ΜΕΝΟΥ

ΕΚΟ Safe Rider Club: Συνεχίζονται για 6η συνεχόμενη χρονιά

Συνεχίζονται για 6η συνεχόμενη χρονιά τα εκπαιδευτικά σεμινάρια για μοτοσικλετιστές, από την ΕΚΟ Κύπρου σε συνεργασία με την ΚΟΜ.
Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2023, δημοσιογραφική διάσκεψη ενόψει των φετινών εκπαιδευτικών σεμιναρίων για μοτοσικλετιστές, η πρώτη σειρά των οποίων θα διεξαχθεί στις 8 και 9 Απριλίου στην πίστα Daytona, στη Λευκωσία. Η διάσκεψη έλαβε χώρα στη Δημοσιογραφική Εστία της Ένωσης Συντακτών Κύπρου, παρουσία του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Αλέξη Βαφεάδη, του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΚΟ Κύπρου, κ. Γιώργου Γρηγορά, και εκπροσώπων της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσικλετιστών, του Τμήματος Τροχαίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Για έκτη χρονιά η ΕΚΟ Κύπρου δηλώνει δυναμικά και σταθερά παρούσα στον αγώνα για μείωση των τροχαίων οδικών ατυχημάτων στη χώρα μας, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες που έχουν ως στόχο την περαιτέρω εκπαίδευση των δικυκλιστών. Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια διεξάγονται στο πλαίσιο του προγράμματος EKO Safe Rider Club της ΕΚΟ Κύπρου, σε συνεργασία με το αναγνωρισμένο σχολείο ασφαλούς οδήγησης μοτοσικλέτας City’s A.R.T., υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσικλετιστών.

«Τα σεμινάρια που διοργανώνονται από την Κυπριακή Ομοσπονδία Μοτοσικλέτας με την πλήρη χορηγία της ΕΚΟ αποτελούν παράδειγμα αποτελεσματικής δράσης με έμφαση στη συνεχιζόμενη εκπαίδευση των μοτοσικλετιστών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Αλέξης Βαφεάδης.

«Όπως όλοι γνωρίζετε, η EKO Κύπρου επενδύει διαχρονικά στην Οδική Ασφάλεια, γιατί είναι μέρος του DNA της εταιρικής της κουλτούρας. Η γνώση, βεβαίως, μας κάνει πιο δυνατούς, αλλά και πιο ασφαλείς», ανέφερε στην αρχή της ομιλίας του ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΚΟ Κύπρου, κ. Γιώργος Γρηγοράς, και συνέχισε: «Γι’ αυτό και η ΕΚΟ Κύπρου εστιάζει το ενδιαφέρον της σε αυτό το κρίσιμο κομμάτι της ενημέρωσης και της διά βίου εκπαίδευσης των δικυκλιστών και των δικυκλιστριών μας σε ό,τι αφορά την οδηγική τους συμπεριφορά, τα μέτρα προστασίας τους, αλλά και τη γενικότερη θεωρητική, τεχνική και πρακτική κατάρτισή τους. Γνωρίζουμε σε τι κινδύνους είναι εκτεθειμένος ένας οδηγός μοτοσικλέτας. Γνωρίζουμε τι ρίσκο αναλαμβάνει κάθε φορά που πρέπει να διανύσει μια απόσταση, μικρή ή μεγάλη. “Είναι ζήτημα παιδείας”, λέμε συχνά. Και είναι έτσι ακριβώς. Είναι ζήτημα παιδείας, οδηγικής παιδείας, και έμπρακτης κατάφασης στη ζωή. Οφείλουμε όλες και όλοι, λοιπόν, να εφαρμόσουμε στην πράξη ό,τι τελικά θα αποδειχθεί σωτήριο για την ακεραιότητά μας και την ίδια μας τη ζωή. Εντέλει είναι ζήτημα ζωής».

Για συμμετοχή στα σεμινάρια επισκεφθείτε τη σελίδα ΕΚΟ Cyprus στο Facebook ή καλέστε στον αριθμό 22477000, ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://www.eko.com.cy

Σχετικά με την ΕΚΟ Cyprus LTD

Η ΕΚΟ Cyprus Ltd. είναι κατά 100% θυγατρική της HELLENiQ ENERGY. Η Εταιρεία δραστηριοποιείται στην εισαγωγή, αποθήκευση, διακίνηση και εμπορία υγρών καυσίμων, λιπαντικών και υγραερίου, χύμα αλλά και εμφιαλωμένου, σε εμπορικούς και βιομηχανικούς πελάτες. Το δίκτυο πρατηρίων της EKO Cyprus, με το γνωστό σήμα ΕΚΟ, κατέχει με διαφορά την πρώτη θέση στα καύσιμα κίνησης. Η Εταιρεία ανέλαβε τη μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου από το παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας στο Βασιλικό, μια επένδυση που στην πλήρη ανάπτυξή της θα ξεπεράσει τα 50 εκατομμύρια ευρώ. Η συνεισφορά της στην αγορά εργασίας είναι εξίσου σημαντική: περισσότεροι από 1,500 εργαζόμενοι απασχολούνται άμεσα ή έμμεσα στην Εταιρεία και τις συνεργαζόμενες με αυτήν εταιρείες και πρατήρια με σήμα της ΕΚΟ. Ταυτόχρονα, με στοχευμένες δράσεις και πρωτοβουλίες στους τομείς της οδικής ασφάλειας, της νέας γενιάς, του αθλητισμού και του περιβάλλοντος δημιουργεί προστιθέμενη αξία για την κυπριακή κοινωνία.

 

Σχετικά με τη HELLENiQ ENERGY

Η HELLENiQ ENERGY, γνωστή μέχρι πρόσφατα ως ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, ιδρύθηκε το 1998 και αποτελεί έναν από τους κορυφαίους ενεργειακούς Ομίλους στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της καλύπτει όλο το εύρος της ενεργειακής αλυσίδας αξίας, με δραστηριότητες σε 6 χώρες.

Η HELLENiQ ENERGY αγκαλιάζει την καινοτομία και προωθεί ενεργά τον ενεργειακό μετασχηματισμό σε όλες τις αγορές. Στόχος της Εταιρείας είναι να καταστεί καθετοποιημένος πάροχος ενεργειακών λύσεων χαμηλών εκπομπών άνθρακα και να βελτιώσει τις διαδικασίες λειτουργίας της, ώστε να μειώσει δραστικά το περιβαλλοντικό αποτύπωμά της κατά 50% μέχρι το 2030, με απώτερο στόχο να πετύχει μηδενικό αποτύπωμα μέχρι το 2050.

Η HELLENiQ ENERGY δραστηριοποιείται στους κλάδους της παραγωγής, προμήθειας και εμπορίας όλων των μορφών ενέργειας, με ιδιαίτερη έμφαση στις πιο καθαρές μορφές ενέργειας και τις ανανεώσιμες πηγές της. Το διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο της Εταιρείας στην αλυσίδα αξίας του πετρελαίου και του φυσικού αερίου περιλαμβάνει τη διύλιση, τον εφοδιασμό και την πώληση πετρελαιοειδών και πετροχημικών, την έρευνα και την παραγωγή υδρογονανθράκων και την εμπορία καυσίμων, ενώ αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Μέσω κοινοπραξιών και άλλων συμμετοχών, η HELLENiQ ENERGY έχει εδραιώσει την παρουσία της στην παραγωγή, την προμήθεια και την εμπορία φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας.

Η HELLENiQ ENERGY τοποθετεί τον άνθρωπο στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της και προωθεί τη μακροπρόθεσμη πρόσβαση στη βιώσιμη ενέργεια για όλους. Ως σημαντικός επενδυτής, εργοδότης, αλλά και ως ενεργό μέλος της κοινωνίας, η Εταιρεία έχει σημαντικό κοινωνικοοικονομικό αντίκτυπο στις χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται, ενώ φιλοδοξεί να καταστεί υποδειγματικός εταιρικός πολίτης.

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!