλεια όσο και για την ασφάλεια των γύρω τους. Κι όπως όλοι γνωρίζετε, ανάμεσα στις διαχρονικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η ΕΚΟ Κύπρου ξεχωρίζουν και οι ενέργειες που συμβάλλουν στη μείωση των τροχαίων οδικών ατυχημάτων. Με την ευχή, λοιπόν, να πάψει επιτέλους η κοινωνία να μετρά θύματα στην άσφαλτο, ολοκληρώσαμε για 5η χρονιά, ακόμα δύο σεμινάρια εκπαίδευσης μοτοσικλετιστών».
 Τα επόμενα εκπαιδευτικά σεμινάρια City’s Α.R.T. είναι προγραμματισμένα για τις 15 & 16 Οκτωβρίου 2022. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν στον αριθμό 22477000 ή να επισκεφθούν την ιστοσελίδα http://www.eko.com.cy

 

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!